Created on Monday, 12 Jul 2021 11:57:03

Notícia facilitada per Minsait (by Indra) 

  • Programa RADIA, edició Indra 21/22,  de formació tecnològica per a dones amb discapacitat.
  • Indra oferirà assessorament pedagògic per orientar l’itinerari formatiu cap a les tecnologies més disruptives i demandades; impartirà masterclass i mentoria de la mà d’experts voluntaris de la companyia. A més, facilitarà pràctiques a l'empresa i incorporarà a aquelles dones becades que més s’ajustin als perfils que necessita. 

Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE llencen la convocatòria per a una nova edició del Programa RADIA, una iniciativa innovadora que té per objectiu la inclusió de persones amb discapacitats en entorns de l'economia digital i l’oferiment d’oportunitats d’ocupació a les dones amb discapacitat, que constitueixen el grup que menys opcions té de desenvolupament professional als àmbits tecnològics.

En aquesta edició, el programa compta amb el recolzament d'Indra, una de les principals empreses globals de tecnologia i consultoria, que s’incorpora al projecte en el marc del seu compromís amb la diversitat i amb el foment de les vocacions STEM.

D’aquesta manera, les dones amb discapacitat que vulguin desenvolupar la seva carrera professional en un camp laboral tecnològic tenen una oportunitat amb el Programa RADIA, edició Indra 21/22, que ofereix un total de 50 places per portar a terme un procés de formació, sense cost per a les alumnes, que començaran el proper mes de setembre i finalitzaran al juny del 2022.

Indra oferirà assessorament pedagògic per orientar l’itinerari formatiu cap a les tecnologies més disruptives i demandades; impartirà masterclass i mentoria de la ma d’experts voluntaris de la companyia, facilitarà les pràctiques a l'empresa i contribuirà a millorar l'ocupabilitat de les dones becades, incorporant a aquelles que més s’ajustin als perfils que necessita. Aquesta col·laboració es porta a terme gràcies a una donació realitzada per la companyia tecnològica en el marc de la “Ley de Medidas Alternativas”.

El programa està obert a dones amb  titulació universitària de tot el territori espanyol, de totes les edats i de diferents disciplines de formació i carreres professionals.

Està dissenyat per alumnes com Ana Marín, llicenciada en Dret, que assegura que la seva experiència a RADIA li ha permès “donar un gir de 180 graus a la seva carrera professional", formant-se en competències que abans de participar al programa “creia exclusives per a enginyers o experts del sector”. I també està pensat per alumnes com Carlota Ponce, enginyera aeroespacial, que declara que el programa li ha aportat “eines i idees tecnològiques per treballar en el seu sector i que aquest sigui més segur, més eficaç i més fiable”.

Com en la seva primera edició, l’aprenentatge es dividirà en tres fases que combinen formació presencial i virtual sobre els àmbits més candents de la transformació digital, com per exemple intel·ligència artificial, fintech, esport, comerç electrònic, ciberseguretat, biotecnologia, blockchain ó green tech. A més, comptarà amb tutoria i continguts inspiradors i amb  mentores de diferents empreses i pràctiques en companyies tecnològiques.

La primera de les tres fases de la formació serà la denominada Brain Storm, que té per finalitat que les alumnes adquireixen coneixements i habilitats tecnològiques per treballar en ocupacions de l'economia digital al llarg de les seves 13 setmanes de durada. Acabat aquest període, començarà el titulat Mentor Women, que al llarg de 12 setmanes pretén orientar a les beneficiàries perquè puguin decidir quina serà la certificació professional que realitzaran en aquesta fase, que comptarà amb sessions de mentoria per ajudar-les a créixer en l’aprenentatge digital. Finalment, arribarà Real Work, una etapa de 13 setmanes en la qual les alumnes podran realitzar pràctiques remunerades en un entorn real, aplicant els coneixements adquirits perquè augmentin les seves experiències i aprenentatge.

El 31 de juliol es donarà a conèixer el llistat definitiu de les admeses.

Consulta la web de Minsait (by Indra) | Consulta la web del programa RADIA 



Comparteix això:

22a Festibity - Maig 2025

22a Festibity

Maig de 2025

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02