You are here

Created on Wednesday, 06 May 2015 14:14:32

Els visionaris són imprescindibles en el desenvolupament de les noves tecnologies i, especialment quan parlem de Big Data.

Josep Verdura és un d’ells, pioner en el sector de la informàtica i les comunicacions, va començar la seva carrera en la dècada dels 60 i ara lidera a IPM el desenvolupament del negoci relacionat amb les solucions de Big Data.

Innovador reconegut i analista d’alt nivell que aposta per invertir en formació del seu equip com a camí cap a l’excel·lència. Així és com IPM ha estat pionera en la introducció de productes i solucions tecnològiques a Iberia. Assegura Verdura que “El Big Data és el nou petroli” però encara queda camí per recórrer, cal dissenyar noves aplicacions (APP’s) en el que es denomina la 3ª generació tecnològica i això implica desenvolupar noves competències o capacitats professionals.

L’anàlisi de dades és una matèria difícil, el volum d’informació amb el que es treballa i que creix exponencialment, fa que interpretar-la i treure’n conclusions verídiques sigui tasca per experts. Cal que les empreses identifiquin clarament on l’anàlisi de dades els hi pot aportar valor, dissenyar un pla d’acció i triar els recursos adients, tant pel que fa a estris de software com a personal ben preparat. Aquest equip, aquesta visió, aquesta combinació seran el combustible que faci funcionar l’empresa en un futur proper.

Segons Verdura, la gran oportunitat del Big Data és l’anàlisi a temps real d’aquests volums de dades gegants que estem creant. És el desenvolupament de l’Open Source i tecnologies com Pivotal Cloud Foundry, Hadoop o Spark que permetrà a les empreses augmentar la seva competitivitat. Junt amb els recursos humans, és la font del nou petroli.Comparteix això:

Esdeveniment

19 de Juny de 2018

16a edició de la Festibity
Dimarts 19 de Juny 2018
Teatre Nacional de Catalunya

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

           

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02