Created on Friday, 17 Dec 2021 12:53:28

Article facilitat per IN2

La Història Electrònica de Salut (HES) és una peça principal dintre del marc de la nova Estratègia de Salut Digital, engloba tota la informació funcional i tècnica del ciutadà, conjuntament amb un  model de gestió de dades i d'una arquitectura de sistemes d'informació que permetin compartir tota aquesta informació amb tot el sistema sanitari i modernitzar les relacions dels diferents actors del sistema de salut (ciutadans i professionals)

Open EHR és un conjunt d'especificacions de plataforma oberta (open source) per a la implantació de models clínics que permet el desenvolupament de sistemes de HCE amb l'objectiu de crear un model d'informació de salut neutral i obert, que permetrà incorporar qualsevol tipus d'informació a la HCE.

openEHR pivota sobre 3 pilars bàsics:

  • Un llenguatge per a l'especificació del model d'informació clínica basat en arquetips.
  • Una definició de l'estructura de la informació que permet representar a aquests arquetips anomenat Model de Referència.
  • L'ús de terminologies que permeten donar una significació semàntica estandarditzada als models d'informació clínica.

Beneficis

La semàntica del domini de Salut i l'establiment d'un model que suport d'una manera flexible aquesta semàntica és un element principal en OpenEHR, facilitant la complexitat i velocitat del canvi de les dades dels diferents conceptes clínics.

OpenEHR permet l'activació de sistemes de regles de manera automàtica a partir d'uns certs paràmetres registrats en la HCE basats en Guideline Definition Language (GDL) per a activar sistemes de decisió clínica i l'ús de sistemes de planificació de tasques, creant un model de processos globals.

OpenEHR promou un sistema per i per al pacient, de manera que la HCE està associada al pacient i no a les entitats, la qual cosa permet que els registres clínics puguin compartir-se amb la interpretació semàntica correcta.

La representació de la informació ha d'estar separada de la tecnologia que la suporta, d'aquesta manera es possibilita la seva conversió a mesura que apareixen noves tecnologies.

Suport de la Comunitat internacional

Curs openEHR

IN2 com membre de la comunitat internacional https://www.openehr.org/ impartirà a partir del Gener de 2022  un curs interactiu amb l'objectiu d'aquest curs consisteix a obtenir una visió general sobre el que és openEHR, els seus diferents àmbits d'aplicació i com impacta en la manera de treballar dels professionals de la salut.

En un segon nivell, s'obtindrà un coneixement avançat sobre la creació d'arquetips i de templates.

Consulta la web de IN2Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02