Created on Friday, 20 Nov 2020 11:14:24

Article escrit per Carver 

  • Els iPaaS (Integració de Plataformes com a Servei) permeten als usuaris desenvolupar, executar i controlar els fluxos d'integració entre aplicacions dispars. 
  • L'eclosió dels iPaaS capacita a les empreses a emprendre projectes d'Integració d'aplicacions i dades (interns i/o externs) amb unes inversions molt assequibles.
  • Carver té un acord de distribució i introducció a Espanya d'un producte iPaaS capdavanter, la qual cosa ens facilita l'operativa i el coneixement profund d'aquest.

L'heterogeneïtat dels sistemes d'informació empresarials és el resultat de múltiples projectes desenvolupats en diferents èpoques i amb diferents tecnologies. A això cal sumar que alguns sistemes o aplicacions s'han desenvolupat internament, en altres casos s'han adquirit i instal·lat productes de mercat i, a vegades, s'ha optat per resoldre algunes aplicacions mitjançant SaaS. Tot això redunda en una tremenda complexitat de manteniment i en la pràctica impossibilitat d'integrar tota la informació de l'empresa en un sol punt. Adicionalment cal afegir-li la globalització dels mercats, la internacionalització de les empreses, i les diferents crisis que arrosseguem, que empenyen a les empreses a evolucionar ràpidament i fan imprescindible disposar de la tecnologia que permeti assumir els reptes plantejats de manera reeixida i en temps rècord.

Amb la implantació del model Cloud han anat apareixent en el mercat serveis diversos basats en aquest (SaaS, PaaS, HaaS, etc.). Tots estan pensats per a oferir diversos treballs o béns, en forma de servei (Programari, Plataformes, Infraestructures, etc.) i que es paguen en funció de l'ús que es faci d'aquest.

L'última incorporació a aquest grup són els iPaaS (Integració de Plataformes com a Servei), que permet als usuaris desenvolupar, executar i controlar els fluxos d'integració entre aplicacions dispars. Usant iPaaS, els clients desenvolupen i implementen integracions d'aplicacions i dades, de diverses procedències, sense instal·lar ni administrar cap maquinari o middleware. Segons Gardner, els exemples més paradigmàtics d'aquesta tendència  son Informatica, Boomi, Workato o SAP, sense oblidar iPaaS com ara, MuleSoft, Jitterbit etc. i molts constructors que també estan apostant per aquest model (SAP, Oracle, Microsoft, IBM, etc.).

 

L'eclosió dels iPaaS capacita a les empreses a emprendre projectes d'Integració d'aplicacions i dades (interns i/o externs) amb unes inversions molt assequibles. Els iPaaS suposen per a les empreses diversos avantatges afegits. El primer és que el manteniment de la infraestructura, els costos de personal, les actualitzacions i les llicències estan suportades pel proveïdor del servei. Addicionalment els costos d'implementació i manteniment de la solució, en comparació amb sistemes anteriors d'integració en local EAI (solucions instal·lades en local, que estableixen, mitjançant eines i arquitectures complexes, la connectivitat, permetent la integració de dades i de processos) són menors. També és important assenyalar la reducció del Time to Market, una vegada triada la solució.

El secret per a obtenir plenament tots aquests avantatges està en saber seleccionar adequadament l'estratègia d'Integració i optar per l'eina més adequada per a això. També és fonamental triar un bon “company de viatge”, que sigui capaç d'assessorar i col·laborar, tant en l'elecció de l'eina com en el disseny conceptual i en la instal·lació d'aquesta.

Carver té un acord de distribució i introducció a Espanya d'un producte iPaaS capdavanter, la qual cosa ens facilita l'operativa i el coneixement profund d'aquest. Addicionalment, Carver Lab. (el nostre departament d'I+D+r) té un equip especialitzat que està col·laborant fa ja algun temps en desenvolupament de projectes basats en la utilització d'aquest iPaaS. Els resultats obtinguts, en comparació dels esforços invertits, són sorprenentment interessants. En les anàlisis de ROI, les taxes btingudes són sensiblement majors que per a altres projectes d'integració, i, conseqüentment, els terminis de recuperació de la inversió són especialment curts, sempre que s'hagi realitzat l'elecció correcta de l'eina.

Els iPaaS no són una opció de futur, són part del nostre present per a poder accedir a les noves esferes d'informació empresarial i liderar els mercats.

Consulta la web de CarverComparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02