Created on Wednesday, 23 Feb 2022 15:11:31

 

Article escrit per Alejandro Solana. Director tècnic de Nutanix Iberia

  • Les tecnologies que marcaran l'aposta per la digitalització de les administracions públiques el 2022

La crisi sanitària que encara estem vivint i el seu efecte sobre tots els sectors econòmics ha significat un clar impuls per als projectes de transformació digital, una tendència que, sens dubte, es mantindrà el 2022. I és que les estratègies per centrar l'atenció al ciutadà tindran cada vegada més importància i això generarà una demanda més gran de processos automatitzats i basats en dades.

"Les tecnologies que marcaran l'agenda de les administracions públiques aquests propers mesos seran els nous models de tecnologies al núvol, com el núvol híbrid i multicloud, entre d'altres."

En aquest context, quan parlem de digitalització, les tecnologies que marcaran l'agenda de les administracions públiques aquests propers mesos seran els nous models de tecnologies al núvol, com el núvol híbrid i multicloud, les bases de dades com a servei, els models de subscripció o l'accés al programari com a servei (SaaS), ja que totes aportaran flexibilitat, ajudaran a donar un millor servei al ciutadà, permetran estalviar costos (pagament per ús) i, per descomptat, prioritzaran l'eficiència energètica i contribuiran a construir una societat més sostenible.

De fet, institucions com els Ajuntaments de Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès i Las Rozas, el Centre de Proves i Validació de l'Exèrcit de Terra (CEPRUVAL), la Gerència d'Informàtica de la Seguretat Social (GISS), la Universitat Pública de Navarra (UPNA) o els Serveis de Salut de Castella-la Manxa (SESCAM) i Andalusia (SAS), ja han dipositat la seva confiança en aquest tipus de solucions, posant l'eficiència i la simplicitat al servei d'alumnes, pacients i ciutadans en general.

L'any 2022 seguirà així sent testimoni de l'enlairament del núvol híbrid i multicloud. De fet, segons el nostre darrer estudi Enterprise Cloud Index, que acabem de presentar al gener, l'adopció dels models multicloud assolirà un 64% en els propers tres anys, el 87% dels enquestats considera que el seu èxit dependrà en gran part de la simplificació de la gestió entre les infraestructures formades per diferents núvols i el 83% està d'acord que el model híbrid multicloud és l'ideal per fer front als reptes principals.

Entre els beneficis que aporten aquests models al núvol hi ha la seguretat, el cost, la interoperabilitat i la mobilitat d'aplicacions, i aquests dos últims són molt importants per a tot tipus d'institucions. I és que les administracions públiques han de poder ampliar i reduir l'ús de les seves aplicacions segons vagi variant també la demanda dels ciutadans (en funció de determinades campanyes o moments de l'any) i per això necessiten comptar amb una infraestructura que sigui capaç de moure-les fàcilment entre núvols i entorns tecnològics. La flexibilitat i la llibertat d'elecció han de ser un requisit indispensable als departaments de TI d'aquests organismes.

"L'enfocament tradicional de posseir en propietat els mitjans d'emmagatzematge se seguirà qüestionant seriosament i les bases de dades com a servei (DBaaS) tindran cada cop més rellevància."

Alhora, un altre dels principals desafiaments a què es continuaran enfrontant les administracions públiques és veure com el volum d'informació es duplica cada any i disposar dels mitjans d'emmagatzematge necessaris pot arribar a ser una cosa cada cop complexa. Quan el creixement és tan exponencial, seguir les regles tradicionals d'adquisició d'unitats d'emmagatzematge és un risc molt gran, ja que potser mai no són suficients. Per això, l'enfocament tradicional de posseir en propietat els mitjans d'emmagatzematge se seguirà qüestionant seriosament i les bases de dades com a servei (DBaaS) tindran cada cop més rellevància.

I finalment, el model de subscripció i l'accés al programari com a servei (SaaS) és una altra aposta de futur que ja és una realitat. El seu gran avantatge és que democratitza la tecnologia i posa a l'abast de qualsevol institució (fins i tot dels ajuntaments més petits) totes les eines que abans només es podien permetre les grans organitzacions. Totes les administracions públiques, independentment dels vostres pressupostos o dels recursos amb què compten els vostres departaments de TI, necessiten més que ningú optimitzar costos, i el SaaS és sempre sinònim d'estalvi.

En definitiva, tenint tot això en compte, des de Nutanix seguirem treballant per posar a la disposició de les empreses i A.P una “infraestructura digital intel·ligent”, que sigui flexible, sostenible, eficient, escalable, capaç d'implementar-se en només uns dies, a qualsevol ubicació i amb un model de pagament per ús portable.

Consulta la web de Nutanix

 

Artículo escrito por Alejandro Solana. Director técnico de Nutanix Iberia

  • Las tecnologías que marcarán la apuesta por la digitalización de las administraciones públicas en 2022

La crisis sanitaria que aún estamos viviendo y su efecto sobre todos los sectores económicos ha significado un claro impulso para los proyectos de transformación digital, una tendencia que, sin duda, se mantendrá en 2022. Y es que las estrategias para centrar la atención en el ciudadano tendrán cada vez más importancia y esto generará una mayor demanda de procesos automatizados y basados en datos.

"Las tecnologías que marcarán la agenda de las administraciones públicas estos próximos meses serán los nuevos modelos de tecnologías en la nube, como la nube híbrida y multicloud, entre otras."

En este contexto, cuando hablamos de digitalización, las tecnologías que marcarán la agenda de las administraciones públicas estos próximos meses serán los nuevos modelos de tecnologías en la nube, como la nube híbrida y multicloud, las bases de datos como servicio, los modelos de suscripción o el acceso al software como servicio (SaaS), ya que todas ellas aportarán flexibilidad, ayudarán a dar un mejor servicio al ciudadano, permitirán ahorrar costes (pago por uso) y, por supuesto, priorizarán la eficiencia energética y contribuirán a construir una sociedad más sostenible.

De hecho, instituciones como los Ayuntamientos de Lloret de Mar, Vilafranca del Penedés y Las Rozas, el Centro de Pruebas y Validación del Ejército de Tierra (CEPRUVAL), la Gerencia de Informática de la Seguridad Social (GISS), la Universidad Pública de Navarra (UPNA) o los Servicios de Salud de Castilla-La Mancha (SESCAM) y Andalucía (SAS), han depositado ya su confianza en este tipo de soluciones, poniendo la eficiencia y la simplicidad al servicio de alumnos, pacientes y ciudadanos en general.

El año 2022 seguirá así siendo testigo del despegue de la nube híbrida y multicloud. De hecho, según nuestro último estudio Enterprise Cloud Index, que acabamos de presentar en enero, la adopción de los modelos multicloud alcanzará un 64% en los próximos tres años, el 87% de los encuestados considera que su éxito dependerá en gran parte de la simplificación de la gestión entre las infraestructuras formadas por distintas nubes y el 83% está de acuerdo en que el modelo híbrido multicloud es el ideal para hacer frente a sus principales retos.

Entre los beneficios que aportan estos modelos en la nube están la seguridad, el coste, la interoperabilidad y la movilidad de aplicaciones, siendo estos dos últimos muy importantes para todo tipo de instituciones. Y es que las administraciones públicas tienen que poder ampliar y reducir el uso de sus aplicaciones según vaya variando también la demanda de los ciudadanos (en función de determinadas campañas o momentos del año) y para ello necesitan contar con una infraestructura que sea capaz de moverlas fácilmente entre nubes y entornos tecnológicos. La flexibilidad y la libertad de elección deben ser un requisito indispensable en los departamentos de TI de estos organismos.

"El enfoque tradicional de poseer en propiedad los medios de almacenamiento se seguirá cuestionando seriamente y las bases de datos como servicio (DBaaS) tendrán cada vez más relevancia."

Al mismo tiempo, otro de los principales desafíos a los que se van a seguir enfrentando las administraciones públicas es ver cómo el volumen de información se duplica cada año y disponer de los medios de almacenamiento necesarios puede llegar a ser algo cada vez complejo. Cuando el crecimiento es tan exponencial, seguir las reglas tradicionales de adquisición de unidades de almacenamiento es un riesgo muy grande, ya que puede que nunca sean suficientes. Por eso, el enfoque tradicional de poseer en propiedad los medios de almacenamiento se seguirá cuestionando seriamente y las bases de datos como servicio (DBaaS) tendrán cada vez más relevancia.

Y finalmente, el modelo de suscripción y el acceso al software como servicio (SaaS) es otra apuesta de futuro que es ya una realidad. Su gran ventaja es que democratiza la tecnología y pone al alcance de cualquier institución (incluso de los ayuntamientos más pequeños) todas las herramientas que antes solo podían permitirse las grandes organizaciones. Todas las administraciones públicas, independientemente de sus presupuestos o de los recursos con que cuenten sus departamentos de TI, necesitan más que nadie optimizar costes, y el SaaS es siempre sinónimo de ahorro.

En definitiva, teniendo todo esto en cuenta, desde Nutanix seguiremos trabajando para poner a disposición de las empresas y AA.PP. una “infraestructura digital inteligente”, que sea flexible, sostenible, eficiente, escalable, capaz de implementarse en solo unos días, en cualquier ubicación y con un modelo de pago por uso portable.

Consulta la web de Nutanix 



Comparteix això:

22a Festibity - Maig 2025

22a Festibity

Maig de 2025

Sobre nosaltres

"La gran festa de les tecnologies de la informació"

         

 

Contacte

Per a més informació:

festibity@festibity.com

T. 93 000 92 02