Created on Thursday, 22 Jun 2023 11:54:50

 

Barcelona s'ha tornat a omplir de tecnologia un any més. Més de 500 persones, entre elles reconegudes autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, van assistir el 21 de juny a la gran festa de les TIC a Catalunya, la Festibity, que ha tingut lloc al Teatre Lliure de Montjuïc.

La tecnologia sempre ha estat la protagonista de la Festibity, però sempre amb una mirada humanista. És per això que en aquesta edició s'ha parlat de tecnologia amb propòsit i felicitat. I en un temps de virtualitat i distància social, parlarem de la importància de les relacions humanes i de les connexions. Un esdeveniment de proximitat i un espai on compartir, el dimecres 21 de juny al Teatre Lliure de Montjuïc.

La Festibity va començar a les 18.30 amb una copa de benvinguda que ha seguit amb l'acte principal presentat pel periodista Queco Novell. El ponent principal ha estat Eloy Opisso, director de innovació de l’Institut Guttmann. Eloy Opisso gestiona projectes d’investigació i innovació en l’àmbit de la neurorehabilitació per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitats neurològiques.

L´acte també ha tingut un espai per a l’exhibició artística. La 20a Festibity ha començat amb l'actuació de les Scarlets & The Femme Soul Band, grup que es caracteritza per tenir una posada en escena visual i sonora impactant. El pianista Ignasi Terraza ens ha fet gaudir de la seva exhibició. Terraza és un dels pianistes de jazz més destacats amb una gran projecció internacional.

A l'esdeveniment també hi han intervingut Josep Fernández, degà de la Facultat d'Informàtica de Barcelona i Lluís Soldevila, conferenciant internacional i CEO d'Acktitude. En aquesta edició també s'ha comptat amb Karina Gibert, degana de COEINF, Mireia Ollé, presidenta de FIB ALUMNI i Pilar Conesa, expresidenta de FIB ALUMNI. La cloenda ha estat conduïda pel Sr. Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Barcelona i Sergi Marcén, secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital a la Generalitat de Catalunya. 

Les Mencions de la Festibity

Any rere any, la FIB i la seva associació d'antics alumnes, FIB Alumni, saben com és d'important reconèixer la tasca de les persones i empreses que s'han distingit en l'àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Aquest any la guanyadora de la Menció Honorífica ha estat Rosa Ortuño, fundadora i CEO d'Optimum TIC. És considerada una de les primeres dones enginyeres de les TIC a Catalunya i un referent en grans companyies i institucions. Ortuño exerceix com a presidenta de CATEI i és membre honorífic de la de la junta del premi DONATIC. La Menció ha estat lliurada pel rector Daniel Crespo.

El Sr. Sergi Marcén, secretari de polítiques digitals i Transformació Digital, ha estat l'encarregat de lliurar la Menció a la Iniciativa TIC al projecte AI4HealthAging, proposat per Capgemini. Es tracta d´un projecte innovador amb la finalitat de detectar precoçment i de forma molt ràpida les malalties psiquiàtriques, neurològiques, motores i degeneratives derivades de l´envelliment a través de la Intel·ligència Artificial. En aquesta edició s'ha lliurat la menció FIB a Benito Cerrillo, actual CIO de Vichy Català.El degà de la FIB Josep Fernández juntament amb Mireia Ollé, presidenta de FIB Alumni, han estat els encarregats de lliurar el premi. Han recollit el premi Isabel Ordoyo i Fàtima Galán.

Finalment, s'ha premiat GRAPH EVERYWHERE amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s'atorga a empreses rellevants impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància. Han recollit el premi Alberto Collado i Josep Terruella. El premi ha estat lliurat per Paco Rodríguez, gerent de l'IMI.

Sobre la Festibity

La Festibity és impulsada per la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, i els seus beneficis són reinvertits a la comunitat d'estudiants i exalumnes per organitzar activitats (seminaris, trobades TIC, formació), així com també per mantenir una xarxa de networking i una borsa de treball.

La Festibity està organitzada per la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni i la 20a edició tindrà lloc gràcies als seus partners:

  • Accenture, Ackent, IBM, Inetum, NTT Data, IPM, Salesforce, T-Systems (partners Premium).
  • Aktios, CaixaBank Tech, Capgemini, Carver, DesideDatum, DXC Technology, Econocom, Hewlett Packard Enterprise, IThinkUPC, Minsait a Indra Company, NetApp, Seidor i Sopra Steria (partners Corporate).
  • També comptem amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, CIOS.cat i i2cat.

Descarrega la NdP: Celebrem la 20a Festibity!

 

Barcelona ha vuelto a llenarse de tecnología un año más. Cerca de 500 personas, entre ellas reconocidas autoridades, expertos, CIOs, informáticos y fiberos, asistieron el 21 de junio a la gran fiesta de las TIC en Cataluña, la Festibity, que ha tenido lugar en el Teatre Lliure de Montjuic.

La tecnología siempre ha sido la protagonista de la Festibity, pero siempre con una mirada humanista. Es por eso que en esta edición hablaremos de tecnología con propósito y de felicidad. Y en un tiempo de virtualidad y distancia social, hablaremos de la importancia de las relaciones humanas y de las conexiones. Un acontecimiento de proximidad y un espacio donde compartir en el Teatre Lliure de Montjuic.

La Festibity comenzó a las 18.30h con una copa de bienvenida que ha seguido con el acto principal presentado por el periodista Queco Novell. El ponente principal ha sido Eloy Opisso, director de innovación del Institut Guttmann. Eloy Opisso gestiona proyectos de investigación e innovación en el ámbito de la neurorrehabilitación para mejorar la calidad de vida de las personas con discapacidades neurológicas.

El acto también ha tenido un espacio para la exhibición artística. La 20ª Festibity ha dado comienzo con la actuación de las Scarlets & The Femme Soul Band, grupo que se caracteriza por tener una puesta en escena visual y sonora impactante. El pianista Ignasi Terraza nos ha hecho disfrutar de su exhibición. Terraza es uno de los pianistas de jazz más destacados con una gran proyección internacional.

En el evento también han intervenido Josep Fernández, decano de la Facultad de Informática de Barcelona y Lluís Soldevila, conferenciante internacional y CEO d’Acktitude. En esta edición también se ha contado con Karina Gibert, decana del COEINF, Mireia Ollé, presidenta de FIB ALUMNI y Pilar Conesa, expresidenta de FIB ALUMNI. La clausura ha sido conducida por el sr.Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Barcelona y Sergi Marcén, secretario de Telecomunicaciones y Transformación Digital en la Generalitat de Catalunya.

Las Menciones de la Festibity

Año tras año, la FIB y su asociación de antiguos alumnos, FIB Alumni, saben lo importante que es reconocer la labor de las personas y empresas que se han distinguido en el ámbito de las tecnologías de la información, defendiendo unos valores y formas de hacer en sintonía con los objetivos de FIB Alumni y de la FIB.

Este año la ganadora de la Mención Honorífica ha sido Rosa Ortuño, fundadora y CEO de Optimum TIC. Es considerada una de las primeras mujeres ingenieras de las TIC en Catalunya y un referente en grandes compañías e instituciones. Rosa ejerce como presidenta de CATEI y es miembro honorifico de la de la junta del premio DONATIC. La Mención ha sido entregada por el rector Daniel Crespo.

El sr. Sergi Marcén, secretario de políticas digitales y Transformación Digital ha sido el encargado de entregar la Mención a la Iniciativa TIC al proyecto AI4HealthAging, propuesto por Capgemini. Se trata de un proyecto innovador con la finalidad de detectar precozmente y de forma muy rápida las enfermedades psiquiátricas, neurológicas, motoras y degenerativas derivadas del envejecimiento a través de la Inteligencia Artificial. Han recogido el premio Isabel Ordoyo y Fàtima Galán.

En esta edición se ha entregado la Mención FIB a Benito Cerrillo, actual CIO de Vichy Catalán. El decano de la FIB Josep Fernández junto a Mireia Ollé, presidenta de FIB Alumni, han sido los encargados de entregar el premio.

Por último, se ha premiado a GRAPH EVERYWHERE con la Mención Fiberemprendedores, que cada año se otorga a empresas relevantes impulsadas por Fibers que hayan impulsado algún proyecto empresarial de relevancia. Han recogido el premio Alberto Collado y Josep Terruella. El premio ha sido entregado por Paco Rodríguez, gerente del IMI.

Acerca de la Festibity

La Festibity es impulsada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni, y sus beneficios son reinvertidos en la comunidad de estudiantes y ex alumnos para organizar actividades (seminarios, encuentros TIC, formación), así como también para mantener una red de networking y una bolsa de trabajo.

La Festibity está organizada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni y la 20ª edición tendrá lugar gracias a sus partners:

  • Accenture, Ackent, IBM, Inetum, NTT DATA, IPM, Salesforce, T-Systems (partners Premium).
  • Aktios, CaixaBank Tech, Capgemini, Carver, DesideDatum, DXC Technology, Econocom, Hewlett Packard Enterprise, IThinkUPC, Minsait an Indra Company, NetApp, Seidor y Sopra Steria (partners Corporate).
  • También contamos con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona, La Generalitat de Catalunya secretaría de Telecomunicaciones y Transformación Digital, CIOS.cat y i2cat.

Descarga la NdP: Celebramos la 20ª Festibity!Comparteix això:

20 de juliol de 2023

Activitat Club Festibity 23-24!

20 de juliol - Trobada exclusiva amb Ricky Rubio

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02