9a Festibity - ARTisTIC

La gran festa de les tecnologies de la informació 2011

Ponents

PONENTS COL·LOQUI

INICIATIVES PER EXPOSAR I INTERACTUAR

PONENTS COL·LOQUI

Franc Aleu

Vídeoartista i director d'Urano Films

Inicialment fotògraf, deriva la seva activitat artística cap el món audiovisual. Col·labora amb La Fura dels Baus, Jaume Plensa i Manuel Huerga, entre d'altres. Creador de vídeo projeccions per concerts, òperes, així com l'acte inaugural de l'Expo de Saragossa 2008.

Sergi Sagàs

Director científic de Mediapro I+D

Llicenciat en informàtica per la UPC (FIBer) i en producció cinematogràfica per la UCLA (Los Ángeles). Va treballar en els estudis de Walt Disney Feature Animation i a Sony Pictures. Guardonat amb nombrosos premis internacionals, incloent 2 Oscars.

Pau Alsina

Professor de la UOC i director de la revista Artnodes.

És investigador del projecte d'investigació Art, Escènica i (New) Media de l'IN3 i treballa per articular una ontologia en base a les pràctiques creatives que interrelacionen art, ciència i tecnologia.

INICIATIVES PER EXPOSAR I INTERACTUAR

Plexiq

Mapping interactiu
David Domingo, Pau Vivancos i Jordi Ros

Plexiq és un grup que combina la tecnologia gràfica d'avantguarda amb els nous corrents artístics multimèdia. El mapping és una tècnica de projecció audiovisual adaptada a l'arquitectura de l'espai on es projecta. A més, hi ha un factor d'interacció que permet modificar la projecció en cada moment, creant així una relació entre l'espai, les persones i la projecció audiovisual.

http://www.plexiq.com

Vídeojoc. TeamIso

Víctor Guerrero, Pol Galeote, Albert Vaca Oriol Valldeperas i Roger Valldeperas

TeamIso és un grup d'estudiants de la FIB que estan fent passos ferms en la creació de videojocs i que es plantegen professionalitzar-se en aquest sector. Guanyadors del 2n price Wiideojuegos de la Universidad Politécnica de Madrid, IsoClinous és una de les seves iniciatives i és una plataforma de joc que funciona amb els comandaments de la Wii.

http://team-iso.com/

La Fura dels Baus

Teatre postindustrial
Pep Gatell, Jordi Arús, Àlex Ollé, Jürgen Müller, Hansel Cereza i Miki Espuma

La Fura dels Baus és una companyia catalana de teatre que neix l'any 1979 com a teatre de carrer alternatiu. Es donaran a conèixer als anys 80 amb l'espectacle Accions. En els seus espectacles barregen radical dance, elements sadomasoquistes, poesia i humor, havent creat així un llenguatge propi, el furero, que combina interacció amb el públic, utilització d'espais insòlits, música, moviment, utilització de materials naturals i industrials, i aplicació de noves tecnologies.

http://www.lafura.com
© XAVIER SIVECAS

Reactable

Música electrònica col·laborativa
Grup de Tecnologia Musical de la UPF > Sergi Jordà, Marcos Alonso, Günter Geiger i Martin Kaltenbrunner

És un instrument musical inspirat en els sintonitzadors modulars dels anys 60 que emet una música electrònica basada en la participació. Aquesta iniciativa ha obtingut nombrosos premis a nivell mundial i ha fet que cantants de gran prestigi com ara Björk l'hagin utilitzat a les seves gires. Ara ja està disponible també per alguns smartphones.

http://www.reactable.com

The Private Space BCN

Videoart

The Private Space, la plataforma per a l'art i el disseny contemporani situada al Poblenou, presenta dues obres de videoart, seleccionades per Alexandra Laudo [Heroïnes de la cultura] i Pedro Torres, que exploren el mitjà videogràfic a través de diferents recursos.


© NINA KURTELA
Nina Kurtela (1981, Zagabria, Croacia) a la seva obra Transformance, construeix el video a partir de la unitat mínima de la imatge: el fotograma. Es tracta de fotografies que, disposades en seqüència, temporalitzen l'acció, vinculada a la transformació d'un espai físic en concret: l'Uferhallen de Berlín. El vídeo es composa de parts estàtiques de la mateixa manera que l'espai en qüestió es construeix a partir de la conjunció de diferents elements en el temps.


Gintare Rakickaite (1986, Kaunas, Lituania) utilitza a Press una acció associada al contingut del seu vídeo, la compressió de deixalles, com recurs en la transformació de la imatge videogràfica, que va essent pressionada com l'objecte observat. El so a la seva obra reitera l'acció, creant una atmosfera d'opressió en la percepció de l'observador.


© GINTARE RAKICKAITE


http://www.theprivatespacebcn.com

Promouen:

Patrocinen:

Amb el suport de: