Created on Tuesday, 11 Oct 2022 11:06:36

 

Entrevista exclusiva per a la Festibity

Belén Pueyo, també coneguda com Belena Gaynor, és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. És una professional independent del món cultura digital, influencer, TikToker, youtuber i Instagramer.

Belena ha participat en la 19a Festibity sent una de les ponents participants realitzant un cara a cara molt interessant, juntament amb Josep Maria Mainat, productor i emprenedor.

A Belena Gaynor se la pot definir com creadora de contingut, experta en campanyes 360º i desenvolupadora de nous formats per a marques. A TikTok, on hi parla de xarxes, de reptes i curiositats digitals, n’ha estat una pionera. I els seus vídeos de Youtube acumulen més d’un milió de m’agrades. Va ser la Digital Manager de Operación Triunfo, a més de gestionar el canal Top Gamers Academy.

---

 

El tema d’aquesta 19a edició han estat les economies digitals creatives. És un àmbit molt ampli. Què creus que és allò imprescindible a saber? 

Que tenim la sort de viure un moment molt interessant en el nostre sector en el que tot pot canviar d’un dia per d’altre i el més important és estar al dia i actualitzat de totes les novetats que ens envolten. Tenim un món infinit d’oportunitats i els que primer entrin al joc, tindran molts més punts de guanyar!

 

Què vas trobar rellevant en el cara a cara amb el Josep Maria Mainat? 

Ell sempre ha sigut un visionari i és capaç de detectar aquestes oportunitats abans de que existeixi el camí. Té una ment molt analítica i alhora molt creativa, això li permet tenir perspectives molt interessants i realistes, escoltar-lo va ser com rebre una bafarada d’inspiració.

 

El públic de la Festibity pertany més de la generació “boomer”. Quines creus que són les claus per connectar amb els milenials, els “Z”... 

Parlar el mateix idioma, i no em refereixo a aquestes noves paraules per les que alguns necessiten un diccionari, si no entendre quines són les nostres necessitats, d’on venim i com ens relacionem amb la tecnologia. Tenim molt clars quins són els errors dels nostres pares que no volem repetir i les generacions més grans han d’estar predisposades a escoltar-nos i no emetre judicis de valor sense deixar-nos arriscar.

 

“Hem d'entendre quines són les nostres necessitats, d'on venim i com ens relacionem amb la tecnologia.”

 

Quina és la millor manera per adaptar-se a les noves generacions? Hi ha massa prejudicis? Ens falta curiositat? 

Totalment, hi ha molts prejudicis i al final el que fa falta és ser una mica més valent i tirar milles. El meu lema de vida sempre és el mateix: “Demana perdó, abans que permís” (ja m’enteneu). La creativitat i el teu work-flow sempre han d’anar per davant si volem trencar barreres. 

 

Tens el privilegi de viure de les xarxes socials. Com definiries la funció d’un Digital Manager? Què es necessita per ser-ho?

Som gestors de comunitats digitals i marques. En les nostres mans recau la comunicació digital dels nostres clients, i ara mateix, les xarxes socials són el mitjà més eficaç per combatre qualsevol crisi de reputació, engegar una campanya d’èxit o crear una comunitat fidel. Dir-ho així sembla fàcil, però requereix de moltes hores de feina, responsabilitat i molta concentració. Qualsevol error, pot esdevenir en una possible crisi que despres haurem de solucionar.

Per ser Digital Manager és necessita empenta, rapidesa, estar al cas de l’actualitat, i responsabilitat. També tenir habilitats d’edició, fotografia, guió, copy, analista, estratega... És un pack molt complert! Ah! I una cosa important, també has d’entendre que la teva jornada laboral no es limitarà només a 8 hores...

 

Com és treballar per un programa de tantíssima audiència com és Operación Triunfo? Amb quin aprenentatge et quedes? 

Doncs és tot un regal. Jo era fan del format desde els 9 anys, així que us podeu imaginar com va ser quan el Tinet Rubira em va dir que volia que formés part de l’equip digital. Ha sigut un somni complert. He aprés a treballar en equip, a actuar i decidir, a creure en mi i a ser una experta en una de les comunitats més valuoses d’aquest país. 

 

En el teu cas, podríem dir que has aconseguit combinar la teva passió laboral amb la vida personal? 

Sense cap mena de dubte, encara que això també es perillós perquè a vegades no puc diferenciar la feina de l’oci i desconnectar. 

 

Prendries algunes mesures per regular la presència en xarxes de menors d’edat? 

Sí, jo el que faria es que tota persona que tingui un compte a qualsevol xarxa social, hagi de pujar la foto del seu DNI, i els menors d’edat, que també hagin de pujar el DNI d’un dels seus pares o tutor legal.

 

Podries preveure cap on va el sector els propers anys? 

Crec que es inimaginable, tenim un camp gegant per recórrer i estic segura que d’aquí 5 mesos ja hauran sorgit noves oportunitats de negoci, nous llocs de feina i 2 xarxes socials més per analitzar. Així que haurem d’estar amb els ulls ben oberts per no perdre’ns res de res!

 

“Tenim un camp gegant per recórrer i d'aquí 5 mesos hauran sorgit noves oportunitats de negoci, nous llocs de feina, 2 xarxes socials més per analitzar...”

 

 

Entrevista exclusiva para la Festibity

Belén Pueyo, también conocida como Belena Gaynor, es licenciada en Publicidad y Relaciones Públicas. Es una profesional independiente del mundo de la cultura digital, influencer, TikToker, youtuber e Instagramer.

Belena ha participado en la 19ª Festibity siendo una de las ponentes participantes realizando un cara a cara muy interesante, juntamente con Josep María Mainat, productor y emprendedor.

A Belena Gaynor se le puede definir como creadora de contenido, experta en campañas 360º y desarrolladora de nuevos formatos para marcas. En TikTok, donde habla de redes sociales, retos y curiosidades digitales, ha sido pionera. Y sus vídeos de YouTube acumulan más de 1 millón de “me gusta”. Fue la Digital Manager de Operación Triunfo, además de gestionar el canal Top Gamers Academy.

---

 

El tema de esta 19ª edición han sido las economías digitales creativas. Es un ámbito muy amplio. ¿Qué crees qué es aquello imprescindible a conocer?

Que tenemos la suerte de vivir en un momento muy interesante en nuestro sector, en el que todo puede cambiar de un día para otro, y lo más importante es estar al día y actualizado de las novedades que nos rodean. Tenemos un mundo infinito de oportunidades y los que primero entren al juego, ¡tendrán muchos más puntos a ganar!

 

¿Qué encontraste relevante en el cara a cara con Josep María Mainat?

Él siempre ha sido un visionario y es capaz de detectar estas oportunidades antes de que exista el camino. Tiene una mente muy analítica y a su vez muy creativa, esto le permite tener perspectivas muy interesantes y realistas, escucharlo fue como recibir una nube de inspiración.

 

El público de la Festibity pertenece mayormente a la generación "boomer". ¿Cuáles crees qué son las claves para connectar con los milenials, generación Z...?

Hablar el mismo idioma, y no me refiero a estas nuevas palabras para los que algunos necesitamos un diccionario, sino entender cuáles son nuestras necesidades, de dónde venimos, y cómo nos relacionamos con la tecnología. Tenemos muy claros cuales son los errores de nuestros padres que no queremos repetir y las generaciones más grandes han de estar predispuestas a escucharnos y no admitir juicios de valor sin dejarnos arriesgar.

 

“Tenemos que entender cuáles son nuestras necesidades, de dónde venimos y cómo nos relacionamos con la tecnología.”

 

¿Cuál es la mejor manera de adaptarse a las nuevas generaciones? ¿Hay demasiados prejuicios? ¿Nos falta curiosidad? 

Totalmente, hay muchos prejuicios y al final lo que falta es ser un poco más valiente y tirar millas. Mi lema de vida es siempre el mismo: “Pide perdón, antes que permiso” (ya me entendéis). La creatividad y tu workflow, ha de ir siempre por delante si queremos romper barreras.

 

¿Cómo definirías la función de un Digital Manager? ¿Qué se necesita para serlo?

Somos gestores de comunidades digitales y marcas. En nuestras manos recae la comunicación digital de nuestros clientes, y ahora mismo, las redes sociales son el medio más eficaz para combatir cualquier crisis de reputación, encender una campaña de éxito o crear una comunidad fiel. Decirlo así parece fácil, pero requiere de muchas horas de trabajo, responsabilidad y mucha concentración. Cualquier error, puede convertirse en una posible crisis que después tendremos que solucionar.

Para ser Digital Manager se necesita empuje, rapidez, estar al caso de la actualidad, y responsabilidad. También tener habilidades de edición, fotografía, guion, copy, analista, estratega… ¡Es un pack muy completo! ¡Ah! Y una cosa importante, también se ha de entender que tu jornada laboral no se limitará únicamente a 8 horas…

 

¿Cómo es trabajar para un programa de tantísima audiencia como es Operación Triunfo? ¿Con qué porcentaje te quedas? 

Pues es todo un regalo. Yo era fan del formato desde los 9 años, así que os podéis imaginar como fue cuando Tinet Rubira me dijo que quería que formase parte del equipo digital. Ha sido un sueño cumplido. He aprendido a trabajar en equipo, a actuar y decidir, a creer en mi y a ser una experta en una de las comunidades más valiosas de este país.

 

En tu caso, ¿podríamos decir que has conseguido combinar tu pasión laboral con la vidal personal? 

Sin lugar a dudas, aunque esto también es peligroso porque a veces no puedo diferenciar el trabajo del ocio y desconectar.

 

¿Tomarías algunas medidas para regular la presencia de meores en redes sociales?

Sí, yo lo que haría es que toda persona que tenga cuenta en cualquier red social, tuviera que subir la foto de su DNI, y los menores de edad, que también pudieran subir el DNI de uno de sus padres o tutor legal.

 

¿Tomarías algunas medidas para regular la presencia de meores en redes sociales? ¿Podrías ver hacia donde va el sector en los próximos años?

Creo que es inimaginable, tenemos un campo gigante por recorrer y estoy segura que de aquí 5 meses ya habrán surgido nuevas oportunidades de negocio, nuevos puestos de trabajo y 2 redes sociales más para analizar. ¡Así que tendremos que estar con los ojos bien abiertos para no perdernos nada de nada!

 

“Entender cuáles son nuestras necesidades, de dónde venimos y cómo nos relacionamos con la tecnología.”

 Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02