Created on Friday, 19 Feb 2021 15:03:01

Notícia facilitatda per la Fundació i2cat 

L’informe planteja els reptes d’escalabilitat que afronta la tecnologia blockchain i quines són els diferents plantejaments o solucions en els que s’està treballant per donar-hi solució. Amb l’augment de la utilització de les xarxes blockchain el problema de l’escalabilitat és un dels reptes més importants a tenir present.

A mesura que l’adopció de la tecnologia blockchain augmenta i es generalitza l’ús de les criptomonedes, el nombre de transaccions generades per la transferència de valor es veu incrementada. Xarxes com Bitcoin, Ethereum i altres són un clar exemple d’aquesta situació.

Garantir l’escalabilitat d’una xarxa blockchain consisteix a assegurar la seva capacitat de funcionament i processament de transaccions sense que el servei es vegi afectat. Per tant, cal garantir la qualitat del servei amb un temps de processament de les transaccions adequat.

En aquest informe s’introdueixen conceptes que permeten comprendre i analitzar l’impacte de l’increment de peticions de processaments de transaccions, quines són les problemàtiques que cal resoldre per millorar l’escalabilitat de les xarxes blockchain públiques i quins són els factors que determinen el rendiment i la velocitat de processament de les transaccions.

Al repte de proporcionar escalabilitat s’afegeix el de garantir que la seguretat i la descentralització de les xarxes no es vegin afectades. Trobar aquest equilibri entre escalabilitat, seguretat i descentralització ha portat a la comunitat de les diferents xarxes blockchain a proposar diferents solucions.

L’objectiu d’aquest informe és conèixer quins són els reptes, propostes i solucions desenvolupades per la comunitat tecnològica per resoldre la necessitat d’escalat de les xarxes blockchain.

Consulta l'informe | Consulta la web de la Fundació i2cat Comparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02