Created on Tuesday, 27 Sep 2022 12:57:43

 

Article escrit per l'equip de la Festibity

Les economies creatives són la temàtica de la 19a Festibity, el proper 5 d’octubre.

Les economies creatives involucren la generació d’idees i coneixement. Són transversals, transgeneracionals i multidisciplinars. És un dels sectors de més ràpid creixement en el món, contribuint amb el 3% del PIB mundial i proporciona més llocs de treball entre els 18 i els 25 anys que qualsevol altre àmbit laboral.

A nivell de Catalunya, les economies creatives estan en el centre de l’estratègia econòmica i cultural del país. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat recentment el projecte del Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc, una de les grans iniciatives transformadors d’aquesta dècada a Catalunya. Ubicat a l’espai de les Tres Xemeneies del Besòs, esdevindrà un centre europeu de referència de la indústria digital, de la innovació i la recerca, de l’audiovisual i dels continguts creatius.

En el món de les indústries creatives les idees esdevenen béns i serveis i generen riquesa econòmica i social. De fet, la Unesco va proclamar el 2021 com l’any de l’economia creativa pel desenvolupament sostenible. És el millor moment de la història per invertir en economies creatives. Una opció de futur, una gran xarxa interconnectada que aplega totes les indústries culturals i audiovisuals i on la tecnologia hi té un gran protagonisme.

Aquest serà el tema central de la 19a Festibity. la festa de les TIC, impulsada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni, un acte presencial que tindrà lloc a la Terminal D del Port de Barcelona el proper dimecres 5 d’octubre a partir de les 18.30h.

Comptarem amb un cara a cara entre Josep Maria Mainat, emprenedor i productor de tv i Belena Gaynor, digital manager i influencer.

Josep Maria Mainat és un professional del món de la televisió, fundador membre de La Trinca amb Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual, amb una llarga trajectòria al sector. Fundador de la productora Gestmusic (Endemol), ara emprenedor i divulgador, a més de col·laborador com a tertulià a Catalunya Ràdio. Poc després de fundar Gestmusic, va fer-la créixer fins a convertir-la en una de la grans productores de l’Estat espanyol. Després de l’absorció de Gestmusic per Endemol, va continuar al capdavant de la companyia com a director executiu. Es diu que és l’home més entès en TV de l’Estat espanyol.

Belena Gaynor és una professional del món cultural digital, influencer, TikToker, creadora de contingut, desenvolupadora de formats per a marques, entitats i productores. Digital Manager al grup Gestmusic gestionant canals d'Operación Triunfo i Top Gamers Academy. Va estudiar el grau de Publicitat i Relacions Públiques a Barcelona mentre ho compaginava amb el seu canal a YouTube, també va treballar a diferents agències de publicitat i va convertir-se en responsable de comunicació. Ara gestiona i planifica canals a xarxes socials, assessora les marques digitalment, gestiona accions amb influencers i crea continguts digitals. 

També comptarem amb la participació de Mateo Valero, director del BSC. Doctor enginyer en telecomunicacions per la UPC, professor i catedràtic d'arquitectura de computadors a la mateixa universitat i director del Barcelona Supercomputing Center des de la seva creació, al 2004. La seva recerca se centra en l'arquitectura HPC. Doctor honoris causa a nou universitats, Recerca Distingit d'Intel i amb molts altres reconeixements.

L’acte serà presentat pel periodista Pipo Serrano, periodista i broadcaster. Durant la Festibity també es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses mencions i s’entregaran els premis respectius: Menció FIB, Menció Honorífica, Menció FiberEmprenedors i Menció Iniciativa TIC.

La Festibity començarà a les 18.30h i podeu consultar el programa complet en el següent enllaç: https://festibity.com/2022/programa

Un gran esdeveniment de networking que reuneix les principals institucions, empreses i personalitats del sector amb una extensa representació de CIOs, fibers, experts i directius

L’acte es podrà seguir en directe des de Fibracat TV, plataforma digital que permetrà seguir cada part de l’esdeveniment per streaming.

La Festibity és organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i FIB Alumni i la 19a edició tindrà lloc gràcies als seus partners: Accenture, Ackent, IBM, Inetum, NTT Data, IPM, Salesforce, T-Systems (partners Premium). Capgemini, Carver, DXC Technology, Econocom Nexica, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait an Indra Company, NAE, Netapp, Opentrends, Seidor i Telefònica (partners Corporate). També comptem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de la Vicepresidència, de Polítiques Digitals i de Territori. 

L’espai escollit per aquesta edició és la Terminal D (Palacruceros) del Port de Barcelona. Un espai diferent i inspirador davant del mar.  La Terminal D és una terminal de creuers d'última generació dissenyada per Studio Vicini. Inaugurada el 2007, ha estat el centre d'operacions de moltes de les principals navilieres de creuers del sector.

Visualitza la Nota de Premsa en català en format PDF

 

Artículo escrito por el equipo de la Festibity 

Las economías creativas son la temática de la 19a Festibity, el próximo 5 de octubre.

Las economías creativas involucran la generación de ideas y conocimiento. Son transversales y multidisciplinares. Es uno de los sectores de más rápido crecimiento en el mundo, contribuyendo con el 3% del PIB mundial y proporciona más puestos de trabajo entre los 18 y los 25 años que cualquier otro ámbito laboral.

En cuanto a Cataluña, las economías creativas están en el centro de la estrategia económica y cultural del país. El Govern de la Generalitat de Cataluña ha presentado recientemente el proyecto del Hub Digital, Audiovisual y del Videojuego, una de las grandes iniciativas transformadoras de esta década en Cataluña. Ubicado en el espacio de las Tres Chimeneas del Besós, se creará un centro europeo de referencia de la industrial digital, de la innovación y la investigación, del audiovisual y de los contenidos creativos.

En el mundo de las industrias creativas las ideas acontecen bienes y servicios y generan riqueza económica y social. De hecho, la Unesco proclamó el 2021 como el año de la economía creativa para el desarrollo sostenible. Es el mejor momento de la historia para invertir en economías creativas. Una opción de futuro, una gran red interconectada que reúne todas las industrias culturales y audiovisuales y donde la tecnología tiene un gran protagonismo.

Este será el tema central de la 19a Festibity, la fiesta de las TIC, impulsada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni, un acto presencial que tendrá lugar en la Terminal D del Puerto de Barcelona el próximo miércoles 5 de octubre a partir de las 18.30 h.

Contaremos con un cara a cara entre Josep Maria Mainat, emprendedor i productor de TV y Belena Gaynor, digital manager i influencer.

Josep Maria Mainat es un profesional del mundo de la televisión, fundador miembro de La Trinca con Toni Cruz y Miquel Àngel Pasqual, con una larga trayectoria en el sector. Fundador de la productora Gestmusic (Endemol), ahora emprendedor y divulgador, además de colaborador como tertuliano en Catalunya Ràdio. Al poco de fundar Gestmusic, la hizo crecer hasta convertirla en una de las grandes productoras del Estado español. Después de la absorción de Gestmusic por Endemol, continuó al frente de la compañía como director ejecutivo. Se dice que es el hombre más entendido en TV del Estado español.

Belena Gaynor es una profesional del mundo cultural digital, influencer, TikToker, creadora de contenido, desarrolladora de formatos para marcas, entidades y productoras. Digital Manager al grupo Gestmusic gestionando canales de Operación Triunfo y Top Gamers Academy. Estudió el grado de Publicidad y Relaciones Públicas en Barcelona mientras lo compaginaba con su canal en YouTube, también trabajó en diferentes agencias de publicidad y se convirtió en responsable de comunicación. Ahora gestiona y planifica canales en redes sociales, asesora a las marcas digitalmente, gestiona acciones con influencers y crea contenidos digitales.

También contaremos con la participación de Mateo Valero, director del BSC. Doctor ingeniero en telecomunicaciones por la UPC, profesor y catedrático de arquitectura de computadores en la misma universidad y director del Barcelona Supercomputing Center desde su creación, al 2004. Su investigación se centra en la arquitectura HPC. Doctor honoris causa en nueve universidades, Investigación Distinguida de Intel y otros muchos reconocimientos.

El acto será presentado por el periodista Pipo Serrano, periodista y broadcaster. Durante la Festibity también se darán a conocer los ganadores de las varias menciones y se entregarán los premios respectivos: Mención FIB, Mención Honorífica, Mención FiberEmprenedores y Mención Iniciativa TIC.

La Festibity empezará a las 18.30h y podéis consultar el programa completo en el siguiente enlace: https://festibity.com/2022/programa 

Un gran acontecimiento de networking que reúne las principales instituciones, empresas y personalidades del sector con una extensa representación de CIOs, fibers, expertos y directivos.

El acto se podrá seguir en directo por Fibracat TV, plataforma digital que permitirá seguir cada parte del evento en streaming.

La Festibity está organizada por la Facultad de Informática de Barcelona (FIB) y FIB Alumni y la 19a edición tendrá lugar gracias a sus partners: Accenture, Ackent, IBM, Inetum, NTT Data, IPM, Salesforce, T-Systems (partners Premium). Capgemini, Carver, DXC Technology, Econocom Nexica, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait an Indra Company, NAE, Netapp, Opentrends, Seidor y Telefónica (partners Corporate). También contamos con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona y del Departamento de la Vicepresidencia, de Políticas Digitales y de Territorio. 

El espacio escogido por esta edición es la Terminal D (Palacruceros) del Port de Barcelona. Un espacio diferente e inspirador ante el mar. La Terminal D es una terminal de cruceros de última generación diseñada por Studio Vicini. Inaugurada el 2007, ha sido el centro de operaciones de muchas de las principales navieras de cruceros del sector.

Visualiza la Nota de Prensa en castellano en formato PDFComparteix això:

20 de juny 2023

20a edició de la Festibity
20 de juny 2023

#20anys

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

       

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02