Created on Monday, 04 Oct 2021 12:26:51

Información facilitada por IN2 

El Parlament Europeu va aprovar el passat mes de Juny el Certificat Covid Digital UE (CCD-UE), el document que facilitaria els moviments i trasllats entre tots els països de la Unió Europea i que s’instauraria a partir de l’1 de juliol. Tot i això, alguns països van decidir implantar-lo com a prova pilot, i Catalunya va ser una de les primeres comunitats autònomes en fer-ho al nostre país.

Es va posar en marxa el passat mes de juny i, en tan sols 1 mes, ja s’havien emès un total d’ 1,2 milions de certificats (Font:ACN). Estem molt orgullosos de poder dir que aquesta tecnologia desenvolupada per IN2 va fer possible que Catalunya fos una de les comunitats pioneres en posar el certificat a disposició dels seus ciutadans.

A dia d’avui s’han emès CCD-UE a Catalunya principalment amb motius de mobilitat, però ja s’en preveu l’ús més extens, a mida que es vagi recuperant la normalitat, per dur a terme algunes activitats, tal i com s’ha fet a altres països com França, Itàlia o alguns estats d’Alemanya.

El certificat

Es tracta d’un document gratuït, interoperable i adaptat als estàndards de seguretat, confidencialitat i privacitat exigits per la UE. El sistema permet generar un certificat digital individual, amb un codi QR, que integra la seva informació sanitària referida a la COVID. Per a això, hi ha tres tipus de certificats disponibles: vacunació (sigui parcialment o totalment), prova diagnòstica (PCR o test d’antígens) o recovery (recuperació de la malaltia). Tot això, amb les seves corresponents dates, vigència, dades d’identificació, etc. Cada estat membre de la UE tindrà les claus de descodificació necessàries per a poder llegir el codi QR del certificat i validar-lo.

El CCD-UE es pot imprimir, però també estarà disponible en format digital a través d’una APP, la qual cosa permet portar-lo sempre al mòbil. El seu ús tindrà un impacte positiu no només en el turisme sinó també en l’activitat econòmica en general.

A IN2 treballem per aconseguir una societat 5.0, on posem la tecnologia més puntera al servei de la societat. Un cop més el desenvolupament intel·ligent de la tecnologia aconsegueix millorar la qualitat de vida de les persones

Consulta la web de IN2 per llegir la notíciaComparteix això:

17 de novembre de 2023

UPCTalk!

17 de novembre - Trobada exclusiva partners Prèmium amb el rector de la UPC!

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02