UPC-FIB Cercle Fiber SPOC
Tornar
Pots demanar informació o inscriure't de 8:00 h a
20:00 h a SPOC:

tel. 652 81 88 01

mail@festibity.com

Preu del sopar: 70 €
(IVA inclòs)

Preu del sopar socis Cercle Fiber: 35 € (IVA inclòs)

No oblidis confirmar l'assistència abans del 28 d'abril!

Innovació. Probablement una paraula en boca de molts, aquest 2006.

Europa Occidental, amb un model de creixement econòmic estancat a la majoria de països de la UE està patint el fenomen de la globalització. Les importacions de productes manufacturats asiàtics, sobretot de la Xina, han trasbalsat el model productiu vigent en la 2a meitat del s. XX.

Ja fa temps que sabem que contra aquest fenomen s'ha de lluitar amb estratègies diferents, amb conceptes com valor afegit, creativitat, marketing, recerca i desenvolupament o innovació.

Tradicionalment Catalunya ha estat motor de progrés tant en l'àmbit de l'Estat Espanyol com dins la regió mediterrània. I en l'àmbit de les TIC tenim mostres recents de companyies que instal·len aquí centres de desenvolupament, de competències o simplement "fàbriques de programari" dins el fenomen que anomenem "nearshoring".

A la 4a Festibity volem parlar del paper que juguen les TIC en la innovació. I de com ho fan a casa nostra, a Catalunya.

Són les TIC innovació en si mateixes? Són un vehicle imprescindible per a què les nostres companyies innovin? Quin paper han de jugar les administracions públiques a l'hora de promoure la innovació a través de les TIC? I les universitats? Són imprescindibles les subvencions públiques per promoure la innovació a l'empresa privada? Tenim les persones capaces de liderar la innovació?

Un col·loqui a càrrec de:

Alfons Cornella. Fundador i president d'Infonomia, la xarxa d'innovadors del país. Ha escrit més d'una desena de llibres i centenars d'articles sobre la transformació de les organitzacions i l'impacte de la tecnologia. Està considerat un dels principals referents sobre innovació de tot l'Estat Espanyol.

Juan Carlos Dürsteler. Cap del departament de R+D+i d'INDO. És físic, doctor en Ciències per la UPC i professor associat a la Universitat Pompeu Fabra. Fundador i president d'Infovis.net, web dedicat a la visualització d'informació.

Carles Fradera. Director d'innovació del CIDEM, òrgan depenent de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya i que té per missió promoure la innovació. Forma part de diferents Consells Assessors i Juntes Executives vinculades a les TIC.

Els "Premios Nacionales de Informática 2006" es donaran en el marc de la 4a Festibity.

Us hi esperem a tots!!!

scroll
scroll