Created on Wednesday, 06 Jun 2018 14:57:39

Any 2050. Un divendres qualsevol. Passegem pel centre de Barcelona sense fums ni sorolls de tub d’escapament. Un vehicle de conducció plenament autònoma recull la nostra filla petita a l'escola. En tot moment sabem on es troba gràcies a l'app que la geolocalitza a través de la xarxa 6G. Un cop arribem a casa, el robot assistent ja ens ha preparat les maletes i ens n’anem de cap de setmana amb un cotxe volador. Aprofitem el viatge per mirar una pel·lícula al parabrises. Hem reconvertit el garatge de casa en una sala interactiva, i el nostre fill gran ja té clar que no vol treure’s el carnet de conduir.

Aquest relat podria no ser una ficció d’aquí a trenta anys. Els darrers avenços tecnològics en la industria de l’automòbil ja fan possible –en fase de proves- alternatives com la conducció autònoma i els automòbils voladors, la qual cosa ens planteja moltes incògnites sobre el futur més immediat. Si un 90% dels accidents es deuen a errors de conducció, els vehicles plenament autònoms són la solució? Seran els hackers el principal repte en matèria de seguretat automobilística? Els automòbils esdevindran ordinadors amb rodes o directament amb ales?

Paral·lelament, aquests canvis ens susciten un seguit de possibles solucions a molts reptes de futur a nivell mediambiental, social i econòmic: treballar per una mobilitat amb zero emissions i zero accidents. Serà el carsharing l'alternativa que acabarà de donar una empenta a la introducció del vehicle elèctric i als models més costosos? S'acabarà imposant entre fabricants i usuaris una lògica de comercialització d'un servei i no pas d'un producte? Com s'adaptaran les ciutats?

 

Festibity + Smart Mobility = MobiliTI

Podem aplegar totes aquestes qüestions en el debat sobre la mobilitat intel·ligent (smart mobility), un paradigma cridat a revolucionar el món de l'automoció, durant la 16a edició de la Festibity, la gran festa de les TIC a Catalunya. Tindrà lloc el proper dimarts 19 de juny a les 19h al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i serà presentada per la periodista Mariola Dinarès.

La Festibity es caracteritza any rere any per anticipar-se als reptes del sector i oferir una format que és sovint transgressor i atractiu per al públic general i especialitzat. És un esdeveniment de networking i reflexió que any rere any es reinventa a l’entorn d'un tema concret, i sol reunir al voltant de 500 persones, entre els quals CIOs, fibers, experts i directius de les principals empreses TIC.

Durant l’acte es debatrà sobre els escenaris de futur amb el meteoròleg Francesc Mauri i la fundadora i directora de SocialCar Mar Alarcón. Seran moderats per Pipo Serrano, periodista especialitzat en TIC. Clouran l'acte l'Hble. Sr. Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i la sra. Gala Pin, regidora de Participació i Districtes de l'Ajuntament de Barcelona.

En la recta final de la festa es donaran a conèixer les Mencions de la 16a Festibity: la Menció FIB, la Menció Honorífica, la Menció FiberEmprenedors i la Menció Iniciativa TIC. L’acte clourà amb un sopar còctel als Jardins del TNC, on hi haurà un showroom de vehicles de Lexus, SEAT, Renault i Toyota, entre altres.

 

Sobre la Festibity i els seus organitzadors

Aquest esdeveniment, impulsat per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, és possible gràcies als seus patrocinadors Gold (Cisco, DXC.Technology, Itteria, T-Systems, Telefónica) i Silver (Accenture, Indra, IThink, Mediacloud, NAE, NetApp, Nexica, NTT i Silk). Aquest 2018 també compta amb socis del món de l’automoció com el Circuit de Barcelona-Catalunya, eCooltra, Motor Llavina, RRG, SocialCar i SEAT. L’esdeveniment compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Presidència, i és organitzar per Philinks.

FIB Alumni és una associació sense afany de lucre i, per tant, tots els beneficis de la Festibity repercuteixen directament en els fibers, i fins i tot en els alumnes de la FIB per organitzar activitats (seminaris, trobades TIC, formació), així com també per mantenir una xarxa de networking i una borsa de treball. Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02