Created on Friday, 13 Nov 2015 10:55:41

El passat dijous 5 de novembre, la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) i la seva Associació d'antics alumnes FIB Alumni, van organitzar, com a mostra d'agraïment als patrocinadors de la 13ª Festibity.

 Un acte dividit en dues parts: primerament es va programar una visita comentada al Marenostrum, el supercomputador més potent d'Espanya i un dels més potents d'Europa, considerant-se així, un dels més potents del món. Tot seguit, es va realitzar el dinar habitual de networking que enguany va tenir lloc a la Sala del Llac del Rectorat de la UPC.

A la jornada van assistir la Il·lustríssima Sra. Núria Castell, degana de la Facultat d'Informàtica de Barcelona, el Sr. Albert Herrero, president de FIB Alumni, el Sr. Mateo Valero, director del BSC i màxims representants de les empreses que van patrocinar la darrera edició de la Festibity.

Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center des de la seva creació, va acompanyar personalment a tots als assistents, per mostrar-los les instal·lacions del centre i explicar-los la història i les aplicacions del supercomputador. Seleccionat com un dels 25 investigadors europeus més influents en IT (Tecnologies de la Informació), ha rebut al llarg de la seva carrera nombrosos premis, tals com l'Eckert-Mauchly 2007, premi més important a nivell mundial en l'àmbit de l'Arquitectura de Computadores otorgat pel IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) i per l'ACM (Association for Computing Machinery), "Julio Rey Pastor" en informàtica i matemàtiques i "Leonardo Torres Quevedo" en enginyeria. Va ser escollit Fellow de l'IEEE al 2001 i Fellow distingit d'Intel i Fellow del ACM al 2002, també és membre de la Real Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, de la Real Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i de l'Acadèmia Europea. A més a més, ha rebut els doctorats Honoris Causa de diverses Universitats Internacionals i espanyoles.

El Marenostrum es va posar en marxa a l'abril de 2005 presentat per l'empresa IBM, després que el Ministeri d'Educació i Ciència del Govern Espanyol, la Generalitat de Catalunya, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), acordéssin la idea de crear el BSC-CNS (Barcelona Supercomputing Center- Centre Nacional de Supercomputació). Actualment, al centre hi treballen unes 400 persones en els àmbits de la ciència de la computació, ciències de la vida, ciències de la terra i aplicacions computacionals en ciència i enginyeria, i que es dediquen a la investigació, desenvolupament i gestió de les IT. Entre aquestes àrees es forma una xarxa multidisciplinària que abarca un ventall d'oportunitats que permeten, entre altres coses, investigar en el clima, posar a prova l'aerodinàmica dels avions, simular diferents processos del cos humà, simular explosions nuclears, investigar nous medicaments, i un llarg etcètera. L'ús del Marenostrum està a l'abast de científics tan nacionals com internacionals, que l'utilitzen per desenvolupar i investigar sobre en els seus projectes.

L'acte va ser clausurat després del dinar, amb els parlaments de l'Il·lma. Sra. Núria Castell, i el Sr. Albert Herrero, que van aprofitar per agrair la presència de les empreses patrocinadores, i plantejar nous canvis i possible temàtica per la 14ª Festibity.

Presentació del Barcelona Supercomputing Center



Comparteix això:

22a Festibity - Maig 2025

22a Festibity

Maig de 2025

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02