Seleccionat com un dels 25 investigadors europeus més influents en IT (Tecnologies de la Informació), el Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center, ha estat el guardonat de la Menció Honorífica de la Fibersecurity. Un guardó que la Festibity dedica a reconèixer la trajectòria de persones que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació i, que en aquesta ocasió lliurava la Consellera de la Presidència, Neus Munté.

Mateo Valero va ser el primer investigador europeu en rebre el major reconeixement en computació d’alt rendiment del món, el premi Seymour Cray l’any 2015. També ha estat reconegut amb l'Eckert-Mauchly 2007, premi més important a nivell mundial en l'àmbit de l'Arquitectura de Computadores atorgat pel IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) i per l'ACM (Association for Computing Machinery), "Julio Rey Pastor" en informàtica i matemàtiques i "Leonardo Torres Quevedo" en enginyeria. Va ser escollit Fellow de l'IEEE al 2001 i Fellow distingit d'Intel i Fellow del ACM al 2002, també és membre de la Real Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, de la Real Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i de l'Acadèmia Europea. A més a més, ha rebut els doctorats Honoris Causa de diverses Universitats Internacionals i espanyoles.

El  Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, CESICAT, ha estat el projecte guardonat amb la Menció Iniciativa TIC que lliurava el Rector de la UPC, Enric Fossas. Una entitat transversal i neutral que ha contribuït a avançar notablement en temes de ciberseguretat.

La menció FiberEmprenedors reconeix els mèrits d’empreses impulsades per Fibers, l’ha lliurat el Director General de Recerca, Francesc Subirada a Happy Force.  Una empresa fundada per Àlex Rios pionera en el desenvolupament d’App mòbils. Happyforce aposta per l’aplicació de tècniques d’anàlisi semàntic, sentimental i Machine learning per millorar la comunicació dels empleats amb les empreses. L’empresa de Rios destaca també per l’excel·lència en la gestió de projectes i haver contractat i format a més de 150 persones en els darrers 8 anys.

Finalment però no menys important arribava l’hora de la Menció FIB lliurada per la Degana de la FIB, la Núria Castell. Un premi que reconeix a persones que hagin desenvolupat una tasca destacada en la vida de la FIB és enguany pel Josep Fernández Ruzafa. Fiber i professor que durant anys ha estat un excel·lent ambaixador de la FIB, engrescant centenars de nois i noies en els temes d’enginyeria informàtica i els estudis de la Facultat.Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02