Created on Monday, 01 Jul 2024 13:33:57

 

El passat 12 de juny Barcelona es va convertir en el punt de trobada de la tecnologia un any més. Més 500 professionals, entre autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, varen assistir a la gran celebració de les TIC a Catalunya, la Festibity, celebrada al Museu Marítim de Barcelona per parlar de talent i fer networking.

El sector TIC continua sent un motor clau en el mercat laboral i, en aquesta edició, el tema central va ser el talent digital, iTalent. Durant l'esdeveniment, es varen explorar els reptes actuals i futurs del sector, així com les tendències en l'ocupació, la demanda de professionals i l'oferta laboral a través de les intervencions de Santiago Niño Becerra, catedràtic en Estructura Econòmica i un dels economistes més reconeguts als mitjans de comunicació amb la col·laboració de la Gina Aran, fundadora i CEO d’Inginium.

El Mag Lari va presentar la gala amb grans dosis d’humor i màgia. La novetat d’enguany va ser el Talent Show, una secció pensada per fer visibles el diferents tipus de talents, sobretot entre els joves. Es va gaudir de la música d’una jove promesa com l’Ona Camps, una intèrpret de flauta travessera de 18 anys, o dels ritmes de la  Yeshihareg, una ballarina de dansa contemporània i de dansa tradicional etíop. La Maria Minguella, estudiant del Grau en Intel·ligència Artificial a la UPC, ens va sorprendre amb un innovador projecte de pròtesis. La Cata Coll, portera del Barça femení, ens va parlar d’esforç i de lideratge. Vàrem vibrar amb la música de la DJ Trapella, coneguda per la seva selecció única d’èxits que sempre entusiasma el públic i ens varen sorprendre les caricatures del Jordi Minguell. Per acabar, ens vàrem emocionar amb les paraules inspiradores del Quim Vilamajó, un treballador de la Cambra de Lleida amb Síndrome de Down.

A través de les Mencions Festibity es va reconèixer la tasca de persones, empreses o institucions destacades en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors o unes maneres de fer en sintonia amb els objectius de l’associació d’antics alumnes de la FIB, FIB Alumni.

Aquest any, el guanyador de la Menció Honorífica va ser la Fundació Mobile World Capital Barcelona, en tant que referent en transferència tecnològica, foment del talent i garant de la tecnologia amb impacte positiu pel seu impuls en la transformació digital. La Menció va ser lliurada pel rector Daniel Crespo. La Sra. Laura Vilagrà, Vicepresidenta del Govern, va ser l'encarregada de lliurar la Menció a la Iniciativa TIC al projecte Oficina Virtual d’Atenció al ciutadà de Kawaru Consulting.  Un projecte innovador amb l'objectiu de permetre als ciutadans realitzar tràmits administratius de manera telemàtica, des de qualsevol lloc i dispositiu, amb seguretat jurídica i de manera fàcil.  La Menció FIB la va rebre Fermín Sánchez, professor de la FIB de la mà del degà de la FIB Josep Fernández i Mireia Ollé, presidenta de FIB Alumni. També es va guardonar a TDT CHANNELS, una plataforma legal i gratuïta que democratitza l’accés a la televisió i a la ràdio amb la Menció Fiberemprenedors. Va recollir el premi Marc Vila, doctor i recent doctorat de la FIB i creador de l’empresa. El premi va ser lliurat per Agustí Abelaira, Director de Recursos i Transformació Digital de l’Ajuntament de Barcelona.

Els partners de la Festibity

La Festibity està organitzada per la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni i la 21a edició ha tingut lloc gràcies als seus partners: Accenture, IBM, Inetum, IPM a Ricoh Company, Minsait a Indra Company, Salesforce (partners Premium). Aktios, CaixaBank Tech, Capgemini, Carver, DesideDatum, DXC Technology, Flexxible, Hewlett Packard Enterprise, IThinkUPC, Kawaru Consulting, Kyndryl, NetApp, NTT Data, Seidor, Sopra Steria, T-Sytems (partners Corporate). SITEP (partner Basic). També comptem amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya.

 

El pasado 12 de junio, Barcelona se convirtió en el punto de encuentro de la tecnología un año más. Más 500 profesionales, entre autoridades, expertos, CIOs, informáticos y fibers, asistieron a la gran celebración de las TIC en Cataluña, la Festibity, celebrada en el Museu Marítim de Barcelona para hablar de talento y hacer networking.

El sector TIC sigue siendo un motor clave en el mercado laboral y, en esta edición, el tema central fue el talento digital, iTalent. Durante el evento, se exploraron los retos actuales y futuros del sector, así como las tendencias en el empleo, la demanda de profesionales y la oferta laboral a través de las intervenciones de Santiago Niño Becerra, catedrático en Estructura Económica y un de los economistas más reconocidos en los medios de comunicación con la colaboración de Gina Aran, fundadora y CEO de Ingium.

Mag Lari presentó la gala con grandes dosis de humor y magia. La novedad de este año fue el Talent Show, una sección pensada para hacer visibles los distintos tipos de talentos, sobre todo entre los jóvenes. Se disfrutó de la música de una joven promesa como Ona Camps, una intérprete de flauta travesera de 18 años, o de los ritmos de la Yeshihareg, una bailarina de danza contemporánea y de danza tradicional etíope. Maria Minguella, estudiante del Grado en Inteligencia Artificial en la UPC, nos sorprendió con un innovador proyecto de prótesis. Cata Coll, portera del Barça femenino, nos habló de esfuerzo y de liderazgo. Vibramos con la música de la DJ Trapella, conocida por su selección única de éxitos que siempre entusiasma al público y nos sorprendieron las caricaturas de Jordi Minguell. Por último, nos emocionamos con las palabras inspiradoras de Quim Vilamajó, un trabajador de la Cámara de Lleida con Síndrome de Down.

A través de las Menciones Festibity se reconoció la labor de personas, empresas o instituciones destacadas en el ámbito de las tecnologías de la información, defendiendo unos valores o formas de hacer en sintonía con los objetivos de la asociación de antiguos alumnos de la FIB, FIB Alumni.

Este año, el ganador de la Mención Honorífica fue la Fundación Mobile World Capital Barcelona, ​​en tanto que referente en transferencia tecnológica, fomento del talento y garante de la tecnología con impacto positivo por su impulso en la transformación digital. La Mención fue entregada por el párroco Daniel Crespo. La Sra. Laura Vilagrà, Vicepresidenta del Govern, fue la encargada de entregar la Mención a la Iniciativa TIC en el proyecto Oficina Virtual de Atención al ciudadano de Kawaru Consulting. Un proyecto innovador con el objetivo de permitir a los ciudadanos realizar trámites administrativos de forma telemática, desde cualquier lugar y dispositivo, con seguridad jurídica y de forma fácil. La Mención FIB fue recibida por Fermín Sánchez, profesor de la FIB de la mano del decano de la FIB Josep Fernández y Mireia Ollé, presidenta de FIB Alumni. También se galardonó a TDT CHANNELS, una plataforma legal y gratuita que democratiza el acceso a la televisión y la radio con la Mención Fiberemprendedores. Recogió el premio Marc Vila, doctor y reciente doctorado de la FIB y creador de la empresa. El premio fue entregado por Agustí Abelaira, Director de Recursos y Transformación Digital del Ajuntament de Barcelona.

Los partners de la Festibity

La Festibity está organizada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni y la 21ª edición ha tenido lugar gracias a sus partners: Accenture, IBM, Inetum, IPM en Ricoh Company, Minsait en Indra Company, Salesforce (partners Premium ). Aktios, CaixaBank Tech, Capgemini, Carver, DesideDatum, DXC Technology, Flexible, Hewlett Packard Enterprise, IThinkUPC, Kawaru Consulting, Kyndryl, NetApp, NTT Data, Seidor, Sopra Steria, T-Sytems (partners Corporate). SITEP (partner Basic). También contamos con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona, ​​la Diputación de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya.Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02