You are here

Created on Thursday, 27 Jul 2017 09:50:50

La ràpida evolució de les amenaces i la seva major magnitud podrien derivar en atacs de ‘Destrucció de Servei’ (DeOS, Destruction of Service), capaços d'eliminar les xarxes segures i de backup que utilitzen les organitzacions per restaurar els seus sistemes i dades després d'un incident de ciber-seguretat.

Així es desprèn de l'Informe Semestral de Ciber-seguretat (Midyear Cybersecurity Report, MCR) 2017 de Cisco, que destaca també com la imparable evolució de l'Internet of Things en múltiples sectors està incrementant l'espai operatiu dels ciber-atacs i la seva escalabilitat i impacte potencial.
 
Incidents recents com WannaCry i Nyetya han demostrat la ràpida capacitat d'expansió i el creixent impacte de ciber-atacs que semblen ransomware, però que són molt més destructius. Aquesta evolució porta a preveure el que Cisco denomina atacs de Destrucció de Servei, que podrien resultar molt més nocius que els atacs tradicionals en deixar als negocis sense possibilitat de recuperació.
 
L'Internet of Things amplia encara més les oportunitats per als atacants. Les seves vulnerabilitats de seguretat, llistes per explotar-se, jugaran un paper fonamental a l'hora de facilitar aquestes campanyes de major impacte. La recent activitat de xarxes botnet compostes per dispositius IoT suggereix que alguns ciber-delinqüents podrien estar creant ja les bases per a un atac de grans dimensions i alt impacte que tindria fins i tot el potencial d'interrompre el mateix Internet.
 
Mesurar l'efectivitat de les pràctiques de seguretat és essencial. Un menor Temps de Detecció, el temps que transcorre des que s'analitza un arxiu fins que es detecta com a amenaça, resulta crític per limitar l'espai operatiu dels atacants i minimitzar l'impacte de les intrusions. Cisco ha aconseguit reduir el seu Temps mitjà de Detecció des de les més de 39 hores al novembre de 2015 fins a les prop de 3,5 hores entre novembre de 2016 i maig de 2017. Aquesta xifra s'obté mitjançant telemetría interna de dades procedents de dispositius de seguretat de Cisco desplegats a escala global.
 


Comparteix això:

Esdeveniment

19 de Juny de 2018

16a edició de la Festibity
Dimarts 19 de Juny 2018
Teatre Nacional de Catalunya

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

           

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02