Created on Wednesday, 12 May 2021 10:46:55

Notícia facilitada per Minsait (by Indra) 

  • Repsol i Indra destaquen la digitalització com a factor clau per complir els compromisos de sostenibilitat. 
  • Directius de les dues companyies van participar en una trobada virtual en la qual van posar de relleu la importància de la sostenibilitat en la seva estratègia empresarial i el paper de les tecnologies de la informació i la digitalització per garantir la seva consecució i accelerar la transició energètica.
  • La transformació digital es consolida com un dels principals pilars per satisfer la creixent demanda d’energies amb baixa empremta ambiental, facilitar la vigilància mediambiental i impulsar l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible.

La sostenibilitat i la transformació digital són aliats indispensables i inseparables per impulsar un nou model econòmic més competitiu que posi en el centre la innovació i la cura del planeta, segons va quedar reflectit a la trobada virtual “Sostenibilitat, Energia i Digitalització”, que Indra va organitzar el passat dimecres amb la participació d’experts de la companyia i de Repsol.

Els ponents van deixar patent la necessitat d’integrar la sostenibilitat als plans estratègics de les companyies, però també de materialitzar-los mitjançant el desenvolupament d’iniciatives concretes en aquest àmbit, amb objectius definits i impacte positiu, quantificable i mesurable.

En aquesta línia, el director de Sostenibilitat de Repsol, Fernando Ruiz, va mostrar algunes claus del full de ruta que inclou el pla estratègic de la companyia per tenir zero emissions netes al 2050. A més, va posar accent al concepte de “neutralitat tecnològica” per abordar el camí cap a la descarbonització, “ja que la solució serà multi energètica i haurà de venir d’un ampli ventall de tecnologies”, va assenyalar. 

Aquest concepte té una aplicació molt clara a la mobilitat sostenible, un dels àmbits en els que Repsol està concentrant els seus esforços. Segons va afirmar Fernando Ruiz, la seva evolució implicarà continuar potenciant l’ús de biocombustibles -que a més impulsen l'economia circular-, juntament amb l’hidrogen, la mobilitat elèctrica i l’auto gas.

“La preocupació pel planeta o per l’impacte no és una moda, sinó que suposa un canvi de paradigma que ens va portar a identificar la sostenibilitat com un dels nostres principals eixos de transformació en el que volem ser líders des de la tecnologia”, va afirmar Manuel Ausaverri, director d’Estratègia i Sostenibilitat d'Indra.

De fet, la tecnològica ha aconseguit convertir-se en la segona empresa més sostenible del món del seu sector, segons S&P, un reconeixement que Manuel Ausaverri vincula a l’important esforç realitzat en els últims anys per contribuir a la consecució dels ODS mitjançant iniciatives com la creació de la Comissió de Sostenibilitat del seu Consell d’Administració per “impulsar i monitoritzar les accions de la companyia” i el llançament d’un Pla Director de Sostenibilitat a 3 anys “que marca els objectius, les iniciatives i els KPIs que perseguim, com, per exemple, ser una companyia neta en carbó al 2050”, va explicar.

“El binomi sostenibilitat i digitalització per nosaltres va lligat, veiem la digitalització com una palanca que acompanya a un negoci més sostenible. A Repsol, de les 280 iniciatives que tenim en vol, el 60% impacten en reducció d’emissions”, va afirmar Valero Marín, director corporatiu de Digitalització i Serveis Globals de Repsol.

En opinió del directiu, aquest binomi té dues dimensions pels clients de Repsol: l'eficiència energètica, a través de solucions que permeten optimitzar el consum energètic a les llars, i l’acompanyament a la transició energètica per afavorir el consum d’energies renovables i la protecció del medi ambient. Com a exemple il·lustratiu, va mencionar el projecte READS, una solució que la companyia multi energètica està desenvolupant amb Indra per anticipar l’impacte dels projectes a l’entorn natural.

En aquest sentit, Manuel Ausaverri va posar en relleu l'aportació que clients líders i de referència a la sostenibilitat com Repsol fan a Indra, al plantejar-li reptes i oferir-li importants oportunitats per col·laborar i desenvolupar negocis de manera conjunta en aquest àmbit. 

A més, va incidir en el rellevant paper que juga en l’actualitat la sostenibilitat en l'estratègia de les companyies. “No són temes filosòfics o teòrics, sinó que afecten als nostres ingressos, al nostra finançament, a la nostra I+D i a la vinculació dels nostres professionals amb el propòsit de la companyia. I la tecnologia és una arma molt poderosa per transformar en positiu l’impacte de l'activitat econòmica”, va afirmar Manuel Ausaverri.

Minsait: soci per la transició energètica

L’avanç cap a la sostenibilitat va ser analitzat per Luis Abril, director general d’Energia, Industria i Consum de Minsait, una companyia d'Indra, qui va assenyalar que, encara que existeixen dos nivells de profunditat en aquest àmbit -discurs i pràctica-, l’aposta de les organitzacions és cada vegada més clara, “no només perquè la regulació i les tendències europees ens condueixen en aquesta direcció, sinó perquè existeix un convenciment cada vegada més estés de que s’han de fer les coses bé”.

“Tenim solucions per a la gestió de recursos energètics distribuïts en sistemes elèctrics, per a la detecció de possibles abocaments d'hidrocarburs al mar, per a la detecció de fuites o per incrementar l'eficiència energètica a instal·lacions industrials i comercials”, va explicar.

Entre las referències de la companyia en aquest àmbit, Luis Abril va destacar la micro-xarxa elèctrica sostenible que Minsait ha desenvolupat a la Universitat de Monash -la més gran d’Austràlia-, integrant la gestió de generació solar, eòlica, emmagatzematge, entre altres.

Consulta la web d'Indra | Consulta la web de Minsait 



Comparteix això:

12 de juny de 2024

21a Festibity

12 de juny de 2024

#ITalent

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02