Created on Wednesday, 16 Nov 2022 10:06:55

Article facilitat per IPM

  • Sanitat, Administració Pública i Educació hauran de ser els primers sectors en apostar per solucions TI de modernització i cibersegureta

La digitalització i la ciberseguretat ja és el projecte més gran de les empreses a futur, l'àmbit que recull més inversió. De fet, s’estima que el 2023 les empreses espanyoles destinaran gairebé 60.000 milions d’euros a la implantació de solucions TI. En aquest context, IPM, a Ricoh Company, destaca Modern Apps i Cloud com les dues tendències clau a Espanya i Portugal.

Les solucions tecnològiques que demanen les empreses a causa de l'augment del nombre d'operacions a l'entorn digital es que es tracti la ciberseguretat de manera transversal, decisió donada per l'augment dels atacs cibernètics. Tenint en compte el creixement del mercat de la ciberseguretat a Espanya (més de 2.200 milions de cara al 2025), les solucions de digitalització durant el 2023 hauran d'atendre la seguretat empresarial i garantir la protecció de dades i la prevenció davant les amenaces.

Davant d'aquesta realitat, els experts de la tecnològica IPM, a Ricoh Company, han estudiat el teixit empresarial del territori ibèric per determinar que, a partir del 2023, les solucions TI i de ciberseguretat s'aplicaran en dos projectes que seran demanats de manera prioritària per mitjanes i grans empreses: Modern Apps i Cloud.

La modernització d'aplicacions respondrà, alhora, a la competitivitat de les companyies al núvol i la ciberseguretat, ja que en escalar i actualitzar les Apps s'estarà guanyant en espai, en protecció des del codi base i en agilitat de cara a respondre a les necessitats del mercat a cada sector. En concret, per a Modern Apps, IPM treballa específicament amb l'eina VMware Tanzu que, a més de ser més flexible davant dels hiperescalars, facilita la integració del model DevOps i embebeix la ciberseguretat dins del cicle de vida complet de les aplicacions.

“Fa anys, les Apps es construïen sobre la base d'una arquitectura legacy, amb més probabilitat de presentar bretxes de seguretat i errors de programació. Ara, a l'era cloud native, la modernització d'aplicacions ja no és una opció, sinó una demanda del mercat que no es pot ignorar. El 2023, les empreses que no inverteixin en Modern Apps estaran endarrerint allò inevitable i perdent nombroses oportunitats de negoci”, sosté Raúl Coria, Cloud & Workplace Product Manager d'IPM.

Per la seva banda, el camí cap al núvol es planteja com a primera tendència. Segons l'informe del 2021 'Beyond Cloud Adoption', les empreses que han apostat pel Cloud estan triplicant els seus beneficis en comparació a les organitzacions que encara no són presents al núvol i més del 80% afirmen haver accelerat els seus terminis i gestions.

A Cloud, IPM opera de manera exclusiva amb els seus partners VMware, Trend Micro i Hashicorp per aplicar estratègies innovadores que responguin al requerit Model SASE (i l'enfocament Zero Trust, entre d'altres), amb l'objectiu principal de “no cometre l'error d'abordar la seguretat com en entorns on premise, el Cloud ens dóna nous desafiaments que hem de tractar des d'una nova perspectiva”.

Així ho explica David López, Cybersecurity Product Specialist d'IPM, que també afirma que “el 2023, les empreses espanyoles tindran un Cloud híbrid i mantindran bona part a on prem”. Així mateix, indica que la finalitat principal d'IPM quant a ciberseguretat al núvol serà “augmentar la ciber resiliència de les empreses perquè, més enllà de proveir-los de la capacitat tècnica suficient per enfrontar els ciberatacs, siguin capaços de millorar els temps de resposta i recuperació”.

En conclusió, a més de destacar Modern Apps i Cloud com a principals apostes de ciberseguretat en els projectes de transformació tecnològica per al 2023, IPM indica que hi haurà sectors que protagonitzin aquesta demanda pel nivell de confidencialitat de les seves dades i el marc regulador en què operen. Així, els sectors de Sanitat, Administració Pública i Educació seran els primers a apostar per TI.

 Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02