Created on Thursday, 30 Sep 2021 09:40:04

Noticia facilitada per INETUM

La consultora tecnològica Inetum (abans GFI i IECISA) i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya signen un conveni col·lectiu amb els centres d'FP Dual als Serveis Territorials de Tarragona. 

  • Els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà en Administració de Sistemes Informàtics en xarxa, Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma, Desenvolupament d'aplicacions web i Sistemes microinformàtics i xarxes poden realitzar les seves pràctiques en les diferents àrees de Inetum Catalunya. 

La Formació Professional Dual combina la formació acadèmica impartida al centre educatiu amb pràctiques a empreses col·laboradores, que permeten als alumnes complementar el seu aprenentatge en un entorn laboral real. Inetum, líder europeu en solucions i serveis digitals, consolida el seu compromís amb el talent jove i amb la formació al signar aquest acord de col·laboració que permet als alumnes del cicle formatiu apropar-se i conèixer -a través de les pràctiques- la seva futura professió. 

“Des d’Inetum, volem invertir de forma contínua en la captació i en la capacitació del talent, per això signar aquest conveni i poder col·laborar activament amb el Departament d'Educació a Tarragona per a nosaltres és fonamental ", destaca Susana Prado, directora general d'Inetum Catalunya. El compromís de la consultora tecnològica amb els joves i el seu futur busca a més un impacte local, que repercuteixi a l'entorn més directe. Amb una seu consolidada després de més de 30 anys a Barcelona, ​​Inetum va inaugurar la seva oficina a Tarragona al març de 2020 amb l'objectiu d'impulsar i dinamitzar tot el territori. "Des Rambla Nova 107, explica Susana Prado, donem cobertura a projectes tecnològics innovadors tant a nivell nacional com internacional en diverses tecnologies”.

Inetum compta actualment a Tarragona amb deu alumnes en pràctiques, xifra que es duplicarà amb el principi de curs al setembre. L'experiència en Inetum els acostarà a l'exercici de la seva professió i els ajudarà a conèixer la vida laboral. Un repte també per als professionals de la consultora, on segons explica Susana Prado, "els alumnes trobaran un equip fidel i compromès i un ambient en el qual promovem el treball col·laboratiu i l'emprenedoria interna, el que permet aflorar el talent digital existent a la organització”. 

Per a Joan Manel Audí, director de Serveis Territorials a Tarragona, la signatura del conveni també representa una fita important "la col·laboració entre els Instituts de Formació Professional i les empreses en forma de FP Dual és fonamental per donar resposta a les necessitats del mercat laboral del territori" , afirma Joan Manel. Són moltes les empreses que participen en la Formació Dual però el senyor Audí està convençut que cal seguir treballant per implantar cada vegada més aquesta modalitat entre les empreses. "L'FP Dual reverteix en la millora de la productivitat i de l'ocupació al nostre país. Compatibilitzar la formació en els centres educatius amb la formació en entorns laborals reals dóna una oportunitat d'inserció laboral al nostre jovent”.

En la signatura entre el Departament d'Educació i Inetum Catalunya ha estat clau la col·laboració del CRITC el primer Centre de Recerca, Innovació i Transferència del Coneixement, ubicat a Tarragona, exemple de col·laboració entre els Departaments d'Educació i Treball, adreçat a potenciar la investigació vinculada a la formació Professional i clau també en la relació amb les empreses.

Consulta la notícia d'Inetum per saber mésComparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02