Created on Monday, 21 Jan 2019 11:45:55

El Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) va organitzar el passat 17 de gener un esmorzar-networking titulat “Com fomentar i atraure el talent digital? Reptes i estratègies”, amb la col·laboració i el patrocini de Barcelona Activa. La sessió es va celebrar a la Sala Barcelona de l’edifici MediaTIC i va reunir més de 70 professionals interessats en el tema.

L’acte va comptar amb la participació de Bernat Palau, portaveu de la Barcelona Digital Talent, Raul Sánchez, responsable d’innovació – direcció de formació i innovació a Barcelona Activa, Paula Muñoz, HR Talent Partner d’IBM, Maria Larios, People BP de Tech de Schibsted Spain, Josep Fernández, degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona UPC, Georgina Fors, People Management de Nae.

Jordi William Carnes, president del CTecno, va donar la benvinguda, i va posar en context, d’acord també amb les conclusions del baròmetre sobre el sector tecnològic a Catalunya, la necessitat que tenen les empreses d’aquest àmbit per adquirir talent així com retenir-lo.

Bernat Palau, moderador de la sessió, va iniciar l’esmorzar explicant la nova aliança en què agents privats i públics posicionaran Barcelona com a capital del talent digital, la Barcelona Digital Talent. “Ens trobem que cada cop tenim més demanda i l’oferta creix a un ritme no proporcional”, va explicar Palau. Barcelona està considerada la novena ciutat més atractiva per implantar negocis, però quan parlem de talent està considerada la 47 de 60. “A Europa faltaran 1 milió de professionals digitals el 2020”.

A continuació, Josep Fernandez va exposar les dades de titulats en àmbit d’informàtica a Catalunya: 900 titulats l’any en graus i 600 en màsters. “A les universitats catalanes tenim 9.100 estudiants en graus i 2.200 en màster” i aquesta última xifra és més baixa perquè molts dels graduats en l’àmbit de les TIC no s’especialitzen en màsters degut a la gran demanda laboral. “A la FIB treballem competències transversals a part de les competències tècniques, així com esperit emprenedor i innovador, sostenibilitat i compromís social, llengua estrangera, comunicació oral i escrita”. Un dels reptes de la FIB és augmentar el volum de dones a les titulacions i adequar l’oferta de titulacions a la demanda social.

Seguidament, els participants Maria Larios va explicar els problemes que es troben a l’hora de fer selecció de personal, Georgina Fors va trencar amb l’afirmació “no hi ha talent” i va explicar que no és cert i que si partim d’aquesta premissa és molt difícil construir una estratègia, Paula Muñoz va explicar que a IBM s’han hagut de reinventar i finalment, Raul Sánchez va aportar el punt de vista de l’administració pública.

Notícia original i font: http://www.ctecno.cat/com-les-organitzacions-sestan-reinventant-i-adapta...



Comparteix això:

22a Festibity - Maig 2025

22a Festibity

Maig de 2025

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02