Article escrit per l'equip de la Festibity
Sota el lema nextREALITY, la 18a Festibity serà un acte presencial que tindrà lloc al Pavelló de l’Estació del Nord el 21 d'octubre.
Després d’un any sense el nostre acte central per motius derivats de la pandèmia, aquest octubre torna la Festibity. Sota el lema nextREALITY, la 18a Festibity serà un acte presencial que tindrà lloc al Pavelló de l’Estació del Nord de Barcelona el proper dijous 21 d’octubre a partir de les 18.30h. Paral·lelament s’emetrà en directe per Fibracat TV.
En un any tan especial volem reflexionar sobre allò que ens ve. Per tant, és una bona oportunitat per repensar, per plantejar-se nous models, per parlar de ciència i de recerca, de tecnologia emergent i de persones.
L’acte serà presentat per la periodista Xantal Llavina, presentadora del programa de divulgació Revolució 4.0 a Catalunya Ràdio i TV3 i escriptora de #Som Digitals, i comptarem amb la participació de Neil Harbisson, primer cíborg de la història, com a ponent principal. Neil Harbisson va aconseguir vèncer l’acromatòpsia (malaltia que només et permet veure el blanc, el negre i el gris) gràcies a una antena que forma part del seu cos, co-creada per ell mateix, i que li permet "escoltar els colors". Amb 21 anys va ser la primera persona del món reconeguda com a cíborg i el 2010 va crear la Cyborg Foundation, una plataforma internacional per ajudar els humans a convertir-se en cíborgs. Harbisson també és un músic que s’expressa artísticament a partir d’un nou sentit creat per la unió permanent entre el seu cervell i la cibernètica. El responsable de tancar l’acte serà Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i de Territori.
La Festibity començarà a les 18.30h amb una copa de benvinguda, seguidament (19h) s’iniciarà l’acte que anirà seguit d’un còctel per promoure el networking. L’agenda és la següent:
L’espai escollit per aquesta edició és el Pavelló de l’Estació del Nord, un edifici emblemàtic i considerat com a Bé Cultural d'Interès Local, concebut com a estació ferroviària i que data del 1861. L’estructura original es conserva, perfectament restaurada, i és d’un alt interès arquitectònic, amb un estil de pavellons envoltant la coberta principal.
Aquesta edició, adaptada a les circumstàncies del moment, s’ha concebut amb un aforament inferior i destaquem que, a banda dels convidats institucionals, només podran disposar d’entrades els partners.
La Festibity és organitzada per la FIB i FIB Alumni i la 18a edició tindrà lloc gràcies als seus patrocinadors i col·laboradors: Accenture, Expert.ai, Inetum, Seidor, T-Systems, Capgemini, Carver, Cisco, Claranet, DXC Technology, IN2, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait (an Indra Company), NAE, Netapp, Nexica Econocom, Opentrends, SAP, Telefònica, Ajuntament de Barcelona i Departament de la Presidència, de Polítiques Digitals i de Territori.
Artículo escrito por el equipo de la Festibity
Bajo el lema nextREALITY, la 18ª Festibity será un acto presencial que tendrá lugar en el Pabellón de la Estación del Norte el 21 de octubre.
Después de un año sin nuestro acto central por motivos derivados de la pandemia, este octubre vuelve la Festibity. Bajo el lema nextREALITY, la 18ª Festibity será un acto presencial que tendrá lugar en el Pabellón de la Estación del Norte de Barcelona el próximo jueves 21 de octubre a partir de las 18.30h. Paralelamente se emitirá en directo por Fibracat TV.
En un año tan especial queremos reflexionar sobre lo que nos viene. Por lo tanto, es una buena oportunidad para repensar, para plantearse nuevos modelos, para hablar de ciencia y de investigación, de tecnología emergente y de personas.
El acto será presentado por la periodista Xantal Llavina, presentadora del programa de divulgación Revolució 4.0 en Catalunya Radio y TV3 y escritora de #Som Digitals, y contaremos con la participación de Neil Harbisson, primer ciborg de la historia, como ponente principal. Neil Harbisson consiguió vencer la acromatopsia (enfermedad que sólo te permite ver el blanco, el negro y el gris) gracias a una antena que forma parte de su cuerpo, co-creada por él mismo, y que le permite "escuchar los colores ". Con 21 años fue la primera persona del mundo reconocida como ciborg y en 2010 creó la Cyborg Foundation, una plataforma internacional para ayudar a los humanos a convertirse en ciborgs. Harbisson también es un músico que se expresa artísticamente a partir de un nuevo sentido creado por la unión permanente entre su cerebro y la cibernética. El responsable de cerrar el acto será Jordi Puigneró, vicepresidente y consejero de Políticas Digitales y de Territorio.
La Festibity comenzará a las 18:30h con una copa de bienvenida, seguidamente (19h) se iniciará el acto que irá seguido de un cóctel para promover el networking. La agenda es la siguiente:
El espacio elegido para esta edición es el Pabellón de la Estación del Norte, un edificio emblemático y considerado como Bien Cultural de Interés Local, concebido como estación ferroviaria y que data del 1861. La estructura original se conserva, perfectamente restaurada, y es de un alto interés arquitectónico, con un estilo de pabellones que rodean la cubierta principal.
Esta edición, adaptada a las circunstancias del momento, se ha concebido con un aforo inferior y destacamos que, aparte de los invitados institucionales, sólo podrán disponer de entradas los partners.
La Festibity es organizada por la FIB y FIB Alumni y la 18ª edición tendrá lugar gracias a sus patrocinadores y colaboradores: Accenture, Expert.ai, Inetum, Seidor, T-Systems, Capgemini, Carver, Cisco, Claranet, DXC Technology, IN2, IThinkUPC, Mediacloud, Minsait (an Indra Company), NAE, NetApp, Nexica Econocom, Opentrends, SAP, Telefónica, Ayuntamiento de Barcelona y el Departamento de la Presidencia, de Políticas Digitales y de Territorio.
21a Festibity
12 de juny de 2024
#ITalent