Created on Monday, 22 Mar 2021 10:53:32

Notícia facilitada per Altran 

Altran, companyia del grup Capgemini, va presentar el passat 4 de març el projecte Remotis, desenvolupat per l’equip especialitzat en automoció d’Altran.

Remotis és un projecte de R+D que permetrà abaratir i dotar d’alta fiabilitat els vehicles autònoms mitjançant un sistema d’intel·ligència remota, que aplica a la conducció autònoma els avantatges de l’ample de banda i la baixa latència en les comunicacions que proporcionen les tecnologies 5G i Mobile Edge Computing. Amb aquest sistema, els vehicles connectats seran capaços de realitzar funcions de conducció autònoma exclusivament computades des de l’exterior, incloent funcions en temps real.

Per poder extreure tot el potencial de les funcions en temps real, Altran ha dissenyat i desenvolupat Zeus, una plataforma autònoma a propulsió elèctrica, i Ensconce, plataforma de computació perimetral de múltiples accessos, que fa possible que els serveis, en els diferents nodes i l’optimització de la capacitat de la computadora, estiguin coordinats correctament, recolzant-se en el rendiment global d’aquest sistema.

Per altra banda, aquest projecte també ha estat possible dur-lo a terme gràcies a la col·laboració d’interns de la presó de Quatre Camins de la Generalitat de Catalunya, que han completat el seu curs en utillatge i soldadura executant el xassís del prototip de vehicle.

La presentació de Remotis es va realitzar a les instal·lacions del Centre Tècnic d’Automoció que Altran té a Sant Esteve de Sesrovires. A l’acte va assistir l’honorable Sra. Ester Capella, consellera de Justícia, el Sr. Amand Calderó, secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el Sr. Juan José Torres, director del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Sra. Gisela Torns, directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Sra. Paola Sancho, directora de Formació i Inserció del CIRE, Enric Carbonell, Alcalde de Sant Esteve de Sesrovires, i els formadors i interns que van participar en el projecte.

 Mira el vídeo del projecte | Consulta la web d'AltranComparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02