Created on Friday, 23 Oct 2020 14:27:32

Notícia facilitada per Opentrends

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és finalista als enerTIC Awards 2020, premis a la innovació i tecnologia per a l’eficiència energètica a la era digital, amb el seu projecte "Zona de Baixes Emissions en l’àmbit de les rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN)”, en la categoria de Smart Cities.

AMB ha arribat a la final després de la votació del comitè d’experts format per les empreses associades i la Xarxa de Col·laboració Institucional de la plataforma. Les votacions online per a l’elecció dels guanyadors poden realitzar-se fins el 6 de novembre mitjançant el lloc web dels premis

El projecte "Zona de Baixes Emissions en l’àmbit de les rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN)”, dissenyat i implantat per l’AMB en coordinació amb els cinc municipis que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs), té com a objectiu reduir l’elevada contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire a la metròpoli de Barcelona. 

La ZBE Rondes de BCN combina i integra els dos eixos que recull el Pla de Recuperació, Transformació i  Resiliència de l’Economia Espanyola que el Govern Central va presentar fa uns dies: economia verda, que inclouen les zones de baixes emissions i la digitalització.  En aquest darrer apartat, destaca la plataforma tecnològica de control creada per a la gestió d’aquesta zona de baixes emissions.  

Per la ZBE Rondes BCN, es va comptar amb Opentrends com a partner tecnològic per desenvolupar una plataforma cloud que permet gestionar les dades estadístiques aportades per les càmeres de lectura de matrícules, les dades de matrícules de la DGT i les dades relatives a la situació atmosfèrica. Avui dia, la Zona de Baixes Emissions de Barcelona és la de major abast del sud d’Europa.

Des de l’any 2013, els enerTIC Awards premien els projectes tecnològics innovadors realitzats per empreses i organitzacions compromeses amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat. 

En aquesta convocatòria, tant organitzacions públiques com privades han presentat els seus projectes a 15 categories, entre les que es troben Digital Transformation, Industry 4.0, Intelligent Infrastructures, Intelligent IT Infrastructures, Smart Territories, Energy Renewable, Smart Buildings, Smart Cities, Smart Data Center, Smart Grid, Smart Lighting, Smart Mobility, Smart Product, Smart Vehicle i Solutions and Services.Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02