Created on Friday, 29 May 2015 14:34:54

La 13a edició de la Festibity ha estat quelcom més que la festa de les tecnologies i la informació, aquest any FIB Alumni la FIB Xavier Trias en l’àmbit de les tecnologies i la innovació.

El vicerector de la UPC, Sisco Vallverdú, li entregava ahir al vespre a l’escenari del Camp Nou, la menció honorífica al tinent d’alcalde Antoni Vives que recollia el guardó en nom de l'alcalde.

Vives es va guanyar un públic amic amb una mica d’humor però també posant en valor la tasca del sector a la nostra societat. En la mateixa línia el Conseller Puig feia el seu discurs de cloenda després d’haver entregat la menció FiberEmprenedor a Josep Sanjuàs i Pere Barlet, socis i fundadors de polygraph.io. La menció a la Iniciativa TIC, que s’entrega a organitzacions que s'hagin distingit darrerament per la seva tasca en el camp de les TIC, ha estat per CaixaBank. El projecte que li ha valgut el premi a l’entitat bancària ha estat una solució de Watson Engagement Advisor desenvolupada per IBM.

Un els moments més emotius de la nit va ser l’entrega de la menció FIB. En reconeixement a la seva implicació i dedicació a la Festibity, de manera excepcional, es van entregar dos guardons. Un que s’havia convertit en una assignatura pendent per Jordi Torres, cap de recerca al Barcelona Supercomputing Center i un altre per Albert Pallejà, expresident de FibAlumni des de fa uns mesos.

Play Big Data – No et quedis fora de joc

Si alguna cosa caracteritza la Festibity és la seva mirada crítica, el seu esperit de plantejar nous reptes i d’enfocar d’una manera diferent temes actuals en el sector de les noves tecnologies. Però enguany s’ha anat un pas més enllà acostant-se a un futur proper però encara molt incert. El del Big Data, una cursa a la que cap empresa voldria fer tard. Un joc que cal guanyar.

I per mostrar aquest escenari ha comptat amb ponents de renom com Marc Torrent, director de BigData Coe Barcelona, el centre de referència per les empreses que es volen introduir en la nova tecnologia. Amb la seva ponència “La cultura de les dades” va donar pas a Dídac Lee, President Fhios i Directiu responsable de Noves Tecnologies del FCB, que va parlar de “Social Media i Data al FC Barcelona”.

No podia faltar Érik Brieva, director acadèmic del programa “Lean Startup Creation” a la UPC, exposant com utilitzar Big Data per augmentar les vendes. Destacar també la ponència de Vicente Guallart, Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona que va aportar un altre punt de vista sobre el Big Data, el de la visualització de les dades, amb la ponència “La mobilitat laboral als 73 barris representada en dades”.

Entre moments emotius, ponències i alguna reflexió social, en Peyu presentador de la jornada, ha omplert la Festibity de riures i ironies que li han donat a aquesta edició un caràcter tan especial. Recordar també la gran actuació de la Companyia Espai Dual que en pocs minuts d’espectacle, amb la seva música i un peculiar humor, ha arribat a cadascun dels assistents.

 Comparteix això:

17 de novembre de 2023

UPCTalk!

17 de novembre - Trobada exclusiva partners Prèmium amb el rector de la UPC!

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02