Created on Wednesday, 18 Nov 2020 13:14:12

Noticia facilitada per Econocom Nexica 

  • ApadrinaTIC és una iniciativa del CTecno que promou beques per als estudiants de carreres tecnològiques amb dificultats econòmiques arran de la Covid19.
  • ApadrinaTIC fomentarà la presència de dones i estudiants amb dificultats econòmiques en els graus d’enginyeria informàtica i telecomunicacions.

Econocom Nexica se suma a ApadrinaTIC per becar a futurs enginyers de telecomunicacions i informàtica. La fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) ha posat en marxa el projecte apadrinaTIC, una iniciativa que neix amb l’objectiu de donar suport – econòmic i professional – als estudiants d’enginyeria informàtica i telecomunicacions.

ApadrinaTIC és un programa de beques d’ajut al pagament de la matrícula finançat per les empreses tecnològiques agrupades al CTecno i per professionals, que està adreçat als estudiants – preferiblement dones – que vulguin matricular-se o ja estiguin cursant els graus d’informàtica i de telecomunicacions en alguna universitat pública de Catalunya. Aquest programa de beques es complementarà amb un acompanyament a l’estudiant (mentoria), per part de professionals d’aquestes empreses tecnològiques, i per un pla d’activitats (visites, conferències, formacions…) específic per als estudiants becats i mentoritzats.

El context provocat per la crisi de la Covid-19 ha afectat greument la situació econòmica de moltes famílies catalanes, i la falta de recursos econòmics pot fer que moltes famílies i joves no disposin dels recursos suficients per poder matricular-se a un grau tècnic (un 25%-50% més cares que la resta). Amb aquesta iniciativa, el CTecno vol donar resposta a alguns dels reptes que avui presenta aquest sector, com aconseguir una major participació de la dona i una major presència de persones de nivell socioeconòmic baix.

El sector tecnològic, una palanca per a la reconstrucció econòmica

El sector tecnològic és actualment el motor més potent de l’economia catalana, tal com ho demostren les dades sobre creació d’empreses i llocs de treball i les previsions de creixement i de facturació del ‘Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2020’. En termes de balanç, el Baròmetre confirma que no només s’han complert les expectatives del 2018, sinó que s’han superat. El 72% de les empreses TIC catalanes ha tancat el 2019 millor que l’any anterior i prop d’un 40% preveu un creixement en la seva facturació per al 2020 malgrat la crisi de la Covid-19.

Consúltalo en castellano en la página d'Econocom NexicaComparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02