Created on Tuesday, 29 Sep 2020 15:58:10

El Gran Teatre de Liceu treballa colze a colze amb Econocom Nexica des de fa cinc anys per aplicar la tecnologia NetApp en diferents projectes amb l'objectiu de cobrir totes les necessitats tecnològiques i millorar i ampliar el servei al públic, també en línia.

Concretament el projecte de digitalització de l'arxiu històric de Liceu té la intenció de recollir tota la informació artística i el material gràfic com fotografies i programes de mà recopilats al llarg de tota la història del teatre de La Rambla. En l'actualitat aquest projecte ja ofereix al públic els últims 27 anys de Liceu, els que van des de l'incendi de 1994 fins a l'actualitat. En properes fases l'oferta s'anirà estenent fins a arribar a oferir la totalitat del material des de la seva inauguració l'abril del 1847.

Durant el confinament, el Liceu també ha llançat el seu projecte de butaca digital, en col·laboració amb el Teatro Real de Madrid, amb una àmplia varietat de títols de les millors òperes disponibles per veure en streaming.

Òptim rendiment, fiabilitat i gestió

El cap de serveis d'informàtica de la Fundació del Gran Teatre de Liceu, Albert Sust, afirma: "Econocom Nexica ha sabut interpretar les nostres necessitats tecnològiques i adaptar-les al nostre entorn. Tenim solucions basades en tecnologia NetApp, que és sinònim d'òptims rendiment, fiabilitat i gestió ".

"Nexica -declara Sust- ha estat clau per entendre les necessitats tecnològiques de Liceu en els seus diferents àmbits i recomanar la millor solució. Tot això gràcies a la seva professionalitat, proximitat i coneixement que posseeix el proveïdor com a usuari de la tecnologia NetApp."

Per la seva banda, l'assessor comercial de Nexica per al Liceu i expert certificat en NetApp, Carles Biosca, afegeix que el "saber fer" és vital per donar un servei excel·lent: "L'experiència adquirida en la implantació i explotació dels sistemes NetApp en els nostres centres de dades ens permet oferir uns nivells molt alts de qualitat als nostres clients per abordar els projectes a les seves instal·lacions i oferir hibridacions entre els seus sistemes i els nostres centres de processament de dades (CPDs), ja sigui per a sistemes de producció, DRaaS (Disaster Recover as a Service), o backup deslocalitzat."

Un objectiu clar: màxim aprofitament amb la major simplicitat

En el cas de Liceu i des de fa cinc anys, Econocom Nexica ha utilitzat diferents famílies de la cartera de NetApp per cobrir cada entorn. Els sistemes FAS de NetApp han aportat a al Gran Teatre de Liceu una àmplia gamma de funcionalitats avançades, així com fiabilitat i monitorització del seu entorn d'emmagatzematge. La gamma E-Sèries ha estat de gran utilitat per al Liceu, ja que els ha permès disposar d'entorns de backup i arxivat a un cost molt competitiu. Gràcies a aquesta tecnologia, el Liceu pot allotjar el seu backup / DR en el propi teatre, i replicar-als sistemes NetApp allotjats a data center de Econocom Nexica. Això els permet una deslocalització de les dades i una major protecció.

També s'ha utilitzat un altre sistema E-Sèries per dur a terme una digitalització de tots els arxius històrics del Gran Teatre de Liceu, creant així un fons artístic de gran interès i valor, a l'abast de qualsevol.

A més, els equips unificats NAS / SAN han permès tenir tots els serveis de Liceu centralitzats i utilitzar tots els protocols de forma nativa, simplificant tota la infraestructura i la seva gestió, adaptant-se a les necessitats de cada entorn.

Mira el vídeo del cas d'èxit a YouTubeComparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02