Created on Thursday, 30 May 2019 13:22:33

Barcelona ha tornat a omplir-se de tecnologia un any més. Més de sis-centes persones, entre les quals reconegudes autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, han assistit a la gran festa de les TIC a Catalunya, la Festibity, que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el dimarts 28 de maig.

L’edició d’enguany de la Festibity ha estat centrada en la robòtica i la Intel·ligència Artificial, sobretot en el seu vessant assistencial, una línia de desenvolupament basada en facilitar el dia de col·lectius vulnerables com la gent amb mobilitat reduïda, i en el de la roboètica, els límits ètics que hem de posar als nous avenços tecnològics.

L’acte l’ha encetat la coreògrafa i ballarina Sol Picó amb un espectacle juntament amb l’UR10e, un dels robots col·laboratiu d’Universal Robots. Tot seguit hi ha intervingut la presentadora de l’acte, la presentadora Ana Boadas, qui ha mantingut una conversa amb Josep Fernandez, degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), i Benito Cerrillo, president de FIB Alumni.

Llavors ha estat el moment d’engegar el debat amb Carme Torras, doctora en Informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica, i Josep M. Ganyet, enginyer informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’especialitat d’Intel·ligència Artificial. Alguns dels molts temes que han centrat el debat, moderat per Albert Murillo, presentador de Generació Digital a Catalunya Ràdio, han estat els límits de la robòtica (fins quin punt els robots poden o podran ser empàtics i creatius) i com ens pot ajudar la ciència-ficció a fixar-los; si és positiu o perjudicial que tinguem connexions emocionals amb els androides o si aquests acabaran destruint llocs de feina o creant-ne de nous. A més, hem pogut conèixer amb més detall Clothilde, el projecte de robòtica assistencial liderat per Torras.

Les Mencions de la Festibity

Després d’una intervenció en clau d’humor d’Improshow, s’han entregat les Mencions de la Festibity, que reconeixen persones i empreses que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Enguany l’entitat guanyadora de la Menció Honorífica ha estat la Fundació puntCAT, per impulsar activament la promoció de les TIC gràcies a iniciatives d’impuls al negoci i a la divulgació d’internet, per fer de la tecnologia una eina de creixement, pluralisme i participació i per ser un vehicle per acompanyar la llengua i la cultura.

La Menció ha estat lliurada per l’Hble. Sr. Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Jordi Berenguer, vicerector de Transferència de Coneixement i Innovació de la UPC, ha estat l’encarregat de lliurar la Menció a la Iniciativa TIC al projecte SPARKLE, d'ALTRAN, una iniciativa que aplica els beneficis de la Indústria 4.0 i reprodueix una fàbrica virtual immersiva a partir d'una fàbrica real, on sensors intel·ligents recullen dades contínuament per detectar el seu estat i d'aquesta forma anticipar-se a errors, necessitats de manteniment o perills.

Josep Fernandez ha entregat la Menció FIB al fins fa poc president de FIB Alumni, Albert Herrero, en reconeixement a la seva dedicació i contribució a la marca FIB Alumni i la seva trajectòria a la Facultat, on ha estat un facilitador al llarg de la seva carrera, que ha entès que la tecnologia, sigui en el sector que sigui, és un mitjà per arribar als objectius. I així ho ha aplicat professionalment en diferents projectes locals i de diferents països europeus.

Finalment s’ha premiat HumanITCare amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s’atorga a empreses rellevants impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància. El premi ha estat entregat pel gerent de l’IMI, Paco Rodríguez. HumanITCare és una empresa tecnològica de l’àmbit sanitari que té com a missió, sobretot, millorar el seguiment dels pacients. Això és possible gràcies a models creats mitjançant Deep Learning, que permeten detectar quan un pacient empitjora. Aleshores es generen alertes per al professional, per al pacient i per al mateix entorn.

Com cada any, la Festibity ha conclòs amb un sopar còctel als jardins del Teatre Nacional de Catalunya.



Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02