Created on Monday, 19 Apr 2021 17:30:11

Noticia facilitada per Indra 

  • Indra desenvolupa amb Metro de Madrid una innovadora màquina automàtica de venda de bitllets, amb una estètica i usabilitat similar a la d’un smartphone, que permet mostrar al viatger informació i continguts multimèdia i interactuar amb ell a través d’una pantalla tàctil de 43 polzades.
  • Uns avantguardistes sistemes de control d’accessos també milloraran l’ accessibilitat i l’experiència del viatger, al reduir la sensació de barrera, facilitar el pas i estar preparats per la validació directa amb targeta bancaria i telèfon mòbil, gràcies a nous lectors. 
  • A més de subministrar a les últimes dècades les solucions de ticketing més avançades a Metro de Madrid, Indra està realitzant un pilot pioner per generar un mapa de calor del suburbà mitjançant fibra òptica.

Indra, una de las principals empreses globals de tecnologia i consultoria, ha desenvolupat, després de ser adjudicatària d’una licitació pública, els primers prototipus d’uns innovadors i atractius sistemes de ticketing, dissenyats en col·laboració amb Metro de Madrid per l’ Estació 4.0., el Centre Tecnològic d’Estacions que Metro està creant com a camp de proves del nou entorn de transports digitalitzat i innovador.

Les noves màquines automàtiques de venda de bitllets i sistemes de control d’accessos, basades en la línia de solucions Mova Collect d'Indra, aportaran una nova experiència de viatge als usuaris, que podran obtenir informació i interactuar amb les màquines gràcies a una usabilitat similar a la d’un smartphone, validar el seu viatge tant amb la seva tarja de transport com a través del mòbil o de la tarja de crèdit en un futur i accedir al suburbà d’una manera mes senzilla, còmoda i àgil.

La nova màquina d’informació i venda de bitllets Smart-TVM és la tecnologia de ticketing desenvolupada per Indra per l’Estació 4.0. Marca una nova generació de sistemes de billetatge que canvia el concepte tradicional dels equips de venda automàtica per un més ambiciós i evolucionat.

La Smart-TVM compta amb una estètica més atractiva i digital, amb una pantalla tàctil de 43” que permet l’emissió en gran format de tota classe d’informació pel viatger: itineraris, mapes d’estació o taules horàries. A més es po utilitzar com a videowall, de manera que Metro de Madrid té la possibilitat de millorar la seva interacció amb l’usuari, que pot resoldre dubtes o donar avisos, a la vegada que amplia el seu horitzó de negoci, potenciant l’emissió de carrusels publicitaris, anuncis interactius i altres continguts multimèdia.

Com a maneres de pagament, ofereix la possibilitat d’utilitzar targes bancaries tant com chip o contactless, smartphones (a través de Google Wallet i Apple Pay) i efectiu. Addicionalment, la Smart-TVM permet obtenir assistència online mitjançant un kit d’intèrfon i càmera IP connectat a un Centre d’Atenció a l’Usuari, des d'on s’atenen les trucades i es gestionen les dades del viatger per poder subministrar ajuda i atenció personalitzada a cada viatger. Per facilitar la interacció, les màquines automàtiques estaran equipades amb tecnologia de llenguatge natural.

Els prototipus de les màquines Smart-TVM ja han estat revisats i provats pel client i s’estan fabricant els primers equips contractats per l’estació de Gran Via.

Enderrocant barreres

Els sistemes de control d’ accesos que Indra desenvolupa per l’Estació 4.0. també suposen una gran innovació tecnològica, donat que tindran total connectivitat i comptaran amb un lector de targes sense contacte que permet utilitzar el mòbil, a través de la tecnologia NFC, o inclús la tarja bancària amb contactless com a suport físic de viatge.

Així mateix, els sistemes trencaran amb l’estètica tradicional dels equips de Metro, passant a unes línies molt més futuristes i avantguardistes, el que redueix la sensació de barrera física i contribueix a millorar l’experiència de l’usuari. Seran més estrets i deixaran un major espai de pas per una major comoditat i estaran adaptats per tot tipus de viatgers, millorant l’ accessibilitat. També oferiran informació en anglès per facilitar l’accés als turistes.

A més d’oferir el millor servei als viatgers, Metro de Madrid podrà beneficiar-se d’una gestió eficient i segura. Els equips compten amb materials anti vandàlics i al no existir els bitllets en paper i magnètics i evitar-se tots els elements mecànics que impliquen i que necessiten ser reemplaçats periòdicament, el manteniment de la tecnologia serà menys costós i l’ operació del transport també serà sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Indra és una de les principals empreses de ticketing a nivell mundial, amb producte propi i projectes per sistemes de transport com els de Madrid, Barcelona, Amsterdam, Lisboa, Medellín, Santiago de Xile, El Cairo, Kuala Lumpur, Calcuta, Mumbai, St Louis, Austin, Buenos Aires o Mèxic DF, entre altres..

Les seves solucions de ticketing de Mova Collect faciliten la gestió econòmica del servei de transports i tenen un clar impacte en la qualitat de vida dels ciutadans, al fer més còmode i senzill l’accés al transport, reduir notablement el temps empleat en el pagament i fomentar la intermodalitat, l’ús combinat dels diferents mitjans de transport.

Aquests beneficis pels usuaris es tradueixen així mateix en un major ús del transport públic, amb la millora en la mobilitat, la reducció dels embussos i de les emissions contaminants a les ciutats. A Madrid, l’ús del transport públic permet reduir anualment més d’un milió de tones de CO2 i Indra contribueix al seu ús amb solucions.

Mapa tèrmic de tota la xarxa

A més de desenvolupar aquestes avançades solucions de ticketing per a la Estació 4.0., Indra està fent un projecte pilot per generar un mapa tèrmic de tota la xarxa de Metro de Madrid, amb la finalitat d’estudiar el possible aprofitament d’aquesta energia, així com per facilitar la detecció d’incendis o el sobreescalfament a les zones de risc, entre altres.

El projecte consisteix en reutilitzar la fibra òptica existent a la infraestructura amb una mínima intervenció als extrems per instal·lar un sensor tèrmic distribuït (DTS), que permet mesurar la temperatura i les seves variacions amb una precisió menor de 10 metres i 1 grau i un abast de fins 60 kilòmetres per aconseguir aquest mapa tèrmic. Aquesta tecnologia s’utilitza des de fa una dècada en altres sectors, però Indra és pionera a la seva aplicació al sector ferroviari, així com a autopistes i carreteres.

Tecnología líder

Des de principis dels anys 90, Indra ha desenvolupat, implantant i mantenint la quasi totalitat de les màquines d’auto venda, validadors, sistemes de control d’accessos i sistemes intel·ligents de taquilla, entre altres equips pel suburbà madrileny.

Actualment, la tecnologia de ticketing sense contacte d'Indra està instal·lada al Metro de Madrid, RENFE Rodalies, els més de 2.000 autobusos de la EMT de Madrid, els autobusos interurbans, tramvia i metro lleuger.

La companyia segueix liderant els esforços per fer realitat el pagament integrat de tots els mitjans de transport a través del mòbil i altres sistemes avançats, participant en iniciatives tan ambicioses d’innovació com Shif2Rail, la principal iniciativa europea d' I+D i pel sector ferroviari

Indra compta amb una experiència única en Transports, amb més de 2.500 projectes desenvolupats a més de 100 ciutats i més de 50 països. La seva oferta per Transports, Indra Mova Solutions, cobreix tot el cicle de vida dels projectes dels seus clients i combina les noves capacitats digitals, d’integració, especialització i innovació que demanda el mercat, amb la fiabilitat, el coneixement del negoci, la tecnologia pròpia pel transport de Indra i la experiència única del seu equip de professionals.

Consulta la web d'Indra 

 Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02