L’envelliment de la població és un dels reptes socials més importants de les ciutats. A Barcelona, més de 90.000 persones majors de 65 anys viuen soles.

Amb l’objectiu de trobar solucions tecnològiques per a augmentar la independència de les persones grans i reforçar la seva autonomia, Mobile World Capital Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, al marc de 5G Barcelona, van llançar una convocatòria de projectes pilot a escala mundial.

Les propostes guanyadores, entre les 53 candidatures rebudes, han estat les del Grup Saltó, que va presentar un robot d’assistència, i el projecte conjunt de CiscoNae, basat en una plataforma amb l’objectiu de minimitzar la sensació de solitud i crear vincles emocionals entre els usuaris.

Misty II

El robot, impulsat per Grup Saltó, és capaç de moure’s i interactuar amb l’usuari i està dotat amb una càmera, micròfon, sensors i Android, com a sistema operatiu. Misty actua com una plataforma d’assistència i vigilància, és a dir, es troba a casa de la persona gran, parla amb ella, li pregunta pels seus hàbits (medicació, alimentació…) i pot activar videoconferències amb serveis mèdics.

Deleting Loneliness

“Eliminant la solitud” és la plataforma desenvolupada per Cisco, amb la col·laboració de Nae, que permet, als usuaris que sofreixen l’aïllament social, participar en activitats com visitar un museu, anar al metge o connectar amb familiars, ajudant i potenciant vincles que sense la tecnologia els seria molt difícil establir.

La solució detecta automàticament la presència de persones per a facilitar la interacció, i la seva usabilitat, a través d’una pantalla tàctil. Està molt enfocada a persones grans, comptant amb tecnologia 5G per a proporcionar experiències immersives.

Des de Nae estem molt orgullosos d’haver col·laborat amb Cisco per a situar la tecnologia al servei de les persones, “perquè el contrari no tindria sentit”, ha explicat Ginés Alarcón, president de Nae. “En el context tecnològic actual, les persones som la clau perquè el món avanci”.Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02