Created on Wednesday, 17 May 2017 10:23:11
  • La festa de les telecomunicacions reuneix 600 professionals del sector
  • Rafael Macau i Telefónica reben la Menció Honorífica i la Menció Iniciativa TIC, respectivament

La Festibity, la gran festa de les telecomunicacions que organitza la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, ha celebrat la 15ª edició l’11 de maig a la Cúpula las Arenas. Sota el lema Talent TIC  ha reunit 600 professionals del sector, CEOS, CIOS i representants polítics, per celebrar també el 40 aniversari de la FIB i els 25 anys de les Olimpíades de Barcelona.

Reconèixer el talent és un dels objectius d’aquest esdeveniment que enguany ha reconegut la trajectòria de Rafael Macau, CIO de l’equip d’informàtics de les Olimpíades i actual director d'operacions de la UOC. El  guardonat ha recollit la Menció Honorífica de la mà del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

La Menció a la Iniciativa TIC ha estat per Comando D, una incubadora de projectes de Telefónica que promou la cultura d’equip. Per la seva capacitat de mantenir el talent, li ha lliurat el guardó el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró.

També han estat guardonats el professor Ramon Nonell, amb la Menció FIB lliurada per la degana de la FIB, Núria Castell, i Metempsy, el projecte del “fiber” Toni Juan que rebia la Menció FiberEmprenedors de la mà del vicerector de política recerca de la UPC, Fernando Orejas.

 

Definint la innovació amb Xavier Sala i Martín

Xavier Sala i Martín, considerat com el 14è economista més influent a nivell mundial, ha estat l’encarregat d’obrir una reflexió sobre talent i innovació. Ha començat la ponència sacsejant el públic amb una afirmació tan certa com provocadora “el primer problema que té la innovació és que no sabem el què és”.

L’economista ha recordat que el motor de la innovació està en els treballadors que aporten el 72% de les idees. Experimentar, abraçar el canvi o ser el primer han estat algunes de les claus que el Xavier Sala i Martín destacava a la seva ponència. 

 

Els robots, representants del Talent TIC

La gran revelació de la nit però ha estat l’actuació del Pepper, el primer robot humanoide que ha lluït les seves habilitats a la Festibity. Ballant sota la melodia de S’Temple Bar o fent acudits amb el presentador de la gala, Víctor Parrado, ha estat l’objectiu de totes les càmeres. Els seus “germans”, els Promobots han estat els encarregats de rebre els assistents de la 15a Festibity, que han pogut interactuar amb aquestes màquines tan sorprenents.

 

Sobre la Festibity i els seus organitzadors

La Festibity l'organitzen la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i la seva associació d'antics alumnes, FIB Alumni. És un esdeveniment de networking i de reflexió on cada any es tracten temes rellevants del món TIC amb una perspectiva particular i única, la festa de les tecnologies de la informació es reinventa en cada edició. La Festibity aplega al voltant de 600 persones entre CIOS, fibers, experts i directius de les principals empreses TIC.

Els beneficis de la Festibity tornen directament als fibers (titulats de la FIB) i als alumnes de la FIB. L’esdeveniment compta amb suport institucional i també patrocini privat:

Patrocini:

Accenture, Altran, Cisco, Dell EMC, DXC Technology, E-tic, Indra, IThink UPC, Itteria, T-Systems, Telefonica, Mediacloud, Nae, NetApp, Oracle, SAP

Suport institucional:

Ajuntament de Barcelona, Departament de presidència de la Generalitat de Catalunya

Media Partners:

Diari Ara, Cionet

Organitza

Philinks

Agraïments

UPC Alumni, Ctecno, FlugeComparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02