IThinkUPC i Amazon Web Services (AWS) va organitzar una jornada que duia per nom Aplicacions empresarials de nova generació, segures i basades en microserveis

En aquesta jornada es va donar a conèixer el que AWS pot aportar a les organitzacions fent focus en l'àmbit de les aplicacions empresarials, que és un dels àmbits en els quals els serveis d’AWS estan evolucionant de forma més significativa mitjançant el concepte de “Serverless Architecture”. 

En la primera part de la jornada, David Levy, Cloud Administrator d’IThinkUPC, va argumentar i evidenciar que “AWS és molt més que ferro”. Serveis com Amazon VPC, EC2, S3, RDS, ELB, ... juntament amb el concepte de “infraestructure as a code” en són una bona mostra. Jose Manuel Reche, Applications Architect d’IThinkUPC, va explicar les característiques dels nous serveis d'AWS que permeten el desenvolupament d'aplicacions i apps de nova generació. 

En la segona part de la jornada es van parlar d'aspectes de seguretat, i de quina manera AWS compleix amb totes les normatives i requisits de contractació per a les empreses públiques d’àmbit europeu. Miguel Rojo d’Amazon Web Services va explicar que AWS compleix amb la Directiva Europea 95/46/CE de protecció de dades, amb la LOPD espanyola de l’any 2000, amb l’ENS (Esquema Nacional de Seguretat) de l’article 42 de la llei 11/2007. I també que AWS està adaptant els seus serveis a la nova directiva europea del GDPR que incorpora el nou reglament de la protecció de dades i que entrarà en vigor el 25 de maig del 2018.

És evident que el cloud ha vingut per quedar-se, i que el mateix fenomen de “Lift and Shift”, que ha vingut passant en els darrers anys a Estats Units i a Anglaterra, i que ha comportat una forta adopció d’AWS, està començant a passar també des de fa uns mesos a la resta d’Europa i a Espanya.

Notícia original: https://www.ithinkupc.com/blog/parlem-de-les-aplicacions-empresarials-de...Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02