You are here

Created on Wednesday, 06 Jun 2018 14:57:39

Any 2050. Un divendres qualsevol. Passegem pel centre de Barcelona sense fums ni sorolls de tub d’escapament. Un vehicle de conducció plenament autònoma recull la nostra filla petita a l'escola. En tot moment sabem on es troba gràcies a l'app que la geolocalitza a través de la xarxa 6G. Un cop arribem a casa, el robot assistent ja ens ha preparat les maletes i ens n’anem de cap de setmana amb un cotxe volador. Aprofitem el viatge per mirar una pel·lícula al parabrises. Hem reconvertit el garatge de casa en una sala interactiva, i el nostre fill gran ja té clar que no vol treure’s el carnet de conduir.

Aquest relat podria no ser una ficció d’aquí a trenta anys. Els darrers avenços tecnològics en la industria de l’automòbil ja fan possible –en fase de proves- alternatives com la conducció autònoma i els automòbils voladors, la qual cosa ens planteja moltes incògnites sobre el futur més immediat. Si un 90% dels accidents es deuen a errors de conducció, els vehicles plenament autònoms són la solució? Seran els hackers el principal repte en matèria de seguretat automobilística? Els automòbils esdevindran ordinadors amb rodes o directament amb ales?

Paral·lelament, aquests canvis ens susciten un seguit de possibles solucions a molts reptes de futur a nivell mediambiental, social i econòmic: treballar per una mobilitat amb zero emissions i zero accidents. Serà el carsharing l'alternativa que acabarà de donar una empenta a la introducció del vehicle elèctric i als models més costosos? S'acabarà imposant entre fabricants i usuaris una lògica de comercialització d'un servei i no pas d'un producte? Com s'adaptaran les ciutats?

 

Festibity + Smart Mobility = MobiliTI

Podem aplegar totes aquestes qüestions en el debat sobre la mobilitat intel·ligent (smart mobility), un paradigma cridat a revolucionar el món de l'automoció, durant la 16a edició de la Festibity, la gran festa de les TIC a Catalunya. Tindrà lloc el proper dimarts 19 de juny a les 19h al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i serà presentada per la periodista Mariola Dinarès.

La Festibity es caracteritza any rere any per anticipar-se als reptes del sector i oferir una format que és sovint transgressor i atractiu per al públic general i especialitzat. És un esdeveniment de networking i reflexió que any rere any es reinventa a l’entorn d'un tema concret, i sol reunir al voltant de 500 persones, entre els quals CIOs, fibers, experts i directius de les principals empreses TIC.

Durant l’acte es debatrà sobre els escenaris de futur amb el meteoròleg Francesc Mauri i la fundadora i directora de SocialCar Mar Alarcón. Seran moderats per Pipo Serrano, periodista especialitzat en TIC. Clouran l'acte l'Hble. Sr. Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i la sra. Gala Pin, regidora de Participació i Districtes de l'Ajuntament de Barcelona.

En la recta final de la festa es donaran a conèixer les Mencions de la 16a Festibity: la Menció FIB, la Menció Honorífica, la Menció FiberEmprenedors i la Menció Iniciativa TIC. L’acte clourà amb un sopar còctel als Jardins del TNC, on hi haurà un showroom de vehicles de Lexus, SEAT, Renault i Toyota, entre altres.

 

Sobre la Festibity i els seus organitzadors

Aquest esdeveniment, impulsat per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, és possible gràcies als seus patrocinadors Gold (Cisco, DXC.Technology, Itteria, T-Systems, Telefónica) i Silver (Accenture, Indra, IThink, Mediacloud, NAE, NetApp, Nexica, NTT i Silk). Aquest 2018 també compta amb socis del món de l’automoció com el Circuit de Barcelona-Catalunya, eCooltra, Motor Llavina, RRG, SocialCar i SEAT. L’esdeveniment compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Presidència, i és organitzar per Philinks.

FIB Alumni és una associació sense afany de lucre i, per tant, tots els beneficis de la Festibity repercuteixen directament en els fibers, i fins i tot en els alumnes de la FIB per organitzar activitats (seminaris, trobades TIC, formació), així com també per mantenir una xarxa de networking i una borsa de treball. Comparteix això:

Esdeveniment

19 de Juny de 2018

16a edició de la Festibity
Dimarts 19 de Juny 2018
Teatre Nacional de Catalunya

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

           

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02