Ana Garcia i Leonor Pineda. Sòcies Directores E-TIC.

Perfil de LinkedIN Ana Garcia  ı  Perfil de LinkedIN Leonor Pineda  ı  Web corporatiu


Com definiríeu el talent?

El talent és la capacitat per saber descobrir, canalitzar i aplicar les aptituds, innates i adquirides, per dur a terme amb eficàcia activitats concretes. En molts casos es poden tenir aptituds de les quals som del tot conscients, el talent les fa visibles i les complementa. Quan el talent es pot aplicar a la vida laboral, aporta un gran valor afegit en productivitat i resultats, com personalment a nivell realització personal i de qualitat de vida.

Quant d'actitud hi ha en algú amb talent? I d'aptituds innates?

Hi ha un clar component innat en el talent, existeix una predisposició natural que fa que assolir reptes, noves fites, sigui molt més senzill en un àmbit que en un altre. Però és evident que el talent, en si mateix, i sense una bona base de perseverança darrera, acaba difuminant-se, inclús desapareixent. Tots els grans creadors, en qualsevol àrea, han hagut d'invertir també molt de temps i esforç en augmentar el seu talent.

Existeix una predisposició innata que fa assolir reptes. Els grans creadors, han hagut d'invertir molt de temps i esforç en augmentar el seu talent.

Quines habilitats creus que són més importants en el sector TIC?

En el sector TIC, com en la majoria d'àmbits de ciències, la curiositat, la visió analítica i la capacitat d'aprendre són fonamentals. Sense un interès per conèixer els processos intrínsecs, analitzar-los, millorar-los i innovar-los és molt difícil evolucionar en el nostre sector. Altres habilitats potser més òbvies, com la constància, la concentració, la seguretat, la comunicació són complements que acaben “construint” un bon professional. 

Quins valors són més importants per a vosaltres?

Continuem pensant que la curiositat, la visió analítica i la capacitat d'aprenentatge són fonamentals en l'ADN d'un professional amb talent. Però és evident que no només aquestes aptituds són importants, els valors humans com la perseverança, la capacitat de treballar en equip, l'adaptabilitat i una dosi adequada d'ambició, són el que busquem en els nostres “experts” a E-TIC.  I per descomptat, com el nostre nom indica, i no és un nom escollit a l'atzar, l’ètica professional i personal són valors potser no massa defensats en els temps actuals, però que per nosaltres continuen sent bàsics per a la nostra organització.  

Els valors humans com la perseverança, la capacitat de treballar en equip, l'adaptabilitat i una dosi adequada d'ambició.

Algún suggeriment per retenir el Talent TIC?

Tots sabem la situació actual en el nostre sector, situació que no facilita la retenció del talent. Per la nostra experiència viscuda en molts cicles econòmics, on aquesta retenció del talent ha estat clau per consolidar i créixer en les diverses empreses en què hem participat, el fonamental és aconseguir generar un sentiment de pertinença a un projecte comú, on cada una de les peces és única i fonamental, i tots els col·laboradors senten que apliquen el seu talent i que dia a dia avancen en la seva professió. La resta de polítiques de retenció que apliquem, que són moltes i variades, us convidem a conèixer-les venint a E-TIC.

És fonamental generar un sentiment de pertinença a un projecte comú, on cada una de les peces és única i tothom sent que aplica el seu talent. 

I per gestionar-lo?

Un dels èxits d'un bon gestor és envoltar-se d'un equip de professionals que creguin en els valors i factors diferencials de la mateixa empresa, i que per tant sàpiguen transmetre ells mateixos aquest missatge i sentiment tant a companys com als mateixos clients.  

Què destacaries més del teu equip?

Afortunadament en el nostre sector, la professionalitat i competència acostumen a ser característiques transversals en tots els equips. En el nostre cas l'equip, a més a més, compta amb una bona dosi de confiança i perseverança, el que creiem que l'acaba convertint en especialment competent. 

La professionalitat i la competència acostumen a ser característiques transversals en tots els equips d'E-TIC. 

Una situació difícil que el teu equip hagi gestionat amb talent...

Aquesta pregunta ens resulta molt fàcil de respondre. E-TIC es va formar a inicis del 2010 basant-se en la il·lusió d'un grup petit de professionals, però encarant una crisi que ha fet desaparèixer i trontollar un bon nombre d'empreses del sector. L'equip va saber fer un gir a aquesta situació negativa transformant-la en positiva, fer d'un moment crític una gran oportunitat. En aquests moments, poc més de 7 anys després, som 200 col·laboradors; això és saber gestionar amb talent, no? 

 



Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02