Created on Tuesday, 10 Nov 2020 11:35:21

Nota de premsa facilitada per Minsait (by Indra) 

  • El centre de torre remota més gran del món opera amb els sistemes de comunicacions i torre d'Indra 
  • Avinor, el proveïdor de serveis de navegació aèria de Noruega, acaba d’inaugurar a Bodø (Noruega) el centre de dades de torre remota més gran del món, des del qual es gestionaran 15 aeroports a finals del 2022
  • Indra contribueix a l’eficiència operativa i a la millora de la seguretat aèria amb el sistema de torres InNOVA  i el sistema de comunicació per veu GAREX

Indra, una de les principals companyies globals de tecnologia i consultoria, ha tingut un paper clau en el desenvolupament de la tecnologia que ha permès l’obertura del centre de torre remota més gran del món. A finals del 2022, quinze aeroports seran gestionats de manera remota des d’aquest centre situat a Bodø, al nord de Noruega. Els aeroports de Røst i Vardø, a 115 i 750 kilòmetres de distancia, ja es gestionen des d’ allà.

El centre és propietat i està gestionat per Avinor, el proveïdor de serveis de navegació aèria de Noruega. Indra i el seu soci tecnològic Kongsberg ofereixen uns sistemes que permeten la transició de les torres convencionals dels aeroports cap a torres digitals centralitzades. InNOVA, el sistema de torres d’Indra, permet als controladors aeris i als tècnics del Servei d’Informació de Vol d’Aeròdrom (AFIS) tenir consciència de la situació a l’hora de gestionar vols d’aproximació i moviments a terra. El sistema de comunicació de veu GAREX, també d’Indra, garanteix una comunicació fiable amb els pilots.

Gràcies al sistema de torre InNOVA, Avinor obté la informació necessària per una gestió segura del tràfic aeri i terrestre en una única pantalla. Aquesta informació inclou, per exemple, fitxes de vol electròniques, la situació del tràfic aeri i la informació meteorològica. Pot ampliar-se per incloure xarxes de seguretat avançades i funcions automàtiques que s’utilitzaran en alguns dels aeroports mes complexos del món. El sistema està dissenyat perquè els controladors puguin gestionar de manera remota diferents aeroports des de la mateixa posició de treball, tal i com Avinor va validar en un projecte SESAR el 2019, amb posteriors validacions esperades per principis del 2021.

Indra porta anys desenvolupant torres remotes. Al 2009, el proveïdor de serveis de navegació britànic NATS va encarregar a Indra el sistema de torres per la primera «torre remota» del món, la Virtual Control Facility de Heathrow. Al 2018, el nostre sistema de torre remota per Hungaro Control va ser guardonat amb el Jane’s ATC Award per ser el primer sistema integrat de torre remota del món en rebre l’aprovació per operar sense restriccions de capacitat.

Consúltalo en castello en la página de Indra Comparteix això:

17 de novembre de 2023

UPCTalk!

17 de novembre - Trobada exclusiva partners Prèmium amb el rector de la UPC!

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02