Created on Friday, 28 Jun 2024 11:23:08

Article facilitat per: IThinkUPC

Recentment, s'ha anunciat la creació d'un bessó digital de Barcelona per millorar la planificació, gestió i desenvolupament de la ciutat, fent-la més sostenible, eficient, segura i resilient. És un projecte liderat pel Barcelona Supercomputing Center (BSC) en el qual IThinkUPC col·labora activament.

Aquesta plataforma tecnològica té com a objectiu desenvolupar una rèplica virtual de la ciutat que permetrà simular diversos escenaris de desenvolupament urbà i anticipar-ne l'impacte.

Mitjançant la integració de dades cartogràfiques, de mobilitat, sociodemogràfiques i altres recursos, el projecte busca optimitzar la presa de decisions en àrees com la planificació urbana i la gestió d'esdeveniments massius.

Pensada com una plataforma robusta, flexible i escalable que integri diverses tecnologies i capacitats per gestionar, visualitzar i analitzar dades urbanes complexes, altres ciutats com Viladecans o Kobe (Japó) també participen en el projecte.

IThinkUPC és la responsable de coordinar les tasques de disseny i implementació de la plataforma tecnològica, així com d'assegurar-se que els diferents casos d'ús identificats es despleguin exitosament.

Per a més detalls sobre aquest projecte, pots consultar aquest article de La Vanguardia.Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02