Created on Thursday, 06 Oct 2022 12:27:03

 

Article escrit per l'equip de la Festibity

Els projectes "inLAB FIB UPC", "Process Talks", "K2" i "El Mirador de la Torre Glòries" han estat reconeguts amb les Mencions Festibity.

Barcelona ha tornat a omplir-se de tecnologia un any més. Prop de 500 persones, entre les quals reconegudes autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, han assistit aquest vespre a la gran festa de les TIC a Catalunya, la Festibity, que ha tingut lloc a la Terminal D del Port de Barcelona i que també s’ha pogut seguir en directe per Fibracat TV.

En el món de les indústries creatives les idees esdevenen béns i serveis i generen riquesa econòmica i social. De fet, la Unesco va proclamar el 2021 com l’any de l’economia creativa pel desenvolupament sostenible. És el millor moment de la història per invertir en economies creatives. Una opció de futur, una gran xarxa interconnectada que aplega totes les indústries culturals i audiovisuals i on la tecnologia hi té un gran protagonisme. Aquest ha estat el tema central de la 19a Festibity.

La Festibity ha començat a les 18.30 h amb una copa de benvinguda que ha anat seguida de l’acte principal presentat pel periodista Pipo Serrano. Els ponents principals han estat Josep Maria Mainat, creador i productor de TV i Belena Gaynor, digital manager i influencer. Josep Maria Mainat és un professional del món de la televisió, fundador membre de La Trinca amb una llarga trajectòria al sector de les economies creatives. Belena Gaynor és una professional del món cultural digital, influencer, TikToker, creadora de contingut i desenvolupadora de formats per a marques, entitats i productores.

L’acte ha tingut també un espai per a l’exhibició artística i per a l’humor. L’actuació de Sonia Heis, Dj Artista multigènere nascuda a Barcelona sempre dedicada a la música. Ha donat el tret de sortida a la 19a Festibity. Els seus estils són el progressive house, downtempo, la música balear, l'ambient, la música urbana i música dels 80. L’humorista Xavi Espinosa, per la seva banda, ha posat el toc d’humor característic de la Festibity.

A l’esdeveniment també hi han intervingut Josep Fernández, degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona i Benito Cerrillo, president de FIB Alumni. La cloenda ha estat conduïda pel Sr. Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Barcelona i David Ferrer, secretari de polítiques digitals de la Generalitat.

 

Les Mencions de la Festibity

Any rere any, la FIB i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, saben com d’important és reconèixer la tasca de les persones i empreses que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Enguany la guanyadora de la Menció Honorífica ha estat la Xavier Milà. Enginyer tècnic industrial per la UPC. Ha desenvolupat la seva activitat sobretot a l’Administració Pública, on ha viscut totes les etapes de com a professional de les TIC. En Actiu i per molts anys, destaca com expert en la transformació del model de gestió de les TIC. La Menció ha estat lliurada pel rector Daniel Crespo i Paloma Herranz.

El sr. David Ferrer, secretari de polítiques digitals, i Lluís vera, CEO d’Ackcent, han estat els encarregats de lliurar la 1a Menció a la Iniciativa TIC a IBM + CAT SALUT. Es tracta d’un projecte innovador, de transformació digital en l'àmbit de la salut: una plataforma de gran impacte poblacional, que ha fet possible unificar tot el procés en el sistema de vacunació contra la COVID-19.

La sra. Bàrbara Pons, Comissionada de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, i Ricard Leal, Account Executive Public Sector de Salesforce, han estat els encarregats de lliurar la 2a Menció a la Iniciativa TIC a Mediapro Exhibitions. Aquesta segona menció és el reflex de com la tecnologia és la protagonista de la temàtica central d’enguany, les economies creatives. Una proposta que explora nous límits, unint tecnologia i creativitat al servei de la ciutat de Barcelona.

En aquesta edició s’ha entregat una menció FIB a inLAB FIB (UPC), que ha recollit el premi l’actual director, Ernest Teniente. Josep Casanovas ens ha dedicat un vídeo. El degà de la FIB Josep Fernàndez, el Soci Director General NTT DATA a Catalunya, Xavier Rovira i, Íngrid Rojas, IBM Public Sector Associate Partner, han estat els encarregats d’entregar el premi.

Finalment, s’ha premiat Process Talks amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s’atorga a empreses rellevants impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància. El premi ha estat entregat per Benito Cerrillo, president de FIB Alumni, Rosa M. Rodríguez, directora general de vendes de T-Systems i Susana Prado, directora general d’Inetum a Catalunya.

 

Sobre la Festibity

La Festibity és impulsada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, i els seus beneficis són reinvertits en la comunitat d’estudiants i exalumnes per organitzar activitats (seminaris, trobades TIC, formació), així com també per mantenir una xarxa de networking i una borsa de treball.

La Festibity és organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni i la 19a edició tindrà lloc gràcies als seus patrocinadors: Accenture, Ackcent, IBM, Inetum, IPM, NTT Data, Salesforce, T-Systems (partners Premium), Capgemini, Carver, DXC Technology, Econocom Nexica, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait an Indra Company, NAE, Netapp, Opentrends i Telefónica (partners Corporate). També comptem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de la Vicepresidència, de Polítiques Digitals i de Territori. 

Visualitza la Nota de Premsa en català en format PDF

 

Artículo escrito por el equipo de la Festibity 

Los proyectos “inLAB FIB UPC”, “Process Talks”, “K2” i “El Mirador de la Torre Glòries” han sido reconocidos con las Menciones Festibity

Barcelona ha vuelto a llenarse de tecnología un año más. Cerca de 500 personas, entre ellas reconocidas autoridades, expertos, CIOs, informáticos y fiberos, han asistido esta tarde a la gran fiesta de las TIC en Cataluña, la Festibity que ha tenido lugar en la Terminal D del Puerto de Barcelona y que también se ha podido seguir en directo por Fibracat TV.

En el mundo de las industrias creativas las ideas se convierten en bienes y servicios y generan riqueza económica y social. De hecho, la Unesco proclamó en 2021 como el año de la economía creativa por el desarrollo sostenible. Es el mejor momento de la historia para invertir en economías creativas. Una opción de futuro, una gran red interconectada que reúne a todas las industrias culturales y audiovisuales y donde la tecnología tiene un gran protagonismo. Éste ha sido el tema central de la 19ª Festibity.

La Festibity ha empezado a las 18.30h con una copa de bienvenida que ha seguido con el acto principal presentado por el periodista Pipo Serrano. Los ponentes principales han sido Josep Maria Mainat, creador y productor de TV y Belena Gaynor, digital manager e influencer. Josep Maria Mainat es un profesional del mundo de la televisión, fundador miembro de La Trinca con una larga trayectoria en el sector de las economías creativas. Belena Gaynor es una profesional del mundo cultural digital, influencer, TikToker, creadora de contenido y desarrolladora de formatos para marcas, entidades y productoras.

El acto también ha tenido un espacio para la exhibición artística y para el humor. La actuación de Sonia Heis, Dj Artista multigénero nacida en Barcelona siempre dedicada a la música. Ha dado el pistoletazo de salida en la 19ª Festibity. Sus estilos son el progresive house, downtempo, la música balear, el ambiente, la música urbana y música de los 80. El humorista Xavi Espinosa, por su parte, ha puesto el toque de humor característico de la Festibity.

En el evento también han intervenido Josep Fernández, decano de la Facultad de Informática de Barcelona y Benito Cerrillo, presidente de FIB Alumni. La clausura ha sido conducida por el sr. Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Barcelona y David Ferrer, secretario de políticas digitales de la Generalitat.

 

Las Menciones de la Festibity

Año tras año, la FIB y su asociación de antiguos alumnos, FIB Alumni, saben lo importante que es reconocer la labor de las personas y empresas que se han distinguido en el ámbito de las tecnologías de la información, defendiendo unos valores y formas de hacer en sintonía con los objetivos de FIB Alumni y de la FIB.

Este año la ganadora de la Mención Honorífica ha sido Xavier Milà. Ingeniero técnico industrial por la UPC. Ha desarrollado su actividad sobre todo en la Administración Pública, donde ha vivido todas las etapas de como profesional de las TIC. En Activo y por muchos años, destaca como experto en la transformación del modelo de gestión de las TIC. La Mención ha sido entregada por el párroco Daniel Crespo y Paloma Herranz.

El sr. David Ferrer, secretario de políticas digitales, y Lluís Vera, CEO de Acccent, han sido los encargados de entregar la 1ª Mención a la Iniciativa TIC en IBM + CAT SALUT. Se trata de un proyecto innovador, de transformación digital en el ámbito de la salud: una plataforma de gran impacto poblacional, que ha posibilitado unificar todo el proceso en el sistema de vacunación contra la COVID-19.

La sra. Bárbara Pons, Comisionada de la Agenda 2030 del Ayuntamiento de Barcelona, ​​y Ricard Leal, Account Executive Public Sector de Salesforce, han sido los encargados de entregar la 2ª Mención a la Iniciativa TIC a Mediapro Exhibitions. Esta segunda mención es el reflejo de cómo la tecnología es la protagonista de la temática central de este año, las economías creativas. Una propuesta que explora nuevos límites, uniendo tecnología y creatividad al servicio de la ciudad de Barcelona.

En esta edición se ha entregado una mención FIB a inLAB FIB (UPC), que ha recogido el premio al actual director, Ernest Teniente. Josep Casanovas nos ha dedicado un vídeo. El decano de la FIB Josep Fernández, el Socio Director General NTT DATA en Cataluña, Xavier Rovira e Íngrid Rojas, IBM Public Sector Associate Partner, han sido los encargados de entregar el premio.

Por último, se ha premiado a Process Talks con la Mención Fiberemprendedores, que cada año se otorga a empresas relevantes impulsadas por Fibers que hayan impulsado algún proyecto empresarial de relevancia. El premio ha sido entregado por Benito Cerrillo, presidente de FIB Alumni, Rosa M. Rodríguez, directora general de ventas de T-Systems y Susana Prado, directora general de Inetum en Cataluña.

 

Acerca de la Festibity

La Festibity es impulsada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni, y sus beneficios son reinvertidos en la comunidad de estudiantes y ex alumnos para organizar actividades (seminarios, encuentros TIC, formación), así como también para mantener una red de networking y una bolsa de trabajo.

La Festibity está organizada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni y la 19ª edición tendrá lugar gracias a sus patrocinadores: Accenture, Ackcent, IBM, Inetum, IPM, NTT Data, Salesforce, T-Systems (partners Premium ), Capgemini, Carver, DXC Technology, Econocom Nexica, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait en Indra Company, NAE, Netapp, Opentrends y Telefónica (partners Corporate). También contamos con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona y del Departamento de la Vicepresidencia, Políticas Digitales y Territorio.

Visualiza la Nota de Prensa en castellano en formato PDFComparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02