Created on Thursday, 13 Jul 2017 09:45:51

El Parlament ha aprovat aquest dimecres el projecte de la llei de creació de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ASC). El projecte de llei, que ha arribat al debat final al ple després d'un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries a petició de Cs, defensa que aquesta Agència té per funcions planificar, gestionar, coordinar i supervisar la ciberseguretat a Catalunya i minimitzar els danys i el temps de recuperació davant d'un cas.

El projecte de llei ha tirat endavant en la votació final a l'hemicicle amb els vots a favor de JxSí, PSC i CSQP, el vot en contra de Cs i l'abstenció del PPC i la CUP. L'única esmena que s'ha aprovat és una de JxSí sobre la capacitat de l'Agència per investigar i analitzar els ciberincidents i ciberatacs, precisament sobre el punt que Garanties va considerar contrari a l'Estatut i a la Constitució. JxSí s'ha quedat sol tirant endavant el text alternatiu –parla ara d'investigar els ciberatacs "tecnològicament"– gràcies a l'abstenció del PSC i de CSQP i el vot en contra de Cs, PPC i la CUP. El debat polític s'ha centrat, en part, sobre si la llei facilita l'impuls d'un "CNI català", cosa que JxSí i el PSC han negat.

Durant el debat parlamentari abans de l'aprovació de la llei, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha defensat la protecció en la societat digital com a "pilar bàsic", i per això veu en l'Agència "una de les millors garanties" per a la ciberseguretat.

Notícia completa a l'AraComparteix això:

21 de juny 2023

20a edició de la Festibity
21 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02