Created on Wednesday, 12 Dec 2018 12:05:24

Excel·lent notícia per a Barcelona, sens dubte una de les millors dels últims temps. El European Institute of Innovation and Technology (EIT) ha designat el consorci MOBILus, liderat per la ­capital catalana, perquè sigui l’encarregat de desenvolupar una de les seves comunitats d’ innovació (Knowledge & Innova­tion Community, KIC), en concret la que se centrarà en la mobilitat urbana.

En el desenllaç d’una competició que s’ha dut a terme amb la màxima discreció, dimecres passat, l’institut europeu, amb seu a Budapest (que no vol donar noms dels altres competidors), va optar per la proposta presentada per aquesta plataforma en què, a més de Barcelona, hi ha integrades 12 ciutats més, 17 empreses i 18 universitats i centres d’investigació. Barcelona, que acollirà el quarter general d’aquest nou KIC i dirigirà la iniciativa, aporta a aquesta aventura no només l’experiència i el lideratge de la ciutat i el seu Ajuntament, sinó també el treball realitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i per la firma automobilís­tica Seat. L’altre soci es­panyol és el Centre de Tecnologia de l’Automoció de Galícia (CTAG).

El comis­sionat de Promoció Econòmica del Consistori barceloní, Lluís Gómez, va defensar dimarts amb èxit a Budapest les opcions del consorci encapçalat per Barcelona, que competia amb altres aspirants que tenien així mateix el suport d’importants ciutats europees. Aquesta elecció va ser l’etapa final d’un procés que s’ha desenvolupat amb l’absoluta confidencialitat que exigeix l’EIT i en què la capital catalana va començar a implicar-se fa gairebé tres anys i que es va accelerar quan Barcelona es va quedar sense la seu de l’ Agència Europea del Medicament. Va ser llavors quan un equip coordinat pel mateix Lluís Gómez, i en què també han tingut un paper destacat l’àrea de Mobilitat, dirigida pel seu gerent, Manuel Valdés; l’ Institut Municipal d’ Informàtica, i l’experiència de la UPC, va anar alimentant un projecte que s’ha concretat a partir d’aliances amb socis molt potents. Entre aquests, ciutats com Amsterdam, Tel-Aviv, Istanbul, Milà o les capitals escandinaves; centres d’investigació i universitats de primeríssim nivell i empreses de molt de pes en l’àmbit de l’automoció i la mobilitat i la tecnologia aplicada a aquest sector, com Seat, BMW, Siemens, Oracle, Amadeus, Škoda o Volkswagen, per esmentar només alguns dels components d’aquest equip guanyador.

El propòsit de l’EIT amb les comunitats d’i nnovació és activar el sistema d’emprenedors amb un objectiu que no és poca cosa: que Europa pugui competir de tu a tu amb superpotències com els Estats Units o la Xina en matèria de solucions tecnològiques en els reptes que es plantegen en àrees com la sanitat, l’energia o, en el cas que ocupa Barcelona, la mobilitat urbana. Per desenvolupar un conjunt de projectes ajustats al canvi de paradigma de la mobilitat urbana –que viurà els propers anys una autèntica revolució que ja comença a apuntar-se– aquesta comunitat d’ innovació disposarà a partir del 2019 i durant set anys –prorrogables a set més– d’un finançament estimat en 1.600 milions d’euros. Fins a un 25% d’aquest finançament l’aportarà directament la Unió Europea a través de l’ EIT. La resta sortirà dels socis (ciutats, empreses i universitats) que participen en el projecte. Aquesta transnacional de la mobilitat urbana tindrà la seu a Barcelona i cinc subseus o hubs d’ innovació a Copenhaguen, Praga, Munic, Barcelona i la petita holandesa de Helmond.

Més informació a la notícia original de LaVanguardia: https://www.lavanguardia.com/encatala/20181207/453402123221/barcelona-se...Comparteix això:

17 de novembre de 2023

UPCTalk!

17 de novembre - Trobada exclusiva partners Prèmium amb el rector de la UPC!

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02