Created on Wednesday, 14 Jul 2021 11:13:37

Article escrit per l'equip de la Festibity

Crònica de l’activitat de networking organitzada en col·laboració amb el Port de Barcelona. 

El passat 7 de juliol, ens vam trobar al Port de Barcelona per descobrir el seu projecte tecnològic, fer networking i donar la benvinguda a l’estiu de la millor manera possible, amb un passeig en vaixell. En aquesta activitat, organitzada pel Club Festibity amb el suport del Port de Barcelona, els partners i col·laboradors de la Festibity es van poder trobar amb els principals CIOS del sector. També vam comptar amb la presència de Joana Barbany, Directora General de Societat Digital, de representants de l’Ajuntament de Barcelona, de la UPC, de FIB Alumni i de la FIB. 

L’acte va constar d’una primera part a l’auditori del Port de Barcelona on els seus responsables van explicar el projecte tecnològic i d’innovació de la infraestructura. Benito Cerrillo, president de FIB Alumni, i el recent nomenat president del Port, Damià Calvet, van donar la benvinguda destacant que les prioritats actuals del Port passen per dos temes clau: la digitalització i la sostenibilitat. Seguidament va ser el torn de Catalina Grimalt, Subdirectora General d’Organització i Recursos Interns, Carles Rua, Responsable de Projectes Estratègics i Innovació i David Serral, CIO.

Carles Rua va destacar que “el Port de Barcelona és un smart port i, per ser-ho, ha agafat com a font d’inspiració l’experiència de les smart cities i també els exemples dels port més avançats a nivell digital. Ciberseguretat, automatització, data sharing, intel·ligència artificial, machine learning, digital twins... són algunes de les tecnologies en les que treballa el Port”. Per la seva banda, David Serral va presentar el Pla Estratègic dels Sistemes d’Informació pels propers anys basat en quatre palanques: el model organitzatiu, el model relacional, l’estratègia tecnològica i la transformació digital vinculada al valor de negoci.

Finalitzada la presentació, els assistents van poder gaudir d’un passeig amb vaixell a bord de la “golondrina” Omnibus al llarg del port i del litoral barceloní. Catalina Grimalt i Carles Rua van aprofitar per explicar al llarg del recorregut els diversos processos tecnològics aplicats, sobretot, en l’àmbit de la logística portuària. Paral·lelament, partners i CIOS van poder aprofitar el moment per fer networking mentre es prenien una beguda.

La jornada va finalitzar amb el ja tradicional dinar de partners a l’Hotel Eurostars Grand Marina. Josep Fernández, degà de la FIB, va obrir l’àpat anunciat que la propera Festibity es celebrarà el 21 d’octubre a l’Estació del Nord sota el lema nextReality.

Al voltant de 60 persones van assistir a aquest acte organizat pel Club Festibity amb el suport del Port de Barcelona i i gràcies als seus patrocinadors i col·laboradors: Amazon Web Services, Capgemini Engineering, Carver, DXC Technology, Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Exper.ai, Fundació i2CAT, IThink UPC, Mediacloud, Minsait, Netapp, Nexica|Econocom, Opentrends, Seidor, T-Systems, Vass i Workday. 

Mira més fotos! Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02