L'Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de rehabilitació de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier (Poblenou) i acollirà un espai d'innovació urbana gestionat per la fundació Bit Habitat i un centre de l'empresa Cisco vinculat a l’àmbit de les smart city i l'IoT (Internet of Things). El centre s’obrirà a partir del proper mes de setembre a emprenedors, empreses locals, universitats, associacions de veïns i centres de recerca.

La rehabilitació de l'antiga fàbrica, del segle XIX, ha costat 10 milions d'euros i s'ha dut a terme bo i preservant el seu valor arquitectònic, incloent-hi elements d'autosuficiència (sistemes predictius de la demanda i generació d'aigua i energia, captació d'aigües de pluges i captació d’energia solar, tèrmica i fotovoltaica), gestió intel•ligent dels recursos i sistemes de control intel·ligent, entre altres. El centre neix, doncs, com un edifici smart amb zero emissons.

Per una banda, el centre de Cisco ocuparà un terç de l'espai i esdevindrà una plataforma per a la investigació tecnològica i la millora de la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental aplicada a les ciutats intel·ligents. Per altra banda, la Fundació Bit Habitat està desenvolupant dues principals línies estratègiques a partir de les quals desenvolupar el projecte: el Taller de Ciutats, per tal de difondre el pensament sobre innovació urbana i definir estratègies, i l'I.Lab, un laboratori d'experimentació que implicarà la col•laboració amb l'entorn més immediat.

Més informació: https://www.barcelona.cat/infobarcelona/ca/ca-lalier-la-seu-de-la-innovacio-urbana_672340.htmlComparteix això:

21 de juny 2023

20a edició de la Festibity
21 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02