Created on Wednesday, 20 Apr 2016 13:18:02

El Parlament Europeu ha aprovat la  Regulació General de Protecció de Dades (GDPR), l'objectiu de la qual és unificar els nivells de protecció de dades als països membres de la Unió Europea. Aquesta nova regulació reforça els drets de l'individu del qual es processa les dades, donant més control sobre les dades personals a les persones.

Alguns dels drets que dóna la nova regulació són la necessitat de consentiment clar de l'individu per al processament de dades personals, l'accés més fàcil del subjecte a les seves dades personals, el dret a la rectificació, a l'esborrat i a "ser oblidat", entre d'altres. També dóna l'obligació als controladors de proveir informació transparent i de fàcil accés als individus sobre el processament de les seves dades. I detalla les obligacions generals dels controladors i d'aquells que processen les dades personals en el seu nom (processadors). Aquestes inclouen l'obligació d'implementar mesures de seguretat apropiades, segons el risc implicat en les operacions de processament de dades.

Proporciona sancions molt severes contra controladors o processadors que violin les normes de protecció de dades. Els controladors poden rebre multes de fins a 20 milions d'euros o 4% de la seva facturació global anual. Finalment, també cobreix la transferència de dades personals a tercers països i organitzacions internacionals. La regulació entrarà en vigor el 2018, donant així un marge de 2 anys perquè les empreses puguin revisar les seves polítiques de tractament de dades personals. Podeu consultar el text final de la GDPR per a més informació. 

Autor: Manel Medina 
Catedràtic de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), President del comitè científic del capítol europeu de APWG (APWG.EU). Membre del consell assessor de ISMS Forum Spain. Fundador i director de esCERT-UPC
Coautor del llibre "Cibercrimen" junt a Mercè Molist.Comparteix això:

17 de novembre de 2023

UPCTalk!

17 de novembre - Trobada exclusiva partners Prèmium amb el rector de la UPC!

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02