Created on Tuesday, 29 Sep 2020 13:52:41

Informe Minsait sobre les empreses de Turisme i Viatges davant la Covid-19

 • Gestió de les Dades, Intel·ligència Artificial, Blockchain, IoT, Ciberseguretat, nous Mitjans de Pagament o Robòtica seran factors clau per incentivar la recuperació de l’activitat, connectar amb els viatgers i diferenciar-se de la competència en un sector que, abans de la Covid-19, ja estava a la vanguardia de la transformació digital.
 • Les companyies que continuïn avançant en el seu procés de digitalització trobaran un avantatge substancial que els permetrà liderar el nou escenari, en el que el sector dels Viatges i Turisme seguirà sent un motor econòmic a nivell global. 
 • Amb un client permanentment connectat, que deixa un ampli recorregut d’informació a cada moment de la seva relació amb la marca, els grans reptes del sector són aprendre del seu comportament, compartir aquest coneixement i aconseguir monetitzar-lo mitjançant l'explotació i la fidelització.

Les tecnologies mes avançades es convertiran en el principal aliat perquè el mercat turístic pugui recuperar l’activitat en condicions de rendibilitat, després que les empreses de Turisme i Viatges hagin viscut el pitjor estiu de la seva història per la pandèmia de la Covid-19. Les solucions tecnològiques de vanguardia suposaran per les empreses turístiques, que ja lideraven la transformació digital, la diferència entre evolucionar malgrat el virus o desaparèixer en el context que aquest ha motivat. Aquestes són algunes de les conclusions que recull l’informe sobre la situació de les empreses de Turisme i  Viatges davant la Covid-19, elaborat per Minsait, una companyia d'Indra.

 Dins d’aquesta evolució digital, marcaran la diferencia tecnologies com:

 • Propostes basades en Intel·ligència Artificial i l’aprenentatge automàtic per a la comunicació assistida amb el client.
 • Plataformes d’Internet of Things (IoT), com un factor de transformació en la personalització de l'experiència dels clients pels propers anys. Això serà clau per augmentar la seva fidelització.
 • Les companyies apostaran per projectes que garanteixin la continuïtat del negoci i agilitzin la resposta a la demanda, com les migracions a plataformes cloud, i abandonaran els seus dubtes a l’hora d’enfrontar inversions en ciberseguretat, tant a l’àmbit informacional com d’operacions.
 • Innovació en tecnologia financera i mètodes de pagament alternatius.
 • Blockchain com a eina per a la identificació de viatgers a l’aeroport, per garantir la transparència en l'opinió dels turistes o els pagaments fàcils i segurs.
 • RPA o solucions d'hiperautomatització que permetran automatitzar processos i reduir costos operatius, imprescindible en un entorn a on les tarifes poden patir una baixada considerable.

Aquest sector ja liderava la transformació digital i els grans grups ja estaven invertint per adaptar els seus sistemes a l'entrada dels natius digitals i a les noves formes de relacionar-se amb els clients més propers. Tanmateix, la propagació global del virus, el tancament de l’activitat i el confinament han motivat un escenari d'inactivitat que ha llastrat les previsions de tots els sectors, especialment el turístic, on els seus efectes han sigut encara mes grans.

La tornada a la normalitat ha fet evident la necessitat d’establir protocols que compleixin amb les normatives sanitàries i que transmetin confiança al viatger. Hi ha noves mesures per reaccionar davant els efectes de la Covid-19 que han arribat per quedar-se i que suposaran l’esforç del procés de transformació digital que ja estava en curs. Així, entre altres variables, s’han consolidat el teletreball; s’han incrementat les solucions d'autoservei i de distanciament; s’han potenciat el negoci online i els canals digitals; ha pres rellevància la gestió del Big Data i la innovació en nous productes, així com la necessitat de ser extremadament flexibles a la demanda dels clients. Un nou escenari, manté Minsait, en el que la tecnologia té un paper crucial com a impulsor i accelerador de la recuperació, ajudant a la indústria del viatge i del turisme a ressorgir més sostenible i més digital que mai.

L’informe de Minsait recull, a més, la visió sobre la situació actual d’algunes de les principals companyies de viatges i turisme, que coincideixen també en apuntar cap a la digitalització com a palanca per afrontar aquesta crisi de manera exitosa i l'evolució futura del sector Travel desprès la Covid-19.

Consulta l'informe Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

    

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02