Created on Wednesday, 06 May 2015 14:14:32

Els visionaris són imprescindibles en el desenvolupament de les noves tecnologies i, especialment quan parlem de Big Data.

Josep Verdura és un d’ells, pioner en el sector de la informàtica i les comunicacions, va començar la seva carrera en la dècada dels 60 i ara lidera a IPM el desenvolupament del negoci relacionat amb les solucions de Big Data.

Innovador reconegut i analista d’alt nivell que aposta per invertir en formació del seu equip com a camí cap a l’excel·lència. Així és com IPM ha estat pionera en la introducció de productes i solucions tecnològiques a Iberia. Assegura Verdura que “El Big Data és el nou petroli” però encara queda camí per recórrer, cal dissenyar noves aplicacions (APP’s) en el que es denomina la 3ª generació tecnològica i això implica desenvolupar noves competències o capacitats professionals.

L’anàlisi de dades és una matèria difícil, el volum d’informació amb el que es treballa i que creix exponencialment, fa que interpretar-la i treure’n conclusions verídiques sigui tasca per experts. Cal que les empreses identifiquin clarament on l’anàlisi de dades els hi pot aportar valor, dissenyar un pla d’acció i triar els recursos adients, tant pel que fa a estris de software com a personal ben preparat. Aquest equip, aquesta visió, aquesta combinació seran el combustible que faci funcionar l’empresa en un futur proper.

Segons Verdura, la gran oportunitat del Big Data és l’anàlisi a temps real d’aquests volums de dades gegants que estem creant. És el desenvolupament de l’Open Source i tecnologies com Pivotal Cloud Foundry, Hadoop o Spark que permetrà a les empreses augmentar la seva competitivitat. Junt amb els recursos humans, és la font del nou petroli.Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02