You are here

L'Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de rehabilitació de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier (Poblenou) i acollirà un espai d'innovació urbana gestionat per la fundació Bit Habitat i un centre de l'empresa Cisco vinculat a l’àmbit de les smart city i l'IoT (Internet of Things). El centre s’obrirà a partir del proper mes de setembre a emprenedors, empreses locals, universitats, associacions de veïns i centres de recerca.

La rehabilitació de l'antiga fàbrica, del segle XIX, ha costat 10 milions d'euros i s'ha dut a terme bo i preservant el seu valor arquitectònic, incloent-hi elements d'autosuficiència (sistemes predictius de la demanda i generació d'aigua i energia, captació d'aigües de pluges i captació d’energia solar, tèrmica i fotovoltaica), gestió intel•ligent dels recursos i sistemes de control intel·ligent, entre altres. El centre neix, doncs, com un edifici smart amb zero emissons.

Per una banda, el centre de Cisco ocuparà un terç de l'espai i esdevindrà una plataforma per a la investigació tecnològica i la millora de la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental aplicada a les ciutats intel·ligents. Per altra banda, la Fundació Bit Habitat està desenvolupant dues principals línies estratègiques a partir de les quals desenvolupar el projecte: el Taller de Ciutats, per tal de difondre el pensament sobre innovació urbana i definir estratègies, i l'I.Lab, un laboratori d'experimentació que implicarà la col•laboració amb l'entorn més immediat.

Més informació: https://www.barcelona.cat/infobarcelona/ca/ca-lalier-la-seu-de-la-innovacio-urbana_672340.htmlComparteix això:

Esdeveniment

19 de Juny de 2018

16a edició de la Festibity
Dimarts 19 de Juny 2018
Teatre Nacional de Catalunya

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

           

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02