Propostes presentades a la Iniciativa TIC 2024 

 

KAWARU CONSULTING presenta el projecte amb l'objectiu de permetre als ciutadans realitzar tràmits administratius de manera telemàtica, des de qualsevol lloc i dispositiu, amb seguretat jurídica. Aquesta plataforma redueix els desplaçaments físics i el temps invertit en tràmits, ja que es pot fer tot en línia. A més, proporciona evidències de la correcta realització dels tràmits, garantint-ne la validesa davant d'un jutge si cal. Inicialment concebuda per al Ministeri de Justícia, la plataforma s'ha expandit per adaptar-se a diverses organitzacions i països, oferint una solució flexible i fàcil de desplegar.

Consulta la candidatura

 

  • HPE CDS Tech Challenge per HPE

HPE presenta una competició destinada a estudiants, que busca fomentar habilitats tecnològiques i promoure la innovació en un entorn STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques). A través de diverses fases, els equips han de resoldre reptes mensuals basats en àrees com algorísmica, desenvolupament de programari, infraestructures tecnològiques, intel·ligència artificial i altres tecnologies. Els millors equips tenen l'oportunitat de desenvolupar un projecte més gran en una fase presencial final, on han de crear una solució concreta per a un conflicte real relacionat amb la sostenibilitat. Aquesta competició promou la inclusió, la sostenibilitat i l'accessibilitat tecnològica, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

Consulta la candidatura | Consulta'n més detalls | Consulta l'impacte | Consulta les mètriques

 

  • La meva regla, les meves regles per IBM

IBM presenta un projecte innovador, coordinat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu garantir els drets sexuals i reproductius de les dones i persones menstruants a Catalunya. El projecte s'emmarca en l'Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius (ENDSiR) i el Pla Integral d'Equitat Menstrual i Climateri 2023-2025, que promou una gestió digna i saludable de la menstruació. Aquest projecte innovador facilita l'accés gratuït a productes menstruals reutilitzables i sostenibles mitjançant l'aplicació "La Meva Salut" (LMS). L'aplicació permet a les usuàries comprovar la seva elegibilitat pel programa, gestionar la sol·licitud i recepció de productes menstruals a la seva farmàcia més propera i comunicar-se amb el departament en cas d'incidències.

Consulta la candidatura

 

  • wSocial – Transformació digital dels serveis socials bàsics per IBM

IBM busca modernitzar els serveis socials bàsics amb un sistema d'informació eficient i adaptat a les necessitats de professionals i ciutadans. Facilita la compartició d'informació entre el Món Local i el Departament de Drets Socials, garantint una atenció integral. Aquest sistema permet als professionals accedir a dades globals de l'usuari, recollir automàticament el relat del ciutadà i proposar actuacions adequades en temps real. Inclou mòduls per a programació de cites, intervenció social i gestió d'actuacions, assegurant la interoperabilitat amb altres àmbits mitjançant els estàndards InterSocial i SNOMED. A més, utilitza Intel·ligència Artificial per millorar l'eficiència i l'experiència dels usuaris.

Consulta la candidatura

 

  • #TARRACOSPACE STUDIES CENTER per INETUM

INETUM presenta un projecte per generar talent digital amb projecció internacional des de Tarragona. Fomenta vocacions tecnològiques i formar talent júnior en disciplines demandades. Des de 2021, #TarracoSpace és un centre d'enginyeria pioner, col·laborant amb la URV i centres de FP. El 2023 es va crear Inetum Studies Center per alinear la formació amb les necessitats empresarials, oferint formació pràctica en metodologies i tecnologies modernes. El centre és un referent internacional en projectes d'Administració Digital, Salut, SAP, Salesforce i més, i ha esdevingut una destinació desitjada per futurs professionals tecnològics.

Consulta la candidatura

 

  • Oficina Virtual inCV by Sopra Steria d'Atenció al Ciutadà – OVAC per SOPRA STERIA

SOPRA STERIA presenta una aplicació destinada a persones amb discapacitat intel·lectual que busca millorar la seva integració laboral i digital. Permet crear currículums de manera senzilla i intuitiva, facilitant així la seva participació en el mercat laboral i la seva independència econòmica. Aquesta iniciativa no només aborda la bretxa digital, sinó que també contribueix a reduir la desigualtat proporcionant eines accessibles i inclusives. A més, "inCV" està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, especialment els relacionats amb el treball decent i la reducció de desigualtats.

Consulta la candidatura | Consulta'n més detalls

Col·laboradors

Organització

Universitat Politècnica de Catalunya

Partners Basic

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02