Created on Monday, 09 May 2016 14:10:59

Entrevistem a Francisco Rodríguez, Gerent de l'Institut Municipal d'Informàtica.

En termes de seguretat informàtica, està la societat preparada per la revolució 4.0?
La societat en general està preparada per emprar  la tecnologia, però no per protegir-se en termes de seguretat informàtica. Haurà de ser la regulació normativa i la seva implementació a través de la industria qui la protegeixi.

Quins perills o riscos us fan més respecte com empresa?
La gestió i protecció de la informació canvia de paradigma. Els riscos són els ciberatacs i la pèrdua d’informació. La protecció de la xarxa i les dades es complica davant la diversitat de dispositius que hi accedeixen. Tot això comportarà redissenys i  grans canvis en les estratègies de seguretat que s’apliquen avui dia.

Si heu de triar entre privacitat o seguretat…
S’haurà d’aplicar el principi de proporcionalitat (equilibri i sentit comú). Les possibilitats que ofereix la seguretat TIC actual permet garantir els drets de les persones i els límits que han de fixar-se per no violar la seva privacitat. Esperem que les regulacions orientin.

Hackers. Amenaça per la seguretat o vigilants del bé comú?
Aquest és un dilema que ens trobem freqüentment avui en dia i té difícil resposta. És indiscutible que el Hacker que actua contra una empresa és una amenaça. Actualment, aquest tipus d’accions sovint són percebudes de forma favorable per l’opinió pública. Això té un efecte beneficiós: s’està abocant a totes les entitats a prendre mesures orientades a incrementar la transparència amb què actuen.

Quina prioritat ocupa la ciberseguretat en la vostra empresa?
És una de les grans prioritats amb un pla de seguretat específic especialment dissenyat per desenvolupar-se durant els pròxims 3 anys.Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02