Created on Thursday, 10 Nov 2022 11:47:22

Article facilitat per IThinkUPC

IThinkUPC, com a premium partner de Moodle, va participar en la MoodleMoot Global 2022, la conferència internacional per a l’aprenentatge i el desenvolupament de Moodle, que va tenir lloc del 27 al 29 de setembre de 2022 a Barcelona, un esdeveniment que reuneix personal TIC expert en Moodle i professionals del sector educatiu i de l’àmbit formatiu corporatiu.

Emili Sanromà d'IThinkUPCEntrevistem ara Emili Sanromà, Consultant and Customer Success Manager d’IThinkUPC, que va ser-hi present per mostrar-hi els casos d’èxit d’implantacions d’entorns d’aprenentatge corporatius amb Moodle i les solucions d’AWS per al sector educatiu.

Quina ha estat l'experiència a la MoodleMoot?

Hi han estat presents com a sponsors, no només perquè siguin premium partner de Moodle, sinó sobretot perquè la MoodleMoot és el millor moment per conèixer i compartir iniciatives, necessitats i solucions tant amb col·lectius d’usuaris com amb desenvolupadors i professionals. Per part d’IThinkUPC no només hi ha assistit ell, sinó també els seus tècnics i experts.

Estan molt satisfets d’aquesta MoodleMoot, tant des del punt de vista professional, per haver pogut tractar personalment amb Moodle HQ i altres partners les línies de col·laboració i d’evolució de Moodle, com també del personal, per haver-se pogut retrobar amb força coneguts i amics.

Quins han estat els principals punts d'interès dels assistents?

Els assistents són diversos i amb interessos diferents. A escala general, poden dir que tots els temes presentats tenien força gent interessada, les sales estaven sempre força plenes, i sovint havíen d’escollir entre dues sessions interessants simultànies.

Respecte del seu estand i les visites i contactes que han fet, hi ha de tot, des de proveïdors de solucions que busquen col·laboracions fins a representants d’empreses i centres educatius que busquen solucions.

Aquest any, diverses de les preguntes dels visitants estaven enfocades cap a les noves funcionalitats de Moodle Workplace i les capacitats d’Amazon Web Services per oferir resposta a entorns de gran càrrega i/o moments puntuals d’alta càrrega.

Cada cop més les organitzacions volen deixar de preocupar-se per l’administració de la plataforma i volen un servei funcional i fiable. Però, sobretot en grans volums, un dels problemes principals és l’increment de gestió, i a aquest efecte pot comentar que les capacitats d’implementar processos i automatismes en la combinació de Workplace i AWS solucionava totes les casuístiques plantejades. En aparèixer Workplace van veure clarament l’evolució que comportaria cap a grans volums i l’encaix amb una implantació SaaS en AWS.

Quins reptes tècnics se‘ls va plantejar en el disseny de la solució SaaS de Moodle Workplace?

Bé, eren diversos; d’una banda, volien oferir un servei d’alt rendiment, fiable i amb garanties de seguretat i disponibilitat. D’altra banda, estan parlant de serveis i plataformes que, al llarg del dia o de l’època de l’any, tenen uns volums d’usuaris molt variables, que no sempre pots preveure. Així mateix, esperàven un volum d’incorporació de clients al servei en constant creixement i, de fet, han superat les expectatives inicials… És a dir, han de donar resposta a un servei amb infraestructures adaptades a la demanda però amb capacitat de créixer molt àgilment per tal de poder oferir sempre un cost ajustat i competitiu. Tot això els va portar clarament a pensar en allotjar la seva solució en una plataforma cloud, i, en concret, AWS.

Quins avantatges obtenen en oferir les seves solucions de Moodle sobre AWS?

Bàsicament l’escalabilitat i la tranquil·litat que es tindrà solució per a qualsevol necessitat puntual.

Poden traslladar a la seva solució els avantatges d’AWS i d’alguns dels seus serveis concrets, dels quals podríem destacar: la capacitat d’autoescalar en funció de la demanda gràcies als auto-scaling groups de servidors virtuals EC2; l’alta disponibilitat gràcies als serveis multi-AZ —per exemple amb les bases de dades RDS—; millorar latències usant la xarxa CDN d’AWS (CloudFront); optimitzar el desplegament de nous clients i l’operació gràcies a treballar sempre amb infraestructura com a codi —IaC—, etc., juntament amb una acurada gestió econòmica, tot combinant les diferents modalitats de contractació i varietat de serveis que ofereix AWS.

Tot això permet oferir a hores d’ara un servei de qualitat a una gran quantitat de clients, grans i petits, amb diferents necessitats, en entorns compartits i econòmics o dedicats i amb arquitectures a mida. I sobre unes solucions, tecnològicament i funcionalment, punteres i en constant evolució.Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02