Created on Friday, 26 Apr 2019 12:43:08

La companyia posa al servei del projecte la seva tecnologia i experiència en IA per identificar focus de radicalització extremistes i interpretar els seus patrons de comportament i el llenguatge que utilitzen.

Expert System és un dels socis de CICERO, un nou projecte promogut per la Comissió Europea destinat a combatre la radicalització terrorista. En aquest cas, es pretén impulsar campanyes de comunicació per elaborar contra narratives que contraresten fils argumentals afins al terrorisme de diversa índole, tant religiós com polític. L'objectiu és prevenir la radicalització de col·lectius vulnerables susceptibles de ser captats per organitzacions delictives.

El projecte, que es va iniciar fa un mes, té una durada prevista de dos anys i compta amb la participació d'empreses tecnològiques i d'organitzacions de caràcter social de diferents països d'Europa com la Università degli Studi di Torino, Zanasi & Partners, Expert System Iberia, TECOMSSecurity, Cesi-Centre Studi Internazionali, Confederazione Islamica Italiana, EFD European Foundation Democracy, SAVE Belgium Society Against Violent Extremism i Novareckon.

Expert System participa a CICERO aportant la tecnologia Cogito, basada en Intel·ligència Artificial, que és capaç de llegir i interpretar de manera automàtica informació en diversos idiomes tal com ho fa el cervell humà. El Cogito Lab d'Expert System a Madrid està desenvolupant solucions tecnològiques per ajudar a identificar focus i audiències potencialment perilloses, i interpretar en profunditat les narratives que utilitzen habitualment aquests grups. La companyia tecnològica posa a disposició de Cicero la seva experiència i el treball que està desenvolupant en altres projectes promoguts per la Comissió Europea, com Dante o Trivalent, que també estan relacionats amb la lluita contra la radicalització. Expert System ja ha desplegat en aquests projectes aplicacions tecnològiques capaces d'identificar contingut de caràcter radical per prevenir l'adoctrinament de persones pertanyents a grups de risc, descobrir informació enganyosa i interpretar els missatges en clau que habitualment emeten les organitzacions associades al terrorisme.

La informació recopilada servirà per analitzar les narratives de radicalització més importants que circulen en territori europeu. A partir d’aleshores, la campanya es centrarà en canals de comunicació online i tradicionals. Un cop identificats els focus potencialment perillosos es treballarà en la difusió d'una àmplia gamma de continguts multimèdia, produïts pel consorci que conforma CICERO, que tindran com a destinatari a les diferents audiències identificades com a susceptibles de rebre missatges extremistes. CICERO rastrejarà diferents tipus de narratives de radicalització, que van des de les relacionades amb l'extremisme polític-religiós, fins a les emeses per l'extrema dreta o esquerra. L'objectiu del projecte és soscavar l'atractiu de la propaganda extremista, i contrarestar amb l'elaboració de narratives alternatives, creïbles i positives.

Amb aquesta finalitat, els esforços de comunicació online es centraran en promoure missatges que fomentin el compromís cívic i l'assimilació dels drets i valors democràtics fonamentals incorporats a la societat de la UE, recolzats per activitats dedicades a amplificar el missatge narratiu de CICERO. Els esforços de participació de la societat civil, han d'incloure l'organització de tallers de "formació de capacitadors", visites a presons o reunions amb col·lectius conflictius, que es realitzaran per millorar la capacitat de la societat civil i així poder detectar i fer front a la radicalització que condueix a l'extremisme violent.

 

Més info a la notícia original: https://www.expertsystem.com/es/expert-system-socio-de-cicero-un-proyecto-promovido-por-la-comision-europea-para-apoyar-la-lucha-contra-la-radicalizacion-extremista/Comparteix això:

17 de novembre de 2023

UPCTalk!

17 de novembre - Trobada exclusiva partners Prèmium amb el rector de la UPC!

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02