Clipping Festibity

Descarrega't aquí el clipping de la 12a Festibity 2014

Aparicions més destacades

Mitjans generalistes:

Mitjans especialitzats:

Institucionals:

Interns:


Nota de Premsa

La 12a Festibity uneix institucions, món acadèmic i empresarial per la internacionalització i les TIC

L'economista Clara Ponsatí va moderar el debat amb ponents d'empreses en ple procés d'expansió internacional com Mango, Avinent, Hartmann i Privalia

El passat dijous 8 de maig el Disseny Hub Barcelona va acollir un any més l'esdeveniment que promou la Facultat d'Informàtica de Barcelona i FIB Alumni. Aquest any, l'eix central de la Festibity 2014 va ser la internacionalització gràcies a les tecnologies de la informació. Per aquest motiu, la festa va aplegar personalitats del món empresarial, les institucions i la universitat. L'acte va ser conduït per un Pep Plaza que tornava a presentar la festa un any després, amb un espectacle que va barrejar tints de la pel·lícula Màtrix, música, màgia, debat, networking i molt d'humor.

Albert Pallejà, president de FIB Alumni, va ser l'encarregat de donar oficialment la benvinguda institucional als socis i personalitats assistents. L'economista Clara Ponsatí va encetar l'acte central de la festa amb la seva ponència sobre la internacionalització de les empreses catalanes, posant l'accent en Barcelona com a centre de l'activitat empresarial i exportadora de Catalunya. Després va moderar el debat amb els ponents de quatre empreses que viuen un procés d'internacionalització i expansió: Lucas Carné, co-fundador de Privalia; Albert Giralt, CEO d'Avinent; Elena Carasso, directora online de Mango i Hugo Puiggrós, CBDO de Hartmann. Tots ells, a banda d'explicar la seva experiència, van posar l'accent en la importància d'unir forces entre món acadèmic i empresarial per tal de crear sinèrgies i treballar en una mateixa direcció per a la internacionalització de les empreses.

Com cada any, després del debat i durant l'acte, es van lliurar els premis de la Facultat d'Informàtica i FIB Alumni.

Es van obrir els lliuraments amb el PREMI FIB APPS,un concurs d'aplicacions obert a tots els estudiants universitaris, amb l'objectiu de promoure l'enginyeria del programari en l'àmbit de la mobilitat, organitzat per FIB Alumni amb el suport de la Mobile World Capital.

El tercer premi va recaure en una aplicació de l'equip Saturday Night Fiber que millora la comunicació entre professors i alumnes, de Jonatan Fernández i Marc Rubia. El segon premi va ser per una aplicació que permet reutilitzar objectes culturals i destinar-los a una activitat acadèmica mitjançant préstecs o cerques en temps real, de l'equip iPresta, de Nacho Brambilla. I el primer premi va anar a parar a les mans de Cristian Dozo i Otger Roglà, per l'aplicació uHelp per a telèfons intel·ligents, que permet col·laborar els estudiants de diferents maneres, com per exemple, plantejar i respondre preguntes sobre assignatures, cercar en temps real altres estudiants amb interessos comuns que estiguin situats a prop per trobar-se, buscar companys per fer iniciatives acadèmiques o altres projectes, enviar-se missatges, accés a xarxes socials i estar informats de novetats als temes que els interessen. Tot això potenciat per la facilitat d'ús i la disponibilitat en qualsevol moment i espai de les aplicacions mòbils.

Després, es van lliurar les mencions de la 12a Festibity. Per començar, la MENCIÓ FIB, que és el reconeixement a una o més persones que hagin desenvolupat una tasca destacada en la vida de la FIB. El guanyador el decideix la Facultat d'Informàtica de Barcelona. Durant aquesta edició el premi va recaure en Rosa Maria Martín Santiago, llicenciada en informàtica per la FIB i postgraduada en "Habilitats directives per professionals de les TIC" per la Fundació Politècnica de Catalunya. Martín és membre del Consell Tècnic de les TIC de la UPC i assessora com a experta en TIC en diferents projectes corporatius innovadors. Ha participat o fet de cap de projecte en diferents projectes en col·laboració amb governs locals i autonòmics, en projectes europeus, en projectes amb empreses i, fins i tot, amb La Fura dels Baus. Des de 2009 és la directora tècnica de l'inLab FIB.

A continuació es va lliurar la MENCIÓ HONORÍFICA, que reconeix a una persona, empresa o entitat que s'hagi distingit en la seva trajectòria per una contribució a les TIC de forma significativa. El guanyador el decideix FIB Alumni i la Facultat d'Informàtica de Barcelona. Enguany, Juan Soto Serrano va ser el guardonat amb aquesta menció. Soto és enginyer en telecomunicacions i Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de Catalunya. És una referència en el panorama empresarial espanyol i artífex de la creació, creixement i consolidació de Hewlett-Packard a Espanya i a Europa, empresa que ha dirigit durant gairebé 40 anys. Els últims anys ha continuat vinculat a activitats del sector i a Oracle Ibèrica com a president del consell assessor, una empresa que, per cert, acaba de celebrar el seu 25è aniversari a Barcelona.

La següent va ser la MENCIÓ INICIATIVA TIC, que s'atorga al projecte d'una organització que s'hagi distingit darrerament per la seva tasca en el camp de les TIC. Els patrocinadors de la Festibity i FIB Alumni van ser els encarregats de decidir-ne el guanyador. Els premiats d'aquesta edició, i proposats per ETIC, van ser l'equip de DIAGNÒSTIC GRÍFOLS. Un projecte que desenvolupa instruments i reactius per a diagnòstic in-vitro, que requereixen un software especialitzat i que segueix un estricte procés de qualitat. L'empresa guanyadora va arribar a facturar 130 milions d'euros, el 80% dels quals es van produir fora d'Espanya. Van recollir el premi Enrique Martinell, director de I+D i Jordi Manzano, Subdirector de I+D.

Finalment, es va lliurar la MENCIÓ FIBEREMPRENEDORS que distingeix l'èxit dels Fibers emprenedors i reconeix el seu esperit empresarial, aposta per la innovació i millora de la gestió com a factor clau per afrontar els reptes que imposa un entorn econòmic en constant evolució. És una menció votada, exclusivament, pels mateixos socis de FIB Alumni, i va recaure en Álex Pajuelo i Javier Verdú de l'empresa LudiumLab .

L'acte va comptar amb la presència d'Antoni Vives, tinent d'alcalde de Barcelona i Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, que va ser l'encarregat de fer la cloenda institucional.

Aquest esdeveniment va ser possible gràcies als socis col·laboradors: Accenture, Altran, AssetSystem, Cisco, Colt, e-tic, Fujitsu, HP, IBM, Indra, itteria, Mediacloud, NetApp, Oracle, SAP, Telefonica i TSystems. També hi van col·laborar l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Ara.cat va ser el Media Partner. La Festibity és un acte que promou la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la UPC i FIB Alumni, l'Associació d'Antics Alumnes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona.

Pots descarregar aquí la nota de premsa sencera


Reportatge de la Festibity - BCN.CAT


Nota de Premsa

Les empreses catalanes exporten un 6,8% més que l'any passat i assoleixen un rècord històric

Privalia, Avinent i Hartmann expliquen els seus casos d'èxit a la 12a Festibity, amb la internacionalització i les TIC com a eix central.

L'economista Clara Ponsatí moderarà el debat posicionant Barcelona en el mapa, com a referent d'activitat empresarial oberta al món.

Segons l'informe del Baròmetre tecnològic a Catalunya 2013, les empreses que opten per internacionalitzar la venda dels seus productes i serveis ha incrementat 8 punts respecte l'any anterior. En el context econòmic actual, aquesta tendència no només és aplicable al sector TIC sinó que es pot extrapolar a empreses de tots els sectors que opten per obrir-se als mercats internacionals. Les principals conclusions del balanç de les exportacions i inversions estrangeres el 2013 de la Generalitat de Catalunya mostra com la internacionalització de les empreses catalanes s'ha situat com una prioritat estratègica. Durant el 2013, van exportar un total de 45.050 empreses. Les exportacions van créixer un 0,1% situant-se en un rècord històric per tercer any consecutiu, assolint 58.359 milions d'euros, impulsades pel sector tèxtil, elèctric, químic i farmacèutic, principalment.

A la Festibity d'enguany, es posarà sobre la taula el protagonisme de les TIC com a motor de transformació, innovació i creixement de l'economia. Per això, seran presents empreses que es plantegen els seus objectius d'internacionalització, apostant per les TIC en la seva estratègia. En el centre de la festa, l'economista Clara Ponsatí, parlarà de la importància de posicionar Barcelona, avui i des d'aquí, com a ciutat en el mapa internacional i donarà, així, el tret de sortida al debat. Hi participaran Lucas Carné, cofundador de Privalia, Albert Giralt, CEO d'Avinent i Hugo Puiggrós, CBDO de Hartmann.

L'acte arrencarà amb un col·loqui networking empresarial previ, dirigit per Alfons Cornella, fundador i president d'Infonomia i comptarà amb la participació de Carlos Abarca, CIO de Banc Sabadell, Catalina Grimalt, CIO de Port de Barcelona i Jordi Castells, CIO de Torres.

Ja en la recta final de l'acte, es donaran a conèixer les Mencions de la 12a Festibity: la Menció FIB, la Menció Honorífica, la Menció Iniciativa TIC i la Menció FiberEmprenedors. Finalment, també es desvetllaran els guanyadors de la II Edició del Premi FIB Apps 2014.

La 12a Festibity tindrà lloc el proper 8 de maig a les 19:30h al Disseny HUB Barcelona i comptarà amb la presència d'Antoni Vives, tinent d'alcalde de Barcelona i Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació.

Aquest esdeveniment ha estat possible gràcies als socis col·laboradors: Accenture, Altran, AssetSystem, Cisco, Colt, e-tic, Fujitsu, HP, IBM, Indra, itteria, Mediacloud, NetApp, Oracle, SAP, Telefonica i TSystems. També hi col·laboren l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Ara.cat i BTV són els media partners. La Festibity és un acte que promou la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la UPC i FIB Alumni, l'Associació d'Antics Alumnes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona.

Internacionalització ja des de les aules

La Facultat d'Informàtica de Barcelona treballa perquè els seus titulats puguin obrir-se camí en un món global. L'aposta per una formació internacional es porta a terme gràcies a una sèrie de programes de mobilitat i programes de pràctiques externes. Les carreres, es plantegen, així, com un primer contacte amb el món empresarial i els mercats exteriors. En xifres la UPC ofereix cada any 108 convenis internacionals de doble titulació, 13 màsters universitaris Erasmus Mundus i 26 màsters universitaris impartits en anglès. En xifres es tradueix en 2.613 estudiants que participen en programes de mobilitat internacional i 2.828 convenis de cooperació educativa amb empreses. La UPC vetlla perquè els estudiants (actuals i graduats) tinguin les portes obertes amb totes les possibilitats a una experiència internacional completa, que els permeti gaudir d'estades en universitats estrangeres i realitzar pràctiques empresarials aquí i arreu del món.

Pots descarregar aquí la nota de premsa sencera

Pots descarregar aquí el faldo del diari ARA

Pots descarregar aquí la imatge de mitja pàgina del diari ARA

Socis col·laboradors:

Media partner:

Amb el suport de:

Agraïments: