Created on Wednesday, 27 Apr 2016 10:14:06

Entrevistem a Francesc Bert, directiu a CISCO des de fa 15 anys. Actualment lidera el mercat a CISCO Catalunya, les Relacions Institucionals i iniciatives de la companyia al territori català. Són ja 25 anys d’experiència al món de les telecomunicacions.

En termes de seguretat informàtica, està la societat preparada per la revolució 4.0 
Sens dubte estem més conscienciats, però encara queda molt de camí per recórrer. Ens enfrontem a un escenari desconegut on l'única certesa és que estarem cada vegada més connectats. Ho veiem cada dia al nostre entorn i sembla un camí sense retorn. 

Des del punt de vista de seguretat informàtica, tenim molta experiència acumulada sobre el que cal fer i sobretot sobre el que no cal fer. En aquest punt la proposta de Cisco és clarament diferencial, ja aporta una aproximació més holística al problema donat el lideratge de Cisco a la revolució 4.0 en general. 

A quins perills o riscos ens enfrontem?
Són molts i variats. Els més comuns són el robatori d'informació (Data leakage) del que darrerament tots hem sentit a parlar, el xifrat de la informació personal amb petició de recompensa per desxifrar-la (ransomware) o simplement la pèrdua de servei (DDoS). El més important és que donat la cada vegada més gran connexió, cap d'aquests riscos està en minvant. 

Com els podem evitar?
El primer que cal fer és reconèixer la situació actual i actuar en conseqüència. Afortunadament, les empreses estan reaccionant. Segons el darrer informe anual de seguretat de Cisco més companyies tenen una estratègia de seguretat definida i formal (66% en 2015 i 59% en 2014) i el 90% realitzen plans de formació almenys una vegada a l'any (89% en 2014).

Moltes vegades no es tracta de posar més tecnologia, sinó de tenir una estratègia clara de seguretat i anar fent les inversions adients per assolir un nivell de risc adient. 

Té por una empresa de seguretat dels hackers?
Segons el darrer informe anual de seguretat de Cisco, menys de la meitat de les organitzacions consultades (el 45%) confien en la seva capacitat per determinar l'abast d'un atac a la seva xarxa corporativa i solucionar els danys. En la mateixa línia, el 48% dels directius de les empreses estan molt preocupats per la seguretat, i el 92% afirmen que els inversors i les autoritats volen conèixer amb major transparència els riscos que afecten a la companyia.

Quin és el valor afegit de la vostra oferta en Seguretat? 
La nostra proposta es basa en tres eixos: arquitectura, xarxa i serveis. 
A una empresa típica de mitjana tenen 40 solucions de seguretat que no intercanvien informació. Això minva la capacitat de protecció i fa una odissea de l'operació diària de la seguretat. La proposta de Cisco es basa en una arquitectura clara on es consoliden les solucions de seguretat i es crea un sistema d'intercanvi d'informació obert. 

Independentment de la quantitat de solucions disponibles, hi ha una mancança clara de protecció dins de l'empresa i això fa que un simple atac des de dins sigui letal. Una possible solució és multiplicar les solucions de seguretat existents distribuint-les per tota l'empresa, però això no és factible per falta de pressupost o simplement per la complexitat d'operació. La proposta de Cisco és aprofitar la ubiqüitat de la xarxa, emprant-la com un gran sensor.
Com he explicat, la nostra proposta es basa en ordenar i simplificar la seguretat, però els atacs són cada cop més complexes i els serveis de Cisco complementen les nostres solucions fent més àgil l'adaptació de les empreses a la nova realitat de la revolució 4.0.Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02