Created on Thursday, 20 Jan 2022 12:42:03

Notícia facilitada per Indra

  • És la segona companyia espanyola i la setena europea que més inverteix en I+D i al sector de Software &Computer Services, amb una pujada de set posicions, 49 llocs tenint en compte totes les indústries, segons el rànquing que publica anualment la Comissió europea.
  • Amb més de 150 projectes d' I+D a l’any i un paper de lideratge en rellevants programes innovadors europeus, Indra va dedicar 265 milions d’euros a l'I+D durant el 2020, el que suposa un esforç innovador sobre vendes del 8,7%, el més gran de la companyia en l'última dècada, malgrat la Covid-19. 
  • El model d’innovació d'Indra reforça el seu lideratge tecnològic, genera valor pels clients i, a través d' Indraventures, estimula l’intraemprendiment i fomenta la col·laboració amb l’ecosistema innovador, amb més de 1.000 startups analitzades anualment.

Indra, una de les principals companyies globals de tecnologia i consultoria, ha reforçat la seva posició com una de les empreses líders en innovació a Europa al millorar en totes les posicions que analitza l’últim rànquing EU Industrial R&D Investment Scoreboard, que ha publicat recentment la Comissió Europea.

Amb 265 milions d’euros dedicats a l'I+D durant el 2020, Indra és una de les empreses espanyoles del seu sector a Europa que més inverteix en innovació. Al sector de Software & Computer Services, que inclou 98 companyies, es manté com la segona companyia espanyola i puja a la setena posició europea, amb una pujada de cinc posicions respecte a l’any passat. Al rànquing europeu que engloba totes les indústries, escala 49 llocs i al rànquing mundial, 72.

A més, l’esforç innovador d'Indra (inversió en I+D respecte a la xifra de vendes) puja fins al 8,7%, el major de la companyia a l'última dècada, malgrat a la crisi de la Covid-19. Aquest esforç innovador és major que el de la mitjana de les 100 empreses més innovadores de tot el món (8,2%), millora els números de la mitjana de les empreses de Japó (4%), Xina (3,7%) o Estats Units (7,9%) i és molt superior a la mitjana de la inversió empresarial en I+D sobre la xifra de vendes a Europa (4,2%) o a España (2,0%).

Durant el 2020, Indra ha desenvolupat més de 150 projectes d'I+D en col·laboració amb diferents socis. La companyia ostenta un paper de lideratge en algunes de les més innovadores iniciatives nacionals i europees que dissenyaran les futures tecnologies de nova generació pels diferents sectors.

Així, Indra és el coordinador industrial espanyol del FCAS (Future Combat Air System), el major programa conjunt europeu de Defensa fins el moment i el més ambiciós en termes de desenvolupament tecnològic, que suposarà una gran oportunitat de desenvolupament per a la indústria espanyola.

Indra lidera, a més, algunes de les principals iniciatives europees d'innovació que avancen cap a la digitalització del transport i l’ús de noves solucions intel·ligents, com Shift2Rail o la digitalització de tot el tràfic aeri d’ Europa.

En col·laboració amb Enaire, Indra ha llençat també Startical, un projecte pioner que té com objectiu posar en òrbita una xarxa de més de 200 satèl·lits de petita mesura a baixa alçada per millorar la gestió del tràfic aeri amb visió de servei global a tot el planeta.

Líder en transformació digital

Respecte al negoci de Tecnologies de la Informació, a través de Minsait es situa al cap de la innovació en tecnologies com Business Analytics, Big Data, Robòtica, Automatització o Intel·ligència Artificial, per organitzacions a indústries com Energia i Indústria; Serveis Financers; Telecomunicacions i Mitjans i Administracions Públiques i Sanitat.

Durant els últims anys, Minsait ha posat en marxa iniciatives singulars, entre les que destaquen la creació de Plaiground, la resposta més innovadora per facilitar l’accés de les empreses a la Intel·ligència Artificial (IA), i el desenvolupament d’un dels centres d'IA més avançats d’Europa, situat a Granada, juntament a la Universitat de Granada i amb Google Cloud com a soci tecnològic; l’impuls a la sostenibilitat a les organitzacions a través de The Overview Effect; o la creació de Minsait Payments, que ha aconseguit potenciar una proposta única, innovadora i diferencial de serveis digitals, basats en la generació d’intel·ligència i l’ocupació d’algoritmes de machine learning.

Igualment, Minsait ha desenvolupat un innovador model que facilita la gestió 100% digital d’un banc; ha combinat Intel·ligència Artificial i imatge satel·litzat per dissenyar nous models de gestió de risc mediambiental i detecció de frau empresarial; ha digitalitzat la vigilància mediambiental en explotacions petrolíferes, minimitzant casos de contaminació; i ha treballat en la construcció d’un sistema intel·ligent de Gestió d’Interrupcions de la Xarxa Eléctrica o en noves solucions pels reptes mediambientals, de mobilitat i seguretat de les ciutats del futur, entre altres desenvolupaments  en matèria de digitalització.

Premi Nacional d’Innovació 2020

A Espanya, Indra va ser reconeguda el passat any amb el Premi Nacional d’Innovació, que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació, en la categoria de Gran Empresa.

Indra va obtenir aquest premi “per representar de manera genuïna els millors valors i principis de la innovació a Espanya, per la seva importància en diversos sectors des de la perspectiva de la digitalització, la seva posició a l'avantguarda de l' I+D+I i per exercir l’imprescindible paper de tracció i foment de la innovació a altres empreses, amb especial incidència en les pimes dels sectors als que es líder”.

Consulta la web de Minsait by Indra Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02