Created on Wednesday, 06 Apr 2016 16:01:02

En aquesta xerrada, David Arcos Gutiérrez presenta les tres disciplines següents: la física, la computació i la criptografia quàntiques. Pel que fa a la física quàntica, en farà una breu introducció tot explicant els postulats de la mecànica quàntica i alguns exemples d'experiments que en demostren la validesa. Quant a la computació quàntica, n'explicarà els conceptes bàsics (fent un paral•lelisme amb la computació clàssica) per poder presentar els algorismes de Shor i Grover, que són els algorismes més destacats d'aquesta àrea. Finalment, en relació amb la criptografia quàntica, comentarà l'estratègia en què es basen els protocols d'aquest tipus de criptografia.

David Arcos és enginyer superior en telecomunicacions i en electrònica (UPC, 2013 i 2014). Estudia matemàtiques a la UB (menció en física) i també cursant màsters en desenvolupament mòbil a la UOC. Tan bon punt va entrar en contacte amb el món quàntic, va sentir la necessitat d'ampliar la seva formació en aquest àmbit i des de llavors no se n'ha desvinculat. Actualment, combina la feina com a desenvolupador d'aplicacions per a dispositius mòbils amb la tasca de cap de l'àrea de formació del think tank barcelonaqbit. És membre de la Societat Catalana de Física (filial de l'Institut d'Estudis Catalans).

La sessió tindrà lloc el proper dijous 28 d'abril a les 19.00h a la Sala d'Actes de la FIB (Campus Nord UPC-Edifici B6, C/Jordi Girona, 1-3. Barcelona). És gratuït i obert a tothom però les places són limitades i cal registrar-s'hi.Comparteix això:

20 de juliol de 2023

Activitat Club Festibity 23-24!

20 de juliol - Trobada exclusiva amb Ricky Rubio

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02